MSC giver Årets Guldfisk til LETZ SUSHI for arbejdet med at fremme bæredygtig fisk og skaldyr i restaurantverdenen
![](/data/images/00664/fc8e4dd9-6c48-42fd-a01b-4b2d865d8489-w_720.jpg)
Årets Guldfisk var længe fortjent for LETZ SUSHI, der igennem efterhånden mange år har været forbillede for den bæredygtige omstilling i den danske restaurationsbranche.
Således benytter LETZ SUSHI, der snart åbner sin 22. restaurant, MSC- og ASC-certificeret fisk, økologiske ris, FSC-certificeret træ og papir (servietter, poser og spisepinde), og arbejder konstant på mere bæredygtige løsninger for emballage til take away.
- ”Det er utroligt vigtigt, at LETZ SUSHI tager så stort ansvar for, at sikre forbrugerne et bæredygtigt valg når de er ude at spise,” fortæller Linnéa Engström, programdirektør for MSC i Skandinavien og Østersøregionen.
- Daniel Ødegaard, Interim CEO i LETZ SUSHI: ”Vi er meget glade for prisen og anerkendelsen, som går til hele vores team, for det ansvar de tager og for at presse på for et mere bæredygtigt fiskeri – ikke bare lokalt, men også globalt.”
Udover prisoverrækkelsen til LETZ SUSHI kunne MSC ved årsmødet fejre organisationens 25 års jubilæum, har udbredt sit certificeringsprogram til 22 lande og engagerer 19% af verdens fangst af fisk og skaldyr. I oktober i år præsenterede MSC den nye opdatering af sin fiskeristandard, som er resultatet af en omfattende, 5 år lang proces, der har involveret et hav af interessenter fra videnskabsverdenen, NGO’er, fiskeriorganisationer m.m. Standarden udrulles fra foråret 2023 og afstedkom interesserede spørgsmål fra de fremmødte ved MSC’s årsmøde.
Nøgleord
Kontakter
Alexander WorzigerKommunikations og Marketingchef, DanmarkMarine Stewardship Council
Tlf:+45 53694007alexander.worziger@msc.orgKim RydeheimKommunikationschef, Baltic Sea Region & ScandinaviaMarine Stewardship Counsil
Tlf:+46 703978847kim.rydeheim@msc.orgLinnea EngströmProgramdirektør, Skandinavien og Østersøregionen
Tlf:+46 707 333 806linnea.engstrom@msc.orgBilleder
Information om MSC – Marine Stewardship Council
MSC er en international non-profit organisation. MSC er det eneste globale certificeringsprogram for vildtfanget fisk, der opfylder kravene til bedste praksis i både FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), Global SustainableSeafoodInitiative(GSSI) og ISEAL, den internationale organisation for bæredygtighedscertificeringer. Når et fiskeri opfylder MSC's standard for bæredygtigt fiskeri, kan fangsten sælges som MSC-mærket. Certificering er åben for alle fiskere, der fanger fisk og skaldyr fra hav eller ferskvand. I dag er mere end 400 fiskerier i over 35 lande MSC-certificerede.
Hjemmeside: www.msc.org/dk
Yderligere oplysningerom LETZ SUSHI kan fås ved henvendelse til:
Titte Kuhlmann, Head of Marketing and Brand, LETZ SUSHI
Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council
Ny MSC-finansiering til forskning, der hjælper fiskeriet med at beskytte bestandene og minimere påvirkningen af dyrelivet17.7.2024 09:50:06 CEST | Pressemeddelelse
Marine Stewardship Council (MSC) annoncerede i dag (17. juli 2024) 32 nye tilskud gennem sin Ocean Stewardship Fund (OSF), der støtter projekter fra Indien, Indonesien, Mexico, New Zealand, Nicaragua og Peru.
Ny FN-rapport viser stigning i overfiskeri: bekymrende udvikling, mener MSC17.6.2024 08:59:53 CEST | Pressemeddelelse
FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) har netop offentliggjort deres årlige rapport om tilstanden af verdens fiskeri og akvakultur. Rapporten dokumenterer stigning af fiskeri generelt i verdenshavene, men særligt stigningen i overfiskeri er foruroligende mener MSC, NGO der arbejder for bæredygtigt fiskeri.
Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugerne til at skifte kostvaner i takt med voksende bekymring for havets tilstand8.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af forbrugerne, der ændrer deres kostvaner, gør det på grund af bekymringer for miljøet, ifølge en ny global undersøgelse fra Marine Stewardship Council (MSC), der blev offentliggjort forud for FN's World Oceans Day lørdag (8. juni).
Appetitten på bæredygtig tun er usvækket2.5.2024 18:51:51 CEST | Pressemeddelelse
Ny årbog over bæredygtigt tun viser, at mængden af tun, der sælges med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med næsten 10% år for år fra 197.800 tons i 2022-23 til 217.300 tons i 2023-24, ifølge data fra MSC. De solgte mængder er næsten fordoblet i de to år fra 2020-21, hvor det globale salg kun var 76.702 tons.
Marine Stewardship Council-teams fra Polen, Sverige, Danmark og Finland slår kræfterne sammen som region for Østersøen og Centraleuropa12.12.2023 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Marine Stewardship Council (MSC) reagerer på de ændrede forhold i regionen ved at oprette en ny MSC-subregion for Baltikum og Centraleuropa. Den nye organisationsstruktur er beregnet til bedre at imødekomme udfordringerne med bæredygtig forvaltning af ressourcerne i Østersøen og Nordsøen og de voksende behov hos MSC-partnere i regionen. I november besluttede MSC at slå teams fra Polen, Sverige, Danmark og Finland sammen til ét team med ansvar for 17 lande i den baltiske og centraleuropæiske region. Det nye teams aktiviteter vil omfatte støtte til regionale fiskerier i MSC-programmet, der opererer i Østersøen og Nordsøen, samarbejde med industripartnere, videnskab, myndigheder, NGO'er samt opbygning af offentlighedens bevidsthed om behovet for bæredygtige fisk og skaldyr. Østersøen og Centraleuropa er en strategisk region for udviklingen af markedet for bæredygtige fisk og skaldyr. I området er over 1500 partnere (fiskerier, forarbejdningsvirksomheder, detailhandlere, NGO'er, akademiske
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum