Escalate

Hvem siger, at et juletræ skal være af gran?

Del
Det handler om at give folk et alternativ til det klassiske juletræ, når StoltzeStudio som noget nyt lancerer kollektionen ”Gold Dots Trees”, der er tænkt som en smuk og genanvendelig løsning, til personer der år efter år ikke ønsker at købe et juletræ for at smide det ud kun ganske kort tid efter.

Med andre ord er det på tide at gentænke det klassiske juletræ, uden at man af den grund går på kompromis med hyggen og det, som et juletræ symboliserer.


Sådan lyder budskabet fra Peter Stoltze, der er stifter af det kreative studie Stoltze, der ligger placeret i hjertet af Musicon, Roskilde.

Med Gold Dots Trees har vi forsøgt at gentænke noget helt essentielt ved julen, nemlig selve juletræet. Et juletræ er for mange danske familier indbegrebet af tradition og at det langt om længe er jul igen. Afhængigt af hvordan man ser på det, kan der dog også godt være ulemper ved juletræer. Det skal hentes, installeres og bortskaffes, og så er der også hele indvirkningen på miljøet” udtaler Peter Stoltze og fortsætter ”Vores bud på et moderne juletræ er et kunstprint, som kan hænges op på væggen, rulles sammen når højtiden er ovre og hentes ned igen, når julen igen står for døren.”.

Gold Dots Trees er printet på robust lærred og med ramme i svensk egetræ. Det er håndbelagt med 24 karat guld og udarbejdes på bestilling.

Juletræet er mere populært end nogensinde

Danskernes forbrug af juletræer har været støt stigende igennem årene. Tal fra Danmarks Naturfredningsforening viser, at der årligt produceres i omegnen af 12 millioner juletræer. Langt de fleste af disse eksporteres ud af landet og Danmark er således det land i Europa, der producerer flest juletræer.

Et juletræ udleder ca. 10 kilo Co2, og er det ikke økologisk produceret kommer hertil også brugen af sprøjtegifte, der anvendes i dyrkningen. Produktionen af juletræer belaster derfor miljøet. Et plastikjuletræ kan være et alternativ, men det skal bruge i mere end 5 år og måske snarere 10 år, før det er mindre belastende for miljøet end et klassisk Rødgran.

Vil man gøre noget godt for miljøet, kræver det derfor et opgør med det klassiske forbrugsmønster, der er omkring juletræer. Her kan Gold Dots Trees være et værdigt alternativ, da det cirkulære element har været et centralt omdrejningspunkt i produktionen.

Kan vises hele året

Gold Dots Trees findes i dag to versioner. Mens den ene version ligner et klassisk juletræ, er det lidt mindre julet.

Gold Dots i pink er et alternativ, hvor vi har taget os nogle kunstneriske friheder undervejs i processen. Det er således gjort mindre julet og mere helårsagtigt. Netop med dets brud på normerne, appellerer det mere til det yngre segment, der værdsætter håndværket bag kunstværket og gerne ønsker, at det skal pynte i stuen året rundt. Vores formodning er, at de fleste der køber et Gold Dots Pink ikke piller det ned igen.” udtaler Peter Stoltze. 

For mere info kontakt Peter Stoltze på + 45 28 90 26 26 / peter@stoltzestudio.com.

Information om Escalate

Escalate
Ryesgade 106A, 2.
2100 København Ø

28345242https://escalate.dk

Følg pressemeddelelser fra Escalate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Escalate

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye