Codan Forsikring

Cyber-svindlere jagter os som aldrig før

Del
Hver dag får 211 danskere misbrugt deres kreditkort online. Tre gange i timen tikker en anmeldelse om cyberkriminalitet ind hos politiet. De seneste tre år har flere end 450.000 danskere været udsat for online kriminalitet. Og alene blandt Alm. Brand Groups kunder fortæller hver fjerde i en undersøgelse, at de har oplevet at få deres kreditkortoplysninger eller e-mails misbrugt. Ny cyberforsikring hos Alm. Brand og Codan er klar med både gode råd og hjælp, hvis dine data er blevet misbrugt.
Tallene taler deres eget sprog: Alm. Brand Group advarer mod cyber-svindlere, der jagter os som aldrig før.
Tallene taler deres eget sprog: Alm. Brand Group advarer mod cyber-svindlere, der jagter os som aldrig før.

I snart to årtier har vi hørt om vigtigheden af at skifte passwords, gemme vores PIN-koder, ikke at affotografere fortrolige koder til banken eller myndigheder og i det hele taget være ansvarlige i vores digitale adfærd.

Ikke desto mindre stiger risikoen for at blive udsat for cyberkriminalitet, identitetstyveri, digitale krænkelser, kreditkortmisbrug og anden digital svindel støt i takt med vores øgede digitale færden.

Tallene taler deres eget sprog.

Hver dag får 211 danskere misbrugt deres kreditkort online. Tre gange i timen tikker en anmeldelse om cyberkriminalitet ind hos politiet. De seneste tre år har flere end 450-000 danskere været udsat for online kriminalitet. Og alene blandt Alm. Brand Groups kunder fortæller hver fjerde i en undersøgelse, at de har oplevet at få deres kreditkortoplysninger eller e-mails misbrugt.

Derfor lancerer Alm. Brand Group nu en af markedets mest omfattende cyber-dækninger til privatkunder, Cyberforsikring, som alle kunder med en indboforsikring i enten Codan eller Alm. Brand er dækket af uden ekstra omkostninger.

”Det kan virke uoverskueligt, hvad man skal gøre, hvis man pludselig ser ens profilbillede blive brugt på en falsk facebookprofil, eller der florerer kompromitterende billedmateriale af en selv eller ens børn på de sociale medier. Her har vi en hotline, der tager over og hjælper med det praktiske med at få det fjernet, ligesom det også er muligt at få gode forebyggelsesråd, hvis du er i tvivl om noget,” fortæller Hjalte Laursen, privatdirektør i Alm. Brand Group.

Cyberforsikringen er første fælles tilbud til kunder i både Alm. Brand og Codan, siden de to selskaber blev slået sammen i foråret. Og Hjalte Laursen er stolt over at kunne lancere en af de bedst dækkende cyberforsikringer på markedet.

”Vi er stolte af at kunne tilbyde dette produkt til vores kunder i både Alm. Brand og Codan i en tid, hvor vores digitale data er konstant truet fra mange sider. Et produkt, som er blandt de stærkeste cyberforsikringsprodukter på markedet netop nu. De triste tal understreger, at vi skal sikre vores digitale data bedst muligt – og som et selskab, hvor forebyggelse er et helt centralt omdrejningspunkt, giver det god mening, at Alm. Brand Group tilbyder sine kunder den bedst mulige dækning inden for dette felt,” siger Hjalte Laursen.

Cyberforsikring omfatter bl.a. også en Cyberalarm, som afsøger dine registrerede data både på det åbne internet og det såkaldte Deep Web og Dark Web, og advarer dig, hvis dine data bliver fundet. Forsikringen omfatter også psykologhjælp og geneudbetalinger ved ID-tyveri eller -misbrug.

Gode råd
Det bedste værn mod at komme galt af sted i forhold til cyberkriminelle er almindelig omtanke og forebyggende adfærd. På Codans hjemmeside finder du en lang række gode råd, der kan hjælpe dig til at færdes mere trygt digitalt. Det gælder fx forhold til digital mobning, digitale krænkelser, phishing, smishing, identitetstyveri, falske websites, sikre passwords og meget andet. Og der er også gode råd til, hvad du skal gøre, hvis skaden først er sket. Fx hvis du er blevet hacket:

1. Skift dine adgangskoder
Det er vigtigt, at du skifter dine adgangskoder til de konti, som hackeren har ønsket adgang til. Har du brugt den samme adgangskode flere steder, skal du også skifte dem.

2. Hold øje med dine konti
Uanset om det er din mail, bank eller Google-konto, som er blevet hacket, er det vigtigt, at du holder nøje øje med dine konti efterfølgende. Det gælder også de konti, som ikke er blevet hacket. 

3. Kontakt din bank og folk du kender
Ligger dine betalingsoplysninger tilgængeligt, skal du kontakte din bank og gøre dem opmærksom på, at du er blevet hacket. Det er også en god ide at få andre folk til holde øje med din aktivitet på nettet det næste stykke tid. Der kan nemlig være bemærkelsesværdige afvigelser.

Læs mere om Cyberforsikring hos Codan og Cyberforsikring hos Alm. Brand

Kilder:
Tal og statistik er hentet fra Det Kriminalpræventive Råd, Politiet – National Enhed for Særlig Kriminalitet samt Alm. Brand Groups eget kundepanel.

Kontakter

Billeder

Tallene taler deres eget sprog: Alm. Brand Group advarer mod cyber-svindlere, der jagter os som aldrig før.
Tallene taler deres eget sprog: Alm. Brand Group advarer mod cyber-svindlere, der jagter os som aldrig før.
Download
Hjalte Laursen, privatdirektør i Alm. Brand Group
Hjalte Laursen, privatdirektør i Alm. Brand Group
Download

Information om Codan Forsikring

Codan Forsikring
Codan Forsikring
Midtermolen 7
2100 København Ø

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har 255.000 danske husstande og godt 50.000 små og store virksomheder som kunder. 

Se Alm. Brand Groups nyhedsrum

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring

Undgå skader: Træn op til skiferien - nu!16.1.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Hvis du vil undgå at blive en de mange danskere, der hvert år kommer til skade med knæ, skuldre, albuer og kraveben under skiferien, skal du i gang med træning i god tid. Med andre ord: Det er nu, du skal i gang. Sådan lyder opfordringen fra forsikringsselskabet Codan, hvis fageksperter her viderebringer en række gode træningsråd. Som en ekstra service for de rejselystne kunder, er rejseforsikringen udvidet med et pandemi-tillæg, ligesom det er muligt at tilgå online læge uanset, hvor i verden man rejser hen.

Den søde juletid er brandfarlig1.12.2023 09:35:50 CET | Pressemeddelelse

December byder traditionelt på flere end dobbelt så mange ildebrande i danske hjem end november, selv om tendensen de senere år er faldende, viser opgørelse fra Codan. Den øgede brug af alternative varmekilder som følge af energikrisen knækkede dog den positive kurve sidste år. Forsikringsselskabet opfordrer derfor til forsigtighed i omgangen med juledekorationer og levende lys i almindelighed – og bioethanol i særdeleshed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye