Gjensidige

Nu er det højsæson for brande: Flere end 700.000 husstande har ikke røgalarm

Del
December måned er ikke kun gaver og julehygge. Det er desværre også en af de måneder på året, hvor der sker flest brande i danske hjem. Men selvom røgalarmer kan være forskel på liv eller død, så mangler de i næsten hver tredje hjem. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.

Julen står for døren, og for rigtig mange danskere betyder det indendørs hygge med varme tæpper, julepynt og stearinlys.  

Men selvom det er med til at gøre december til den hyggeligste måned på året, så er de mange stearinlys og julepynt også med til at gøre det til en af de måneder, hvor der sker flest brandskader i danske hjem.  

Og her er der især tale om 'lige-ved-og-næsten' brande, hvor der udbryder ild, som når at blive slukket, inden den når at udvikle sig til resten af hjemmet.  

Det fortæller Henrik Sagild, der er direktør for skade i Gjensidige.  

“Hvert år i december servi desværre en stigning i brandskader, forårsaget af levende lys, og her er det altafgørende, at ilden bliver opdaget hurtigt, så den ikke når at brede sig til resten af hjemmet, siger han og peger på røgalarmer som helt afgørende, når en brand skal opdages i tide. 

Men netop røgalarmer er fraværende i over 700.000 danske husstande ifølge en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.  

Her svarer knap 30 % af de adspurgte danskere nemlig, at de ikke har en røgalarm i hjemmet, og blandt dem er det for hver tredje bare et spørgsmål om, at de ikke har fået gjort det endnu, mens godt ti procent ikke mener, røgalarmer gør en forskel.  

Men gruppen af danskere uden røgalarmer bør bruge decembermåned på at få dem installeret som en gave til sig selv, da de er med til at redde både liv og materiel hvert år, lyder opfordringen fra Henrik Sagild.  

“Tid er altafgørende, når der udbryder brand, og her er en røgalarm vigtig, når ilden skal opdages, inden den bliver livstruende. Så derfor kan jeg ikke understrege nok, hvor fornuftigt det er at få sat op i hjemmet,” siger han. 

Om undersøgelsen 

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.032 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gjensidige i august og september 2022. 

Har du en eller flere af følgende ting i dit hjem? 

Røgalarm 

71.4% 

Tyverialarm uden opkobling til alarmcentral 

7.9% 

Tyverialarm med opkobling til alarmcentral 

11.6% 

Ingen af ovenstående 

22.7% 

Ved ikke / Ønsker ikke at svare 

3.2% 

Hvorfor har du ikke røgalarm? 

Jeg ved ikke, hvor man køber en røgalarm 

1.6% 

Jeg har ikke fået gjort det endnu 

34.1% 

Jeg tror ikke på, at det gør nogen forskel 

11.9% 

Jeg har fået købt, men ikke sat op 

17.6% 

Andet, notér: 

17.6% 

Ved ikke 

18.3% 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige

Gjensidige
Gjensidige
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye