Fredensborg Kommune

Karlebo Bokseklub tildeles Handicapprisen 2022

Del
Handicapprisen uddeles i år til Karlebo Bokseklub for at hylde deres helt særlige indsats for personer med Parkinsons sygdom

Karlebo Bokseklub har skabt mulighed for, at personer med Parkinsons sygdom kan deltage i boksetræning med et specielt tilpasset program. Det bidrager til at deltagerne kan dyrke motion og forbedre deres motorik – noget der har fysisk gavnlig effekt for personer med Parkinsons.

Udvælgelseskomitéen peger på, hvordan bokseklubben - udover at forbedre livsvilkårene for Parkinsons patienter - også skaber rammen for et socialt fællesskab: I bokseklubben er man i træningstimen ikke længere patient, men en del af et idrætsfællesskab.

Træningen er en del af et samarbejde, som Karlebo Bokseklub har med Parkinsonforeningen. Det startede som en del af et pilotprojekt, hvor Parkinsonforeningen og Danmarks Bokse-Union indgik et samarbejde om at uddanne boksetrænere i Parkinson Boxing. Her var Karlebo Bokseklub - med formand og boksetræner Søren Rommelhoff i spidsen - en af de allerførste klubber, som afprøvede boksetræning målrettet personer med Parkinsons syge. I dag er Parkinson Boxing bredt ud i hele Danmark.

Formand Søren Rommelhoff fortæller, at træningen skaber stor glæde for både trænere og medlemmer i Karlebo Bokseklub. Parkinson Boxing er baseret på hastighed, krydsbevægelser, rotation i ryggen, balance, koordination og udstrækning.

I boksningen indgår også træning af hukommelsen – fx ved at sige tabellerne, når der bliver slået på sandsække og puder. Og så bliver der også grinet rigtig meget!

Karlebo Bokseklub ligger i sportshallen i Nivåhøj og Parkinsonsholdet træner hver tirsdag fra 17-18.30.

Prisoverrækkelse

Prisen overrækkes fredag den 2. december kl. 10.00

Prisoverrækkelse og reception foregår i Karlebo Bokseklub, Nivåhøj Sportshal, Nivåhøj 68, 2990 Nivå

Der er offentlig adgang. 

Borgmester Thomas Lykke Pedersen og formand for Handicaprådet Soma Mayel deltager i prisoverrækkelsen.

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye