Alm. Brand Forsikring A/S

Cyber-svindlere jagter os som aldrig før

Del
Hver dag får 211 danskere misbrugt deres kreditkort online. Tre gange i timen tikker en anmeldelse om cyberkriminalitet ind hos politiet. De seneste tre år har flere end 450.000 danskere været udsat for online kriminalitet. Og alene blandt Alm. Brand Groups kunder fortæller hver fjerde i en undersøgelse, at de har oplevet at få deres kreditkortoplysninger eller e-mails misbrugt. Ny cyberforsikring hos Alm. Brand og Codan er klar med både gode råd og hjælp, hvis dine data er blevet misbrugt.
Tallene taler deres eget sprog, advarer Alm. Brand Group: Cyber-svindlere jagter os som aldrig før.
Tallene taler deres eget sprog, advarer Alm. Brand Group: Cyber-svindlere jagter os som aldrig før.

I snart to årtier har vi hørt om vigtigheden af at skifte passwords, gemme vores PIN-koder, ikke at affotografere fortrolige koder til banken eller myndigheder og i det hele taget være ansvarlige i vores digitale adfærd.

Ikke desto mindre stiger risikoen for at blive udsat for cyberkriminalitet, identitetstyveri, digitale krænkelser, kreditkortmisbrug og anden digital svindel støt i takt med vores øgede digitale færden.

Tallene taler deres eget sprog.

Hver dag får 211 danskere misbrugt deres kreditkort online. Tre gange i timen tikker en anmeldelse om cyberkriminalitet ind hos politiet. De seneste tre år har flere end 450.000 danskere været udsat for online kriminalitet. Og alene blandt Alm. Brand Groups kunder fortæller hver fjerde i en undersøgelse, at de har oplevet at få deres kreditkortoplysninger eller e-mails misbrugt.

Derfor lancerer Alm. Brand Group nu en af markedets mest omfattende cyber-dækninger til privatkunder, Cyberforsikring, som alle kunder med en indboforsikring i enten Codan eller Alm. Brand er dækket af uden ekstra omkostninger.

”Det kan virke uoverskueligt, hvad man skal gøre, hvis man pludselig ser ens profilbillede blive brugt på en falsk facebookprofil, eller der florerer kompromitterende billedmateriale af en selv eller ens børn på de sociale medier. Her har vi en hotline, der tager over og hjælper med det praktiske med at få det fjernet, ligesom det også er muligt at få gode forebyggelsesråd, hvis du er i tvivl om noget,” fortæller Hjalte Laursen, privatdirektør i Alm. Brand Group.

Cyberforsikringen er første fælles tilbud til kunder i både Alm. Brand og Codan, siden de to selskaber blev slået sammen i foråret. Og Hjalte Laursen er stolt over at kunne lancere en af de bedst dækkende cyberforsikringer på markedet.

”Vi er stolte af at kunne tilbyde dette produkt til vores kunder i både Alm. Brand og Codan i en tid, hvor vores digitale data er konstant truet fra mange sider. Et produkt, som er blandt de stærkeste cyberforsikringsprodukter på markedet netop nu. De triste tal understreger, at vi skal sikre vores digitale data bedst muligt – og som et selskab, hvor forebyggelse er et helt centralt omdrejningspunkt, giver det god mening, at Alm. Brand Group tilbyder sine kunder den bedst mulige dækning inden for dette felt,” siger Hjalte Laursen.

Cyberforsikring omfatter bl.a. også en Cyberalarm, som afsøger dine registrerede data både på det åbne internet og det såkaldte Deep Web og Dark Web, og advarer dig, hvis dine data bliver fundet. Forsikringen omfatter også psykologhjælp og geneudbetalinger ved ID-tyveri eller -misbrug.

Gode råd
Det bedste værn mod at komme galt af sted i forhold til cyberkriminelle er almindelig omtanke og forebyggende adfærd. På Codans hjemmeside finder du en lang række gode råd, der kan hjælpe dig til at færdes mere trygt digitalt. Det gælder fx forhold til digital mobning, digitale krænkelser, phishing, smishing, identitetstyveri, falske websites, sikre passwords og meget andet. Og der er også gode råd til, hvad du skal gøre, hvis skaden først er sket. Fx hvis du er blevet hacket:

1. Skift dine adgangskoder
Det er vigtigt, at du skifter dine adgangskoder til de konti, som hackeren har ønsket adgang til. Har du brugt den samme adgangskode flere steder, skal du også skifte dem.

2. Hold øje med dine konti
Uanset om det er din mail, bank eller Google-konto, som er blevet hacket, er det vigtigt, at du holder nøje øje med dine konti efterfølgende. Det gælder også de konti, som ikke er blevet hacket. 

3. Kontakt din bank og folk du kender
Ligger dine betalingsoplysninger tilgængeligt, skal du kontakte din bank og gøre dem opmærksom på, at du er blevet hacket. Det er også en god ide at få andre folk til holde øje med din aktivitet på nettet det næste stykke tid. Der kan nemlig være bemærkelsesværdige afvigelser.

Læs mere om Cyberforsikring hos Codan og Cyberforsikring hos Alm. Brand

Kilder:
Tal og statistik er hentet fra Det Kriminalpræventive Råd, Politiet – National Enhed for Særlig Kriminalitet samt Alm. Brand Groups eget kundepanel.

Billeder

Tallene taler deres eget sprog, advarer Alm. Brand Group: Cyber-svindlere jagter os som aldrig før.
Tallene taler deres eget sprog, advarer Alm. Brand Group: Cyber-svindlere jagter os som aldrig før.
Download
Privatdirektør i Alm. Brand Group, Hjalte Laursen.
Privatdirektør i Alm. Brand Group, Hjalte Laursen.
Download

Information om Alm. Brand Forsikring A/S

Alm. Brand Forsikring A/S
Alm. Brand Forsikring A/S
Midtermolen 7
2100 København Ø

35 47 47 47https://www.almbrand.dk/

Alm. Brand er en dansk finansiel koncern, der blev grundlagt tilbage i 1792.

Gennem mere end 200 år har vi hjulpet vores kunder med at afdække deres forsikringsbehov, forebygge skader og været der, når en skade rammer. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad der skal til, når det handler om at sikre dig og dine værdier, så du kan føle dig sikker og have ro i maven. Ordentlighed er vigtigt for os. Som kunde kan du være sikker på både ordentlighed og fornuft, når det kommer til priser, fleksibilitet og dækning. Vi mener, det skal være nemt at være kunde hos os, og vi arbejder hele tiden for at kunne tilbyde dig de bedste løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig som kunde. Både i dag, i morgen og i fremtiden.

Se Alm. Brand Groups nyhedsrum

Følg pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye