Aarhus Universitet: Arts

Vinkler på VM i fodbold

Del
Hvad kan en forsker i musikhistorie, idehistorie og religion fortælle os om fodbold? Det kan man få svar på i en række artikler med nye vinkler på VM i fodbold.

Vi har blandt andet spurgt en lektor i religionsvidenskab om, hvorvidt det er rimeligt at kalde fodbold for en religion? Kan man tale om egentlige fodboldguder? Og kan den danske folkekirke lære noget af fodboldens verden?

Læs artiklen her: https://humanioranu.au.dk/gud-er-med-paa-groensvaeren

Musikforskeren kan gøre os klogere på, hvilken betydning en VM sang har, og svare på, hvorfor netop Re-Sepp-Ten stadig er blandt de mest foretrukne hos mange danskere?

Læs artiklen her: https://humanioranu.au.dk/derfor-vender-vi-altid-tilbage-til-re-sepp-ten

Man kan også se en alternativ holdopstilling, når en lektor i idehistorie har fået til opgave, at stille det ultimative, europæiske all star fodboldhold med filosoffer.

Se holdopstillingen her: https://humanioranu.au.dk/et-filosofisk-spoergsmaal-om-fodbold

Derudover kan vi heller ikke sige VM i Qatar uden også at forholde os til bagsiden af medaljen. Vi har stillet en række spørgsmål til en forsker i Arabisk- og Islamstudier; hvad det er for en kultur og religion, der ligger bag ved værtsnationen, og hvordan kommer den til udtryk, når vi diskuterer menneskerettigheder?

Læs artiklen her: https://humanioranu.au.dk/vm-i-menneskerettigheder

Vi har derudover samlet en ekspertliste med forskere der står klar til at svare på endnu flere spørgsmål.

Se ekspertlisten: https://humanioranu.au.dk/vm-i-qatar-ekspertliste

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: Arts



Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Mellemformer kan være svaret på udfordringer med inklusion27.5.2025 10:56:35 CEST | Pressemeddelelse

Skal skolebørn med særlige behov have specialundervisning? Eller skal de deltage i den almene undervisning på lige fod med andre børn? Svaret behøver ikke være enten-eller. Ny forskningsoversigt fra DPU, Aarhus Universitet om de såkaldte 'mellemformer' giver et første, samlet bud på, hvad specialpædagogik er, når den indgår som en del af almenpædagogikken. Og den peger på forudsætninger for, at denne særlige form for inklusion kan lykkes.

Rav, kunst og glemte fortællinger – arkæologer undersøger ravværksted fra istidens slutning19.5.2025 08:27:58 CEST | Pressemeddelelse

Et af Europas ældste værksteder for ravkunst er i disse dage genstand for nye udgravninger af et dansk- tysk forskerteam. Fundstedet ved Grabow i Nordtyskland har tidligere givet opsigtsvækkende fund – blandt andet Nordtysklands ældste skulptur. Nu håber forskerne at afdække, hvordan rav blev bearbejdet og brugt for omkring 14.000 år siden – i en tid med store klima og kulturskift.

Aarhus Universitet åbner digitalt bibliotek for antikke græske tekster16.5.2025 09:20:39 CEST | Pressemeddelelse

Hvordan kan computere og algoritmer bruges til at analysere antikke græske tekster som de bibelske tekster og andre tekster af fx Platon, Sofokles og Plutark? Det spørgsmål står centralt i forskningsprojektet, Computing Antiquity, som nu lancerer en digital database, hvor forskere og andre interesserede frit kan hente antikke græske tekster i formater, som computere og algoritmer kan arbejde med. I spidsen for projektet står Jacob P.B. Mortensen, lektor i Ny Testamente på Afdeling for Teologi på Aarhus Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye