DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Sønderjysk spejdergruppe vinder Årets Ungdomsforening 2022 for hjertevarmt initiativ

Del
KFUM-spejderne i Rinkenæs modtager lørdag DUF - Dansk Ungdoms Fællesråds pris for Årets Ungdomsforening 2022.

“Alle har ret til at få del i den livskvalitet, som naturen og den friske luft giver, uanset funktionsniveau”.

Sådan lyder første linje i beskrivelsen af Fjordbo-spejderne. Fjordbo-spejderne er et samarbejde mellem KFUM-Spejderne i Rinkenæs og Bofællesskabet Fjordbo, der huser børne og unge med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Et enigt dommerudvalg har valgt at tildele KFUM-Spejderne i Rinkenæs prisen for Årets Ungdomsforening for etableringen af dette samarbejde. 

DGI’s formand, Charlotte Bach Thomassen, overrakte lørdag prisen til gruppeleder i Fjordbospejderne Karsten Gram til lyden af bifald og hujen på DUFs årlige delegeretmøde i Nyborg. 

“Alle har ret til et fedt udeliv! Det har været mit motto siden vi startede Fjordbospejderne. At andre har fået øje på vores arbejde med de handicappede, er stort, og jeg er meget glad for, at vi modtager hæderen som Årets Ungdomsforening,” siger gruppeleder i KFUM-Spejderne Karsten Gram.

Intet mindre end samtlige af beboerne på Fjordbo ejerne nu en grøn KFUM-spejder-uniform. Det er nu forhåbningen, at de succesfulde sønderjyske initiativer kan sprede sig og hjælpe funktionsnedsatte i hele landet med at komme ud i det fri.

“I stedet for at tænke ‘det kan ikke lade sig gøre, det er bare sådan det er’, så synes vi at KFUM-Spejderne i Rinkenæs' tilgang til udfordringen, er enormt inspirerende. Hvis udfordringen er, at kørestolsbrugere ikke har adgang til at sove i shelters, så er løsningen at finde ud af hvordan de får det. Løsningen som blev valgt i Rinkenæs, var en hejseløsning, som nemt kan overføres til andre steder i landet. Genialt!” sådan siger forperson for KFUM-Spejderne Danmark, Tobias Simonsen, om spejdergruppen fra Rinkenæs. 

Begejstret dommertrio: Forbilledlig indsats!
Dommerpanelet til Årets Ungdomsforening består i år af Kirsten Ida Enemark, viceforstander på Roskilde Festival Højskole, næstformand i Danmarks Idrætsforbund (DIF), Thomas Bach, samt DUF - Dansk Ungdoms Fællesråds forkvinde Christine Ravn Lund.

Der var blandt de tre dommere bred enighed, om at KFUM-Spejderne i Rinkenæs’ Fjordbo-initiativ var en klar vinder på trods af gode modkandidater i opløbet. 

“KFUM-Spejderne i Rinkenæs har virkelig fortjent foreningsprisen i år. De har formået at kigge udad og række ud til lokalsamfundet uden at gå på kompromis med deres kerneværdier. Det er forbilledligt, hvordan de med rod i deres egen praksis viser så stærkt lokalt engagement, og inkluderer nogle unge, der har svære forudsætninger,” siger DUFs forkvinde Christine Ravn Lund på vegne af dommerpanelet.

DUI-LEG og VIRKE Munkebo snupper andenpladsen
De sønderjyske spejdere napper prisen for næsen af DUI-LEG og VIRKE Munkebo, der modtager andenpladsen for deres indsats for at rekruttere frivillige i kølvandet på coronapandemi, der har gjort besværliggjort bevarelse og rekruttering af frivillige. På det nordøstlige Fyn har man benyttet nedlukningerne til at opgradere faciliteterne i deres lokalforening. Det har resulteret i, at man er gået fra at have få børn tilmeldt til nu at have 40-50 børn tilmeldt og rekrutteret fem nye voksne frivillige. 

IMCC Aarhus vinder tredjeplads
Den århusianske afdeling af det verdensomspændende organisation IMCC (International Medical Cooperation Committee), der beskæftiger sig med sundhedsfremme, tager den sidste plads på podiet. Det gør de med deres initiativrige arbejde ifm. med at få flere medicinstuderende med i fællesskabet efter corona med blandt andet flere forskellige studiemesser og infoaftener. 

Om Årets Ungdomsforening 2022

  • DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd har siden 2009 hvert år uddelt prisen Årets Ungdomsforening for at sætte fokus det frivillige lokale foreningslivs gode arbejde for og med børn og unge.

  • Prisen bliver givet til en forening, der har vist sig at være i stand til at tænke nyt og turde gå andre og nye veje for at styrke foreningen. I år har dommerpanelet været særligt opmærksomme på foreningernes fokus på deres frivillige. 

  • Alle medlemsorganisationer hos DUF har mulighed for at indstille deres egen eller en anden forening til prisen.

  • Første, anden og tredjepladsen er i år blevet udpeget af et dommerpanel bestående af DUFs forkvinde, Christine Ravn Lund, næstformand i Danmarks Idrætsforbund (DIF), Thomas Bach og viceforstander på Roskilde Festival Højskole, Kirsten Ida Enemark.
 
 
 
 
 
 
 
 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye