Røde Kors

20.000 familier beder Røde Kors om julehjælp i år  

Del
Efterspørgslen på julehjælp fra Røde Kors er i år højere end nogensinde, hvor 5.000 flere familier end sidste år har søgt. ”Der er så mange hjerteskærende historier bag”, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors

December er for mange en tid fyldt med glæde og forventning. Men mens de fleste børn og voksne glæder sig til julen, så er virkeligheden en anden for alt for mange børnefamilier i Danmark. Særligt i år, hvor prisstigninger på dagligvarer og el og højeste inflation i 40 år har betydet, at endnu flere har fået svært ved at få enderne til at mødes.  

”Julen er forbundet med hygge, fællesskab og gode oplevelser, men vi står i en helt speciel situation i år, hvor mange flere må vende og dreje hver eneste krone for at få økonomien til at hænge sammen. Og for rigtigt mange hænger den ikke sammen, hvilket desværre afspejler sig i tallene”, siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, om, at 20.000 børnefamilier i år søger julehjælp hos Røde Kors. Sidste år var tallet 15.000. 

Og når der hverken er råd eller overskud til julemiddag, juletræ eller gaver, så mærkes det især af børnene. 

”Børn ser og mærker tydeligt, at de andre børn glæder sig til alle de ting, der følger med julen: kalendergaver, nissevenner og risalamande. Det skal alle børn have lov til at glæde sig til og ikke mindst være en del af det fællesskab, der er omkring julen i Danmark”, siger Anders Ladekarl. 

Ekstraordinær svær tid  
Beløbet for Røde Kors’ julehjælp er i år på 900 kr., hvilket er 100 kr. højere end sidste år. Beløbet er hævet, så det flugter bedre med inflation og prisstigninger, som de danske forbrugere har mærket til det seneste halve år.  

”Mange går rundt med ondt i maven over den højtid, der venter rundt om hjørnet, fordi efteråret har budt på voldsomme prisstigninger. Det har gjort, at vi i år har hævet beløbet på Røde Kors’ julehjælp”, siger Anders Ladekarl. Julehjælp fra Røde Kors består fortrinsvis af et gavekort på 900 kr. til en dagligvarebutik. 

Den ekstra håndsrækning hjælper forældrene med at slippe bekymringerne for en stund og giver dem mere overskud, og det giver børnene mulighed for at opleve julens glæder på lige fod med andre børn.   

Røde Kors står også klar, når julen er slut 
Men julehjælpen er langt mere end en enkelt god aften, for Røde Kors er også til stede, når julehyggen er forbi, og hverdag står for døren. 

”Når en familie modtager julehjælp, byder vi dem også indenfor i Røde Kors’ fællesskaber. Familienetværk, ferielejre eller lektiehjælp er blot nogle af vores mange sociale aktiviteter, som kan være med til at knytte kontakter og hjælpe flere udsatte familier – også når julen er forbi. Julehjælpen er på den måde en vigtig døråbner,” siger Anders Ladekarl, som med hjælp fra danskerne, fonde og virksomheder håber på at kunne dække så mange ansøgninger som muligt. 

Læs mere om Røde Kors’ julehjælp på rødekors.dk/jul 

 

Fakta om Røde Kors’ julehjælp 

  • Knap 20.000 familier har efterspurgt julehjælp hos Røde Kors i år. 
  • Julehjælpen varierer fra afdeling til afdeling, men består hovedsageligt af et gavekort til Coop på en værdi af 900 kr. eller en julekurv med lækre julevarer. 
  • I 2021 uddelte Røde Kors julehjælp til 15.000 familier.
  • Røde Kors’ julehjælp bliver uddelt af 195 af Røde Kors’ lokale afdelinger. 

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:


3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Links

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Når lovgivning møder praksis - hvordan flygtninge, frivillige og sagsbehandlere navigerer mellem integration og hjemrejse13.3.2024 06:00:00 CET | Presseinvitation

Røde Kors, DRC Dansk Flygtningehjælp og Københavns Universitet holder den 18. marts konference på Christiansborg. Her præsenterer forskerne den nyeste viden om, hvordan paradigmeskiftet i dansk udlændinge- og integrationspolitik påvirker flygtninge, frivillige og sagsbehandlere. Vi spørger, hvor det stiller flygtninge og integrationen i dag, og hvordan vi styrker deres betingelser i en hverdag, der er mærket af midlertidighed og uvished.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye