DI Bornholm

Elektriker på Danish Crown er årets lærling

Del
24-årige Christian Dybdal Andersen er nysgerrig og inspirerende, og han viser, at han kan bruge sin faglighed på nye teknologier i produktionen, lyder det om Årets Lærling på Bornholm 2022.
Jacob Trøst, borgmester, Michael Almeborg, formand for DI Bornholm,
Tommy Hjorth, maskinchef på Danish Crown og
vinder Årets Lærling Christian Dybdal Andersen, elektriker.
Jacob Trøst, borgmester, Michael Almeborg, formand for DI Bornholm, Tommy Hjorth, maskinchef på Danish Crown og vinder Årets Lærling Christian Dybdal Andersen, elektriker.

Christian Dybdal Andersen har altid mod på nye udfordringer og er nysgerrig efter ny faglig viden, hvilket også er til gavn for kollegerne på Danish Crown, hvor han stod i lære som elektriker. Det er disse egenskaber, der gør Christian til en fortjent vinder af DI Bornholms Lærlingepris 2022.

- Stort tillykke til Christian. Han har i sin læretid på Danish Crown både fagligt og som kollega gjort en forbilledlig indsats og er en stor inspiration for andre unge og voksne, der overvejer at tage en faglært uddannelse, siger Michael Almeborg, formand for DI Bornholm.

For virksomhederne på Bornholm er det helt afgørende, at endnu flere vælger en erhvervsuddannelse, for der er stor efterspørgsel på faglærte kompetencer, også mange år frem. Derfor har DI Bornholm stor fokus på, at flere bliver inspireret af de mange jobmuligheder som virksomhederne kan tilbyde – det gælder både unge og voksne i ufaglærte jobs. Faglært arbejdskraft udgør en hjørnesten i danske virksomheder, og der findes masser spændende jobmuligheder med en erhvervsuddannelse i ryggen.

- Christian er et godt eksempel på, at en erhvervsuddannelse er trædesten til mange nye muligheder. Han viser, at han kan bruge sin faglighed på nye teknologier i produktionen, og han vil også gerne bygge videre med en akademiuddannelse. Dette er væsentlige elementer, når vi uddeler Lærlingeprisen, fordi Christian dermed er et forbillede og med til at inspirere andre til at følge den samme vej. Derfor er han den rette vinder af DI Bornholms Lærlingepris 2022, lyder det fra Michael Almeborg, formand for DI Bornholm.

Gåpåmod og stor, faglig viden

Danish Crown i Rønne, hvorfra Christian Dybdal Andersen er udlært, beskæftiger 240 personer, og der slagtes i omegnen af 10.000 svin om ugen. Gennem sin læretid hos Danish Crown har Christian beskæftiget sig med en bred vifte af opgaver, og det har da også medført rosende ord fra kollegerne.

- Både på slagteriets værksted i Rønne og i produktionen har Christian altid været vellidt blandt kollegaerne. Han er altid hjælpsom og han er ikke bange for at give den en skalle.Jeg har besøgt Christian på hans skoleophold på CELF i Nykøbing Falster, hvor vi bl.a. har gennemgået de opgaver han har arbejdet med. Det har altid været en fornøjelse at se Christian glad og motiveret i skolearbejdet, men også opleve at han er en god ven til sine klassekammerater og lærere, lyder det fra Tommy Hjorth, som er maskinchef hos Danish Crown i Rønne.

- Rent fagligt har Christian en stor viden som vi alle nyder godt af, og han er aldrig bange for nye udfordringer. I sit sidste år som lærling har Christian også stået for projekter med IT- og PLC-

styringer, hvilket han mestrer til UG, og han har også taget teten på at indkøre vores nye OEE-system. Christian fortsætter som svend i virksomheden for han har nemlig takket ja til en toårig akademiuddannelse i automation og drift på KEA, afslutter Tommy Hjorth.

Christian Dybdal Andersen læste til elektriker på CELF Nykøbing Falster, og her afsluttede den arbejdsomme lærling sin uddannelse med topkarakter.

Lærlingeprisen overrækkes onsdag d. 30. november kl. 11.30 hos Danish Crown A/S, Haslevej 19, 3700 Rønne.

Fakta om lærlingeprisen

  • DI Bornholms lærlingepris uddeles hvert år til en elev eller lærling, som i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og/eller kollegialt.
  • Årets vinder er fundet blandt DI’s 132 medlemsvirksomheder på Bornholm.

Christian Dybdal Andersen er 24 år gammel, han bor i Rønne og blev uddannet fra CELF Nykøbing Falster i august 2021.

Følg Dansk Industri på:

    

Billeder

Jacob Trøst, borgmester, Michael Almeborg, formand for DI Bornholm,
Tommy Hjorth, maskinchef på Danish Crown og
vinder Årets Lærling Christian Dybdal Andersen, elektriker.
Jacob Trøst, borgmester, Michael Almeborg, formand for DI Bornholm, Tommy Hjorth, maskinchef på Danish Crown og vinder Årets Lærling Christian Dybdal Andersen, elektriker.
Download

Information om DI Bornholm

DI Bornholm
DI BornholmFor yderligere information om DI Bornholm:

Konsulent Anders Hjorth Jensen
Mail: aje@di.dk 
tlf.: 2713 4989

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Bornholm

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Bornholm

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye