Haderslev Kommune

Ældrepleje på nye måder: Danske kommuner vil inspireres af Haderslev

Del
Hver uge modtager Haderslev Kommune henvendelser om tre innovative tiltag inden for ældreområdet, der har skabt genklang i omgivelserne; e-distrikt, Plejehjem i eget hjem og arbejdet med at udvikle Buurtzorg-inspireret og tværfaglig hjemmepleje i mindre selvstyrende teams. Derfor inviterer kommunen nu til inspirations- og vidensdag om de tre projekter.

I Haderslev Kommune har man gennem flere år arbejdet målrettet med at indrette ældreplejen til fremtiden. Flere ældre og udfordringer med rekruttering betyder, at omsorgsopgaven skal løses på nye måder – så der er hænder nok, men også så der frigøres ressourcer til den omsorg og pleje, der ikke kan løses med for eksempel ny teknologi.

Det er primært tre innovative tiltag inden for ældreområdet, der har skabt genklang i omgivelserne; e-distrikt, Plejehjem i eget hjem og arbejdet med at udvikle Buurtzorg-inspireret og tværfaglig hjemmepleje i mindre selvstyrende teams.

”Hver uge får vi henvendelser fra både danske og også svenske kommuner, der er interesserede i at høre mere om de projekter, vi forestiller os, bliver en del af fremtidens velfærd i Haderslev Kommune. Derfor inviterer vi til denne dag, hvor vi fortæller om, hvad vi har gjort, hvad der er gået godt, hvad der er gået galt og hvor vores gæster får mulighed for at få et dybere indblik i den rejse, vi er på”, siger Rolf Dalsgaard Johansen, der er direktør for Social og Sundhed i Haderslev Kommune.

Under overskriften ’Ældrepleje på nye måder’ vil Haderslev Kommune præsentere deres tilgang til at forberede og geare ældreområdet til den fremtid, som er på vej. Der bliver både mulighed for at høre om de mere overordnede strategiske og for at dykke ned i de konkrete projekter og tiltag tæt på borgere og medarbejdere.

”Vi vil på dagen fortælle om, hvor langt, vi er kommet og om den læring, vi har gjort undervejs. Det er en omfattende øvelse at genbesøge alle vores faglige roller, kompetencer og arbejdsprocesser på ny. Vi er i gang med at genopfinde os selv og vores tilgang til de mennesker, der i en periode af deres liv, har brug for hjælp til at leve en hverdag, der giver mening for dem. Det er jeg glad for, at kollegaerne har fået øje på, og vi deler med glæde ud af vores erfaringer”, siger chef for Senior og Rehabilitering, Louise Thule.

Vidensdagen finder sted den 19. januar 2023 på Haderslev Idrætscenter. Interesserede kan læse mere og tilmelde sig på haderslev.dk/vidensdag

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Økonomiudvalg indstiller, at direktør stopper i Haderslev Kommune23.4.2024 20:07:28 CEST | Pressemeddelelse

Økonomiudvalget i Haderslev Kommune har i dag besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen, at samarbejdet med direktør for Børn og Kultur, Charlotte Veilskov, skal ophøre. Begrundelsen er, at økonomiudvalget ikke længere har den fornødne tillid til, at direktør Charlotte Veilskov kan lykkes med opgaven. Det er kommunalbestyrelsen, der træffer den endelige beslutning i sagen. Charlotte Veilskov er fritaget for tjeneste, indtil kommunalbestyrelsen træffer beslutning på kommunalbestyrelsesmødet. Det er hensigten, at dette kan ske den 30. april 2024, idet en fratrædelsesaftale på det tidspunkt forhåbentlig er på plads. I perioden fra direktør Charlotte Veilskovs fritagelse for tjeneste og frem til, at kommunalbestyrelsen træffer beslutning i sagen, varetager kommunaldirektøren funktionen som direktør for Børn og Kultur.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye