Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund holder kongres

Del
Dansk El-Forbund skyder sin 33. kongres i gang med uddeling af kulturpris til tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen for hans indsats for erhvervsuddannelserne og for udsatte unge

For 33. gang i historien holder Dansk El-Forbund (DEF) kongres. Den finder sted i dagene 8.-11. november i Aarhus Congress Center. Her skal 236 delegerede og 11 lokalafdelinger evaluere de seneste fire års arbejde og sætte retningen for de næste fire år, og ikke mindst skal de vælge en ny forbundsledelse.

På kongressens første dag uddeler forbundet en kulturpris og en check på 100.000 kr. til tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Prisen modtager han for sin indsats for erhvervsuddannelserne og for udsatte unge gennem Det Sociale Netværk/headspace Danmark, der giver psykisk sårbare unge nogen at tale med.

I løbet af kongressen uddeles der i alt tre kulturpriser. De to øvrige priser på henholdsvis 50.000 kr. og 25.000 kr. går til bygningsarbejderforbundet i Ukraine Profbud, der også organiserer elektrikere, og til arbejdersangkoret Skjold, som blev stiftet for mere end 125 år siden på det daværende NKT’s (Nordiske Kabel- og Traadfabrikker) fabrik i Middelfart.

På kongressen vil der være taler fra blandt andre FH-formand Lizette Risgaard, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, fungerende beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og Lonnie Stephenson, der er præsident for International Brotherhood of Electrical Workers (USA), som er en af verdens største fagforeninger.     

Ud over beslutninger om forbundets love, formål, strategi og handlingsplaner samt diskussioner af for eksempel den grønne omstillings betydning for el-faget, elbranchen og DEF-medlemmerne skal der på kongressen vælges ny forbundsledelse.

Både forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen og næstformand Jens-Olav Pedersen går af efter 16 år på posterne. Som ny forbundsmand opstiller næstformand Benny Yssing. Valghandlingen, hvor der også skal vælges fem forbundssekretærer, finder sted på fredag d. 11. november.  

Hele kongressen kan følges via live-streaming på: https://kongres.def.dk/ 

Nøgleord

Links

Information om Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund
Dansk El-Forbund
Nyropsgade 14
1602 København V

33297000http://www.def.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye