Dantaxi 4x48 A/S

Thisteds driftige taxavognmand er på vej med el-taxa nummer to

Del
For 18 måneder siden havde vognmand i Thisted, Benny Hjorth, bare en enkelt taxa. I dag har han fire, hvoraf den ene kører på el, og en el-taxa mere er på vej. Timing er afgørende, og tidspunktet for at skifte til el er det helt rigtige nu, mener Benny Hjorth.
Benny Hjorth foran Thisteds første el-taxa.
Benny Hjorth foran Thisteds første el-taxa.

El-taxaer er ikke længere et sjældent syn. Faktisk kører der 1.000 af slagsen rundt på de på danske veje. Men indtil for nylig har el-taxaerne mest været at finde i de store byer, men det er på vej til at ændre sig flere steder.

Thisted er en af de byer, hvor elektriske taxaer nu gør deres indtog. Æren for den udvikling, kan i høj grad tilskrives en af de lokale taxavognmænd, Benny Hjorth.

I de seneste 18 måneder er tingene gået stærkt. Under Coronakrisen havde han en enkelt diesel-taxa kørende, og kunderne var så få, at arbejdet som vognmand var reduceret til et halvtidsjob. I dag har han fire vogne på gaden og beskæftiger syv chauffører.

Jeg har kunne udvide min forretning her i Thisted, bl.a. fordi flere af mine kollegaer drosler ned på grund af alder”, forklarer vognmanden som baggrunden for udviklingen.

Thisteds første el-taxa

Vognmandens nyeste taxa kører 100% på strøm, og den er byens første el-taxa. Benny Hjorth har ikke fortrudt, at han er gået forrest på dette område:

At skifte til el er som at åbne en ny spændende bog. Det er lidt som at køre limousine. Der er ingen vibrationer, hvilket kunderne også positivt bemærker. Det kan måske lyde lidt mærkeligt, når man tilbringer en stor del af sin dag i en taxa, men at køre el-bil er vanedannende, og jeg føler det mindre stressende end at køre på diesel”, påpeger han.

Seks lynladere i Thisted til december

Man kan næsten ikke sige el-bil, uden at talen falder på muligheden for at nemt og hurtigt at kunne oplade. Det gælder måske i særlig grad for en el-taxa, der kører mange hundrede kilometer hver dag. Derfor er vognmanden tilfreds med, at der i Thisted snart er gode muligheder for at lynlade:

”Muligheden for at lynlade er en væsentlig faktor for nemt at kunne omstille til el. Den 1. december får byen hele seks lynladere, så timingen er god. Jeg tøver derfor ikke, og har allerede bestilt min el-taxa nummer to, der leveres til sommer”, slår han fast.

El-taxa i Thisted kan bestilles med app

Hvis man ønsker at køre med el-taxa i Thisted, kan man, ved at benytte Dantaxi-appen, prioritere el-taxa som foretrukne valg. Som eneste vognmand med el-taxa, kommer den mulighed selvklart Benny Hjorth til gode, men det er en fordel, han ikke tror, han beholder ret længe: 

Som fører af en el-taxa er min vogn opprioriteret til en tur, hvis kunden ønsker en el-bil. Men, vi skriver 2022, og der er en politisk dagsorden, at erhvervet skal være grønt. Det er et incitament til, at vi kommer ud af starthullerne. Jeg tror, at flere vognmænd i Thisted følger efter, og skifter diesel ud med el”, er vognmandens vurdering.

Benny Hjort har kørt taxa i 16 år. I de første tre år som chauffør og siden som selvstændig taxavognmand. I lighed med de øvrige taxaer i Thisted er vognmandens fire taxaer tilsluttet det landsdækkende taxaselskab Dantaxi. Hans nye el-taxa er en ud af næsten 400 el-taxaer i Dantaxi på landsplan.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Benny Hjorth foran Thisteds første el-taxa.
Benny Hjorth foran Thisteds første el-taxa.
Download

Information om Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxi 4x48 A/S
Dantaxi 4x48 A/S
Krogshøjvej 49
2880 Bagsværd

48 48 48 48https://dantaxi.dk/

Om Dantaxi

  • I alt 1.800 taxaer er tilsluttet Dantaxi. Heraf er næsten 400 elektriske.
  • Dantaxis app er den eneste landsdækkende taxa-app.
  • App'en dækker fire ud af adresser i Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Esbjerg i front med elektriske taxier15.5.2024 07:19:22 CEST | Pressemeddelelse

Det er to år siden, at taxiselskabet Dantaxi kom til Esbjerg, og siden lanceringen har de lokale vognmænd fra selskabet haft fuld fart på – ikke mindst med at sætte strøm til taxa’erne. Udviklingen er gået så stærkt, at der nu bare er en enkelt af de gammeldags almindelige dieseltaxaer tilbage blandt selskabets vogne i byen. Den resterende del består af cirka 50% elbiler suppleret med et antal plug-in hybrider og to store vogne.

Partytaxaer er populære i Region Hovedstaden: Kunder vil have fest på taxaturen22.3.2024 06:05:00 CET | Pressemeddelelse

Til kørsel i nattelivet vælger flere og flere en såkaldt partytaxa, der er en taxa med partylys, musikanlæg samt mulighed for at nyde medbragte drikkevarer. Alene i årets første tre måneder er antallet af partytaxaer i Dantaxi steget med 20%. Hovedparten af selskabets partytaxaer kører i Københavnsområdet, og selskabets kommercielle direktør forventer 100 partytaxaer klar til festivalsæsonen. Årsagerne til populariteten er flere, lyder det fra selskabet; men at gøre transporten til en del af festoplevelsen kombineret med nem adgang til bestilling nævnes som to vigtige faktorer.

Populære partytaxaer: Kunder vil have fest på taxaturen22.3.2024 06:03:00 CET | Pressemeddelelse

Til kørsel i nattelivet vælger flere og flere en såkaldt partytaxa, der er en taxa med partylys, musikanlæg samt mulighed for at nyde medbragte drikkevarer. Alene i årets første tre måneder er antallet af partytaxaer i Dantaxi, der er Danmarks største taxaselskab, steget med 20%. Selskabets kommercielle direktør forventer 100 partytaxaer klar til festivalsæsonen. Årsagerne til populariteten er flere, lyder det fra selskabet; men at gøre transporten til en del af festoplevelsen kombineret med nem adgang til bestilling nævnes som to vigtige faktorer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye