MSC giver Årets Guldfisk til LETZ SUSHI for arbejdet med at fremme bæredygtig fisk og skaldyr i restaurantverdenen
Årets Guldfisk var længe fortjent for LETZ SUSHI, der igennem efterhånden mange år har været forbillede for den bæredygtige omstilling i den danske restaurationsbranche.
Således benytter LETZ SUSHI, der snart åbner sin 22. restaurant, MSC- og ASC-certificeret fisk, økologiske ris, FSC-certificeret træ og papir (servietter, poser og spisepinde), og arbejder konstant på mere bæredygtige løsninger for emballage til take away.
- ”Det er utroligt vigtigt, at LETZ SUSHI tager så stort ansvar for, at sikre forbrugerne et bæredygtigt valg når de er ude at spise,” fortæller Linnéa Engström, programdirektør for MSC i Skandinavien og Østersøregionen.
- Daniel Ødegaard, Interim CEO i LETZ SUSHI: ”Vi er meget glade for prisen og anerkendelsen, som går til hele vores team, for det ansvar de tager og for at presse på for et mere bæredygtigt fiskeri – ikke bare lokalt, men også globalt.”
Udover prisoverrækkelsen til LETZ SUSHI kunne MSC ved årsmødet fejre organisationens 25 års jubilæum, har udbredt sit certificeringsprogram til 22 lande og engagerer 19% af verdens fangst af fisk og skaldyr. I oktober i år præsenterede MSC den nye opdatering af sin fiskeristandard, som er resultatet af en omfattende, 5 år lang proces, der har involveret et hav af interessenter fra videnskabsverdenen, NGO’er, fiskeriorganisationer m.m. Standarden udrulles fra foråret 2023 og afstedkom interesserede spørgsmål fra de fremmødte ved MSC’s årsmøde.
Nøgleord
Kontakter
Alexander WorzigerKommunikations og Marketingchef, DanmarkMarine Stewardship Council
Tlf:+45 53694007alexander.worziger@msc.orgKim RydeheimKommunikationschef, Baltic Sea Region & ScandinaviaMarine Stewardship Counsil
Tlf:+46 703978847kim.rydeheim@msc.orgLinnea EngströmProgramdirektør, Skandinavien og Østersøregionen
Tlf:+46 707 333 806linnea.engstrom@msc.orgBilleder
Information om MSC – Marine Stewardship Council
MSC er en international non-profit organisation. MSC er det eneste globale certificeringsprogram for vildtfanget fisk, der opfylder kravene til bedste praksis i både FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), Global SustainableSeafoodInitiative(GSSI) og ISEAL, den internationale organisation for bæredygtighedscertificeringer. Når et fiskeri opfylder MSC's standard for bæredygtigt fiskeri, kan fangsten sælges som MSC-mærket. Certificering er åben for alle fiskere, der fanger fisk og skaldyr fra hav eller ferskvand. I dag er mere end 400 fiskerier i over 35 lande MSC-certificerede.
Hjemmeside: www.msc.org/dk
Yderligere oplysningerom LETZ SUSHI kan fås ved henvendelse til:
Titte Kuhlmann, Head of Marketing and Brand, LETZ SUSHI
Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council
Amanda Seafoods og Rema 1000 vinder priser på årets MSC-møde15.11.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en Marine Stewardship Council uddelte den 13. november priser ved årsmødet for partnere og interessenter i Aalborg. De blev tildelt virksomheder med særligt engagement i bæredygtig brug af havets og havets ressourcer.
Bestanden af sild og makrel i Nordøstatlanten styrtdykker, viser ny data. MSC opfordrer fiskerinationers regeringer til at indgå aftale om kvotedeling4.10.2024 11:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Marine Stewardship Council (MSC) opfordrer kyststater og fiskerinationer i Nordatlanten til at afslutte deres politiske dødvande og blive enige om en varig kvotedelingsaftale for de pelagiske bestande i Nordøstatlanten af atlanto-skandinavisk (AS) sild, blåhvilling og makrel.
Ny MSC-finansiering til forskning, der hjælper fiskeriet med at beskytte bestandene og minimere påvirkningen af dyrelivet17.7.2024 09:50:06 CEST | Pressemeddelelse
Marine Stewardship Council (MSC) annoncerede i dag (17. juli 2024) 32 nye tilskud gennem sin Ocean Stewardship Fund (OSF), der støtter projekter fra Indien, Indonesien, Mexico, New Zealand, Nicaragua og Peru.
Ny FN-rapport viser stigning i overfiskeri: bekymrende udvikling, mener MSC17.6.2024 08:59:53 CEST | Pressemeddelelse
FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) har netop offentliggjort deres årlige rapport om tilstanden af verdens fiskeri og akvakultur. Rapporten dokumenterer stigning af fiskeri generelt i verdenshavene, men særligt stigningen i overfiskeri er foruroligende mener MSC, NGO der arbejder for bæredygtigt fiskeri.
Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugerne til at skifte kostvaner i takt med voksende bekymring for havets tilstand8.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af forbrugerne, der ændrer deres kostvaner, gør det på grund af bekymringer for miljøet, ifølge en ny global undersøgelse fra Marine Stewardship Council (MSC), der blev offentliggjort forud for FN's World Oceans Day lørdag (8. juni).
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum