DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF samler 100 unge på tværs af Norden i Stockholm

Del
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd afholder sammen med LSU - Sveriges ungdomsorganisationer afholder 5.-7. november første udgave af Ungetinget. Det sker i Runö lidt uden for Stockholm. På Ungetinget mødes mere end 100 unge fra hele Norden for at lære mere om verdensmålene og styrke samarbejdet mellem unge i de nordiske lande.

I de nordiske lande har vi i dag en lang historie med demokrati, som vi bør værne om. Det nordiske uformelle demokrati går tilbage til det 11. århundrede, hvor beslutninger blev truffet i fællesskab - fælles møder mellem vikingetidens bønder og adelsmænd. I Ungetinget 2022 fokuserer vi på det nordiske demokrati og på, hvordan ungdomsorganisationer kan samarbejde demokratisk for at nå de globale mål. At lære af og med hinanden er et vigtigt princip for arrangementet, og derfor vil meget af fokus være på udveksling af idéer til nye samarbejder på tværs af nationale grænser.

Demokratiet er i dag udfordret i de nordiske lande og omkring vores nordiske grænser. Det er derfor vigtigt, at vi støtter de unge mennesker, der allerede er involveret i demokratiske foreninger, så meget som muligt. De nordiske lande har i vid udstrækning en fælles kultur, sprog, historie og værdier. Unge mennesker i de nordiske lande lever i de mest stabile, demokratiske og ligeværdige lande i verden, og som samfund er de nordiske lande i høj grad præget af et stærkt og gennemgående foreningsliv. Det giver et solidt grundlag for samarbejde og for at opbygge stærke fællesskaber mellem unge fra de nordiske lande.

LSU-ordfører Noura Berrouba hilser initiativet til ungdomssamarbejde i de nordiske lande velkommen:

"Tidligere generationer har ikke formået at skabe betingelserne for en bæredygtig verden. Børn og unge kan ikke blive ved med at blive holdt uden for beslutningstagningen, mens ældre generationer fortsat gør det umuligt for os at få en bæredygtig og sikker fremtid.

I stedet bruger børn og unge kreative former til at organisere, demonstrere og sætte dagsordenen på dagsordenen. Ungdomsbevægelsen, dvs. børn og unges egen organisation, er stærk og levende i Norden og i verden. Det er organiserede børn og unge, der driver resten af verden fremad i spørgsmål om bæredygtighed og demokrati. Derfor vil det være utroligt givende at samle det unge civilsamfund i Norden i denne weekend for at samle kræfter, dele idéer og finde synergier for vejen frem mod en bæredygtig verden."

Ungetinget afholdes i et samarbejde mellem alle de nordiske landes ungdomsråd fra Danmark, Finland, Færøerne, Grønland, Island, Norge, Sverige og Åland.

Ungetinget er en del af NORÐ-projektet, som er finansieret af A.P. Møller og Chastine Mc-Kinney Møller Fonden for almene Formal. Du kan læse mere om projektet her.

 
 
 
 

Nøgleord

Kontakter

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

 

 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye