SOS International

Sådan forlænger du din elbils rækkevidde i vinterkulden

Del
Elbilers rækkevidde påvirkes markant af kulde. Kolde batterier kører kortere, og i vinterperioden skal elbilen også bruge strøm til at opvarme kabine og holde batteriet varmt. SOS Dansk Autohjælp deler tre gode råd til at optimere din elbils rækkevidde, når temperaturen dykker.

Selvom elbiler kører kortere på en opladning om vinteren på grund af kulden, kan du selv være med til at påvirke, hvor langt du vil have en opladning til at række. Rækkevidden påvirkes nemlig, udover af vejret, af din køre-stil, hastighed, dæktryk og opladningsvaner.

Tænk over, hvor og hvordan du kører
- Jo hurtigere du kører, jo mere strøm bruger du. Hvis du kører på motorvej og temperaturen er omkring frysepunktet, bruger elbilen cirka 40 procent mere strøm end den ville gøre, hvis der var tale om blandet kørsel ved omkring 20 graders varme, siger Jeppe Damgaard, teknisk chef hos SOS Dansk Autohjælp.

Det kan altså betale sig at køre med moderat hastighed. Samtidig er det værd at være opmærksom på, at kraftige accelerationer og hyppige opbremsninger også påvirker strømforbruget negativt.

Oplad smartere
Et godt tip til at spare på elbilens batteri i vinterperioden er at vænne dig til et lille, men effektivt trick, når du oplader bilen:

- Varm kabinen op, mens bilen oplader, så bruger du ikke batteriet til opvarmningen. Det kan betale sig at time opladningen, så du lader op lige inden, du skal køre. På den måde er batteriet også varmet op ved afgang, siger Jeppe Damgaard.

Kan det lade sig gøre er indendørs parkering bedre for elbilens batteri end udendørs.

Formindsk modstand
Alt, hvad der sætter motoren på ekstra arbejde, medfører et højere energiforbrug og kortere rækkevidde.

Derfor anbefaler SOS Dansk Autohjælp elbilsejere at have styr på dæktrykket. Er dæktrykket for lavt giver det høj rullemodstand og forøget energiforbrug.

Du kan også spare på motorens kræfter ved at sørge for, at du ikke kører rundt med unødvendig last og bagage i bilen.

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

Links

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 11 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye