Østre Gasværk Teater

Det episke album THE WALL opføres som musikteater på Østre Gasværk Teater

Del
Den 22. september 2023 er der Danmarkspremiere på forestillingen Another Brick in THE WALL, Part 5 på Østre Gasværk Teater og senere i Musikhuset Aarhus den 5. januar 2024. Østre Gasværk Teater har sikret sig rettighederne til at producere, konceptualisere og iscenesætte det legendariske og tidløse album The Wall (1979) som musikteater med Johan Olsen i hovedrollen. Samtidig varsler Østre Gasværk Teater markante innovative tiltag for at udvide den totale teateroplevelse, som er hidtil usete i Danmark. Det officielle billetsalg åbner d. 23. november kl. 10.00.

Østre Gasværk Teater har sikret sig rettighederne til Another Brick in THE WALL, Part 5 og bliver dermed det første teater i verden, der får lov til oversætte det eviggyldige album til teaterformatet professionelt. Albummet fra 1979 har solgt flere end 30 millioner eksemplarer og står den dag i dag som en milepæl i rockhistorien.

Som titlen på forestillingen, Another Brick in THE WALL, Part 5, antyder, kommer forestillingen i forlængelse af de tre sange Part 1, 2, 3, der er at finde på albummet, og Part 4, der blev opført som opera i Montreal for år tilbage. Med Another Brick in THE WALL, Part 5 opsættes en spektakulær forestilling med enestående design på et internationalt niveau, der vil komplimentere det fantastiske lydtæppe og eminente tekster, der kendetegner det legendariske album.

Ærefrygt hos hovedrolleindehaver
Hovedrollen Pink bliver spillet og sunget af Johan Olsen, der blandt andet er kendt som forsanger i Magtens Korridorer og anerkendt forsker i biologi ved Københavns Universitet. Den 53-årige sanger har mange følelser forbundet med The Wall, og albummet har gennem livet haft stor betydning for ham. Derfor går Johan Olsen også til opgaven med ærefrygt.

The Wall var det første album, jeg selv købte. Jeg hørte det igen og igen og kunne det udenad. Det er uden tvivl det album, som har betydet allermest for mig, og det er en kæmpe ære at skulle være med første gang, det bliver opført i en teaterversion! Jeg glæder mig så meget til at være en del af det her. Spørgsmålet er så, om jeg er værdig til den rolle. Det må publikum bedømme, siger Johan Olsen.

Another Brick in The Wall, Part 5 taler sig ind i vores samtid
Selvom albummet har flere end 40 år bag sig, er værket stadig dybt relevant i dag. Teksterne i det konceptuelle dobbeltalbum kredser om evigt aktuelle emner som menneskelig isolation, undertrykkelse og det moderne samfunds skyggesider. Forestillingen bliver derfor både en psykologisk rejse ind i sindet på den imaginære karakter Pink, og en tydeliggørelse af, at fascisme kan gro i alles baghave. Med hændelser i vores samtid in mente bekræfter albummet den aktualitet, som værket også viste ved murens fald i Berlin i 1989.

Kunstnerisk leder for Østre Gasværk Teater, Søren Møller, udtaler:

Jeg er helt vildt stolt over, at vi på Østre Gasværk Teater, som de første i verden, har fået rettighederne til at realisere dette ikoniske album som teater. Et album, hvis tematikker desværre stadig gør sig gældende i dag. Jeg er sikker på, at forestillingen vil sætte gang i en lang række refleksioner, og at vi kommer til at forlade teatret rigere.

Spektakulær opsætning skal udvide teateroplevelsen
Det er ikke kun det ikoniske værk, som publikum kan se frem til at opleve på en helt ny måde. Det bliver også i nogle rammer, der er særligt skabt til at udvide vores teateroplevelse. Publikum på Østre Gasværk Teater kan nemlig fra næste år se frem til at opleve musikteater på en ny måde, hvor man i produktionen i langt højere grad kommer til ikke bare at udnytte det gamle gasværks kæmpe potentiale, men også arbejder innovativt på at udvide sanseoplevelsen.

Østre Gasværk Teater er i forvejen en enestående og fantastisk teaterbygning, der giver nogle unikke muligheder. Men vi har desuden teaterteknik på vej, der vil udvide helhedsoplevelsen betydeligt. Det glæder vi os helt vildt til at dele med publikum og resten af verden, afslutter Søren Møller.

Another Brick in THE WALL, Part 5 får premiere på Østre Gasværk Teater fredag den 22. september 2023. Efterfølgende bliver forestillingen også opsat med premiere d. 5. januar 2024 på Musikhuset Aarhus.

Website: www.thewallmusical.dk

Det kreative hold bag Another Brick in THE WALL, Part 5

Medvirkende: Johan Olsen m.fl.

Instruktør: Heinrich Christensen

Scenograf: Kim Witzel

Koreograf: Sofie Akerø

Kapelmester: Søren Graversen

Musikalske arrangementer: Søren Graversen

Videodesign: Thomas Agerholm og JA Film

Lyddesign: Tim Høyer og Morten Frank

Lysdesign: Brian Njie og Martin Jensen

Dramaturgisk konsulent: Emmet Feigenberg

Teaterchef og kreativ producent: Søren Møller

Nøgleord

Kontakter

Kristina Sindberg, Geelmuyden Kiese
Kristina.sindberg@gknordic.com
+45 24 86 01 84


Malina Lebrecht Hye, Østerbro Teater
mahy@osterbroteater.dk
+45 50 60 44 90

Billeder

Download
Johan Olsen. Foto Grow Productions
Johan Olsen. Foto Grow Productions
Download
Heinrich Christensen. Foto Grow Productions
Heinrich Christensen. Foto Grow Productions
Download

Information om Østre Gasværk Teater

Østre Gasværk Teater
Østre Gasværk Teater
Morten Grunwalds Plads 1
2100 København Ø

+45 3927 9111http://www.osterbroteater.dk

Følg pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Østre Gasværk Teater

Broadway-hittet URINETOWN: The Musical opføres på Østre Gasværk Teater20.4.2023 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

URINETOWN: The Musical, der til urpremieren blev nomineret til hele 11 TONY-statuetter og vandt for både bedste manuskript og bedste musik, er en grotesk, tragisk og hysterisk sjov miljøkomedie fyldt med kærlighed, håb, død og absurditet. Til marts 2024 kan musicalen opleves på Østre Gasværk Teater med Kurt Ravn i en bærende rolle samt navne som Julie Steincke, Sicilia Gadborg Høegh, Maria Skuladottir og Mads Rømer Brolin-Tani.

Østre Gasværk Teater lader et ungt talentfuldt cast stå i spidsen for højaktuelle HAIR17.8.2022 10:45:42 CEST | Pressemeddelelse

Når dørene slås op til premiere på HAIR først på Østre Gasværk Teater den 23. februar 2023 dernæst i Musikhuset Aarhus den 11. maj 2023 bliver det et nyt og meget talentfuldt cast, der skal fremtidssikre den ekstremt samfundsaktuelle klassiker. Blandt skuespillerne er Andrea Lykke Oehlenschlæger i rollen som Dionne. Samtidig kan publikum glæde sig til en yderst effektfuld og innovativ scenografi, som ikke er set lignende på noget teater i verden.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye