Topdanmark A/S

Rekordmange tegner forsikringer mod arbejdsløshed

Del
Trods lav ledighed melder forsikringsselskabet Topdanmark om rekordstor interesse for at tegne en lønsikring. Direktør Carsten Elmose kalder udviklingen “bemærkelsesværdig”.
Forbrugerne forventer ifølge Danmarks Statistik, at arbejdsløsheden vil været steget om et år sammenlignet med i dag.
Forbrugerne forventer ifølge Danmarks Statistik, at arbejdsløsheden vil været steget om et år sammenlignet med i dag.

Mens der hersker stor usikkerhed i verden lige nu, vælger markant flere danskere at tegne ekstra forsikringer mod arbejdsløshed.

I oktober og november har Topdanmark, et af landets største forsikringsselskaber, oplevet en kraftig stigning på 268 procent, svarende til næsten en tredobling, i antallet af danskere, der tegner en lønsikring.

Lønsikringen er en ekstra forsikring, du kan tegne hos dit forsikringsselskab eller din a-kasse for at supplere dine dagpenge, hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs. Med en lønsikring fra Topdanmark er det muligt at bevare helt op til 90 procent af din løn.

“Det er bemærkelsesværdigt, at vi oplever en så markant stigning i antallet af danskere, der vælger at tegne en lønsikring hos os,” siger Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark.

Dystre udsigter
Han peger på høj inflation, stigende renter og øget usikkerhed relateret til krigen i Ukraine som mulige forklaringer på udviklingen.

“For mange danske familier er det en udfordring, at priserne i samfundet stiger. Det kan derfor gøre ekstra ondt på privatøkonomien, hvis man pludseligt mister sit arbejde. Nogle vælger at tegne en lønsikring for at opretholde deres levestandard, hvis de bliver ufrivilligt ledig, mens andre gør det for at undgå, at tæppet bliver revet væk under dem, så de risikerer at gå fra hus og hjem,” siger Carsten Elmose.

Trods den højeste inflation i 40 år, dystre økonomiske udsigter og en meget lav forbrugertillid er der fortsat godt gang i det danske arbejdsmarked. I september steg antallet af lønmodtagere med 6.300 personer i forhold til måneden før, viser tal fra Danmarks Statistik. Det betyder, at der nu er tæt på tre millioner lønmodtagere.

Ifølge Danmarks Statistik forventer forbrugerne dog, at arbejdsløsheden vil været steget om et år sammenlignet med i dag.

“Under coronakrisen var der også stor usikkerhed og visse brancher blev rigtig hårdt ramt, men en væsentlig forskel fra dengang til nu er, at langt flere danskere i dag mærker de økonomiske konsekvenser på pengepungen. Vi ser også, at forbrugertilliden er lavere end under de mørkeste måneder under coronakrisen, og det afspejler sig i ændrede købsmønstre,” siger Carsten Elmose.

Behov for at forsikre sig på andre måder
I dag har næsten 400.000 danskere en lønsikring, viser tal fra brancheorganisationen F&P. Det svarer til, at hver syvende lønmodtager kan supplere dagpengene i tilfælde af ledighed.

“Vi ser generelt en tendens til, at flere lønmodtagere har behov for at sikre sig på andre måder ud over at være medlem af en a-kasse. Som forsikringsselskab bidrager vi naturligvis gerne til at skabe tryghed for hver enkelt borger, så vi styrker sikkerhedsnettet, når uheldet er ude,” siger Carsten Elmose.

En opgørelse viser, at salget af lønsikring i Topdanmark fra januar-november 2022 samlet set er vokset med 13 procent i forhold til samme periode året før.

//

Sådan hjælper lønsikring dig

  • Med lønsikring kan du få ro til at komme videre, hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs. Du kan bevare helt op til 90 procent af din løn. Med en bruttoindkomst på 36.000 kroner, kan du få op til 10.457 kroner i lønsikring ud over dagpengesatsen på 19.351 kroner (2022).
  • Din bruttoindtægt skal mindst være 25.786 kr. om måneden, for at det kan betale sig at købe lønsikring.
  • Husk at en lønforsikring er fradragsberettiget.

Kilde: Topdanmark

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Forbrugerne forventer ifølge Danmarks Statistik, at arbejdsløsheden vil været steget om et år sammenlignet med i dag.
Forbrugerne forventer ifølge Danmarks Statistik, at arbejdsløsheden vil været steget om et år sammenlignet med i dag.
Download
Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark,
Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark,
Download

Links

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

Topdanmark er et af landets største forsikringsselskaber, der hjælper flere end 110.000 erhvervs- og landbrugskunder og 600.000 privatkunder. Det har vi gjort siden 1898, hvor grundstenen til Topdanmark blev lagt.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Topdanmark får godkendt køb af Dansk Sundhedssikring27.10.2023 09:25:17 CEST | Pressemeddelelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har uden betingelser godkendt Topdanmarks køb af Oona Health A/S med datterselskaber, inklusive Dansk Sundhedssikring der er det største og mest kendte selskab. Dermed er den sidste af tre myndighedsgodkendelser på plads, og Topdanmark forventer, at handlen bliver endeligt gennemført den 1. december 2023. ”Vi er nu klar til at gennemføre købet og indfri ambitionen om at skabe en markedsledende position inden for sundhedsløsninger til danskere og danske virksomheder. Det er en position, der flugter med Topdanmarks strategi om at være et fokuseret skadesforsikringsselskab, der skaber lønsom vækst i kerneforretningen,” siger Peter Hermann, adm. direktør i Topdanmark. Som en naturlig konsekvens af ejerskabet vil Topdanmarks regnskaber fremover omfatte selskabernes samlede finansielle resultater. Forventningerne til præmievæksten i Topdanmark-koncernen for 2023 opjusteres derfor til over 2,5 procent i forlængelse af købet af Oona Health A/S, og Topdanmarks

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye