Gladsaxe Kommune

Fjernvarme til alle i Gladsaxe

Del
Med den netop godkendte Varmeplan 2030 er det målet, at naturgas og olie erstattes af fjernvarme senest i 2028. Det giver billigere varme til Gladsaxes borgere og virksomheder og plusser i klimaregnskabet.
Den nye varmeplan giver et overblik over, hvornår borgere og virksomheder i Gladsaxe kan forvente at få tilbudt fjernvarme.
Den nye varmeplan giver et overblik over, hvornår borgere og virksomheder i Gladsaxe kan forvente at få tilbudt fjernvarme.

Krig, energikrise og stigende priser på blandt andet naturgas har i den grad sat energi og opvarmning af boliger på dagsordenen. Derfor har Gladsaxe Kommune udarbejdet en ny varmeplan. Varmeplanen samler kommunens målsætninger på fjernvarmeområdet og fjernvarmeselskabernes udbygningsplaner i en samlet handleplan for udfasning af olie og gas i bygninger og boliger i Gladsaxe. Formålet er blandt andet at skabe klarhed om borgernes mulighed for at få fjernvarme. 

- Alle mærker energikrisens konsekvenser i denne tid, og især borgere med naturgasfyr går en dyr vinter i møde. Derfor har vi i byrådet skubbet på for at få fjernvarmenettet udbygget så hurtigt som muligt, og vores målsætning er, at både borgere og virksomheder får tilbudt fjernvarme inden 2028. Med den nye varmeplan giver vi et overblik over, hvornår borgere og virksomheder kan forvente at få fjernvarme, og samtidig er varmeplanen et vigtigt redskab i vores ambitioner om at nedbringe CO2-udledningen, siger borgmester Trine Græse.

Gradvis udbygning, der er startet i syd
I Gladsaxe Kommune har Gladsaxe Fjernvarme forsyningsområde i den sydlige del af kommunen og Vestforbrænding i den nordlige del.

Byrådet har i 2022 godkendt Gladsaxe Fjernvarmes projektforslag for udbygning af fjernvarmenettet i den resterende del af selskabets forsyningsområde, mens Vestforbrændings projektplaner forventes godkendt tidligt i 2023. Dermed kan alle i kommunen – med få undtagelser – forvente at have adgang til fjernvarme senest i 2028 – langt de fleste meget før.

- Udbygningen af fjernvarme er et kæmpe anlægsprojekt, så det kan desværre ikke ske med et snuptag. Det kræver tid at planlægge og udføre, og arbejdet er også afhængigt af arbejdskraft, materialer og trafikken, der fortsat skal kunne glide. Men arbejdet er allerede i gang i den sydlige del af Gladsaxe, og udbygningen fortsætter fra område til område de næste år, siger Barbara Beatrice Davidsen, der er energiplanlægger i Gladsaxe Kommune.

CO2-udledningen skal nedbringes
Et vigtigt element i Gladsaxes varmeplan er også at nedbringe CO2-udledningen. Gladsaxe Kommune har en ambition om at nedbringe CO2-udledningen i kommunen med 70 procent i 2030, målt i forhold til 2007, og at Gladsaxe skal være CO2-neutral senest i 2050.

Opvarmning med naturgas og olie er en væsentlig kilde til CO2-udledningen, og netop derfor spiller udrulningen af fjernvarme en vigtig rolle i at nå klimamålene, da hver bolig, som skifter til fjernvarme, gennemsnitligt sparer klimaet for cirka 4 tons CO2 om året.

Brev til alle borgere
I december modtager alle boligejere og virksomheder uden fjernvarme et brev fra kommunen om netop deres mulighed for at få fjernvarme. Men allerede nu kan du læse mere om varmeplanen og se udbygningsplanerne for fjernvarmen på gladsaxe.dk/varme

Kontakter

Borgmester Trine Græse Gladsaxe Kommune via kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22


Barbara Beatrice Davidsen, energiplanlægger i Gladsaxe Kommune, mobil: 51 15 16 40

Billeder

Den nye varmeplan giver et overblik over, hvornår borgere og virksomheder i Gladsaxe kan forvente at få tilbudt fjernvarme.
Den nye varmeplan giver et overblik over, hvornår borgere og virksomheder i Gladsaxe kan forvente at få tilbudt fjernvarme.
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye