ATP

Danskernes samlede udbetalinger fra ATP Livslang Pension slår tidligere rekorder

Del
Trods turbulente økonomiske tider kan nuværende og kommende pensionister regne med, at deres udbetalinger fra ATP Livslang Pension er uændrede næste år. Samlet forventes udbetalingerne at blive de højeste nogensinde.
ATP i Hillerød
ATP i Hillerød

ATP sender i disse dage årsbreve ud til modtagerne af ATP Livslang Pension. I brevene fremgår det, hvilke beløb man får udbetalt i ATP Livslang Pension hver måned i 2023 som supplement til sine øvrige pensionsudbetalinger. De samlede udbetalinger har været stigende år for år. Det skyldes både længere levetid, og at danskerne bliver længere på arbejdsmarkedet.

Garanteret beløb til pensionisterne
Den gode nyhed er, at beløbet ikke ændrer sig til trods for hårde økonomiske tider. ATP Livslang Pension er et garanteret produkt, og forretningsmodellen sikrer, at medlemmernes pensioner vil være uændrede i 2023:

”ATP’s vigtigste opgave er at udbetale den pension, vi har lovet vores medlemmer. Det løfte kan vi holde – også i turbulente tider – fordi vi har en robust forretningsmodel. Selvom 2022 også for ATP har været et år præget af uro på de finansielle markeder, kan medlemmerne regne med, at de får den ATP Livslang Pension, de er lovet,” siger Kim Kehlet Johansen, Chief Risk Officer i ATP.

”At de samlede udbetalinger er på det højeste niveau historisk set, skyldes at der dels er flere pensionister, men også at vi ser flere og flere der forlader arbejdsmarkedet senere, og derfor har haft længere tid til at indbetale ATP-bidrag” uddyber Kim Kehlet Johansen.

Hvad de enkelte danske pensionister får udbetalt, afhænger af hvor meget den enkelte har indbetalt til ATP i løbet af deres arbejdsliv.

I 2022 vil der samlet blive udbetalt knap 17 mia. kr. til pensionisterne. Det er ca. 3,5 procent mere, end der blev udbetalt i 2021. Udviklingen forventes at fortsætte i 2023.

Fakta

  • ATP Livslang Pension er en obligatorisk opsparing med flere end fem mio. medlemmer. Der udbetales ATP Livslang Pension til næsten alle pensionister, og ydelsen er garanteret og livsvarig.
  • ATP Livslang Pension er et supplement til folkepensionen og indgår som en del af den fælles grundforsørgelse sammen med folkepensionen.
  • For ca. 40 pct. af alle nuværende folkepensionister er ATP Livslang Pension den eneste pensionsindtægt ud over folkepensionen. ATP Livslang Pension er dermed en af grundpillerne i det danske pensionssystem.
  • ATP Livslang Pension er en pension, som den enkelte lønmodtager selv er med til at spare op til. Det aflaster de offentlige pensioner og er med til at sikre et dansk pensionssystem, som er holdbart på sigt – et økonomisk bæredygtigt pensionssystem.

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver Christian Rask: CRA@ATP.dk, Tlf.: 21 69 07 03


Presserådgiver Trine Fruergaard: TRFR@ATP.dk Tlf.: 28 97 92 30

Billeder

ATP i Hillerød
ATP i Hillerød
Download
Kim Kehlet Johansen
Kim Kehlet Johansen
Download

Information om ATP

ATP
ATP
Kongens Vænge 8
3400 Hillerød

70 11 12 13https://www.atp.dk/

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med mere end 5 mio. medlemmer og en pensionsformue på 677 mia. kr. Vores opgave er at sikre gode, stabile pensioner, så danskerne har lidt mere at leve for den dag, de går på pension. Derudover sikrer vi udbetaling af en række velfærds- og sikringsydelser. To ud af tre velfærdskroner, der udbetales i Danmark, kommer fra ATP Koncernen. Sammenlagt udbetaler vi 280 mia. kr. om året til 2,4 mio. borgere på vegne af staten, kommunerne og arbejdsmarkedets parter.

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye