Djøf

Djøf vil forbedre de studerendes trivsel med ny alliance

Del
Djøf indbyder til fælles kamp for bedre trivsel hos de danske universitetsstuderende. Desværre mistrives alt for mange. Det er et alvorligt og komplekst problem, der kræver bidrag fra mange sider. Derfor samler Djøf universitetsledere, studerende og eksperter i Djøfs Trivselsalliance.

Djøf har taget initiativ til at danne Djøfs Trivselsalliance, som er et netværk, der samler repræsentanter fra landets universitetsledelser, studerende og eksperter. Alliancen sætter fokus på trivsel blandt andet ved at samle gode eksempler på indsatser, der har haft en positiv effekt på trivslen – til gensidig inspiration på uddannelsesinstitutionerne.

Det handler blandt andet om at modvirke udfordringer som stress, præstationspres og frygten for ikke at slå til hos landets studerende. Trivsel er et vigtigt fundament for et godt og lærerigt studeliv - og derfor også en vigtig sag for uddannelsesinstitutionerne og for hele samfundet.

Formand for Djøfs Trivselsalliance er Kristian Lauta, prorektor på Københavns Universitet.

- God almen trivsel er det brændstof, som læring lever af. Mistrivsel er ikke et forbigående, generationelt problem – det er en global pandemi. Der er derfor noget i vores maskinrum som samfund og uddannelsesinstitutioner, der skal justeres, siger formand Kristian Lauta, der ser frem til samarbejdet:

- Der er så mange ting, som danske universiteter konkurrerer om, men de unges trivsel er en fælles udfordring. Jeg er derfor afsindig glad for, at vi kan samles så bredt til i fællesskab at gøre noget ved problemet, siger formanden for Djøs Trivselsalliance.

Djøfs nye studielivsundersøgelse understreger desværre problemet. Hver fjerde studerende føler sig i høj eller i meget høj grad stresset. Hver anden studerende føler sig i nogen grad stresset, og hver femte har søgt læge med stress.

- Det er ikke nok at få høje karakterer og læse mange bøger for at få en god uddannelse. Vi studerende skal have gode rammer for et sundt studieliv. Trivselsudfordringen kan desværre ikke løses med et hokuspokus-trylleslag. I Djøf skaber vi derfor nu et forum, hvor vi - i et samarbejde mellem studerende, undervisere og universiteterne - kan dele de gode erfaringer, udveksle god praksis og lave aftaler om, hvordan vi højner de studerendes trivsel, siger Johanne Baadsgaard, forperson for Djøf Studerende og medlem af Djøfs Trivselsalliance.

Djøfs Trivselsalliance skal i første omgang arbejde i to år og mødtes første gang i november 2022.

Fakta - Djøfs studielivsundersøgelse 2022

- Hver fjerde Djøf-studerende (23 %) beskriver i høj eller i meget høj grad sig selv som stresset i hverdagen. Knap hver anden (45 %) studerende føler sig i nogen grad stresset i hverdagen. Knap hver femte af de studerende, der har følt sig stresset, har opsøgt læge.

- Mere end halvdelen er stressede, fordi de oplever et stort pres i forhold til eksamenssituationer (56%), et stort pres for at få de rette erfaringer på CV’et (52%) og et stort pres for toppræstationer fra dem selv (51%). 

- Mere end hver fjerde studerende (28 %) føler sig ensom. De studerende, der føler sig ensomme, svarer i højere grad, at de er stressede i hverdagen.  

Læs mere om Trivselsalliancen og se alle medlemmer her: www.djoef.dk/trivselsalliance

Yderligere info og kontakt Kristian Lauta, formand for Djøfs Trivselsalliance, gennem mediechef Helle Slejborg, hsl@djoef.dk, tlf. 29 73 47 43

Kontakt til Johanne Baadsgaard, forperson for Djøf Studerende, tlf. 30 35 19 42

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Djøfs Trivselsalliance: Universiteter tager hånd om studerendes trivsel og indgår løfte21.3.2024 06:05:17 CET | Pressemeddelelse

Seks universiteter har nu indgået og forpligtet sig på et trivselsløfte, der skal forbedre de studerendes trivsel ved at inddrage trivsel som en del af de faglige aktiviteter. “Hvis vi virkelig skal lykkes med at gøre en forskel, er det vores overbevisning, at trivselsarbejdet skal ind i undervisningen på uddannelserne,” siger Kristian Lauta, formand for Djøfs Trivselsalliance og prorektor på Københavns Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye