Red Barnet

Børn og unges mangel på søvn kan føre til mistrivsel

Del
Red Barnet og Just Human sætter i uge 44 fokus på børns søvnvaner. Over 230 skoler har allerede meldt sig til årets temauge, hvor eleverne får hjælp til bedre søvn, og hvordan man som ung balancerer mellem smartphonen, sociale medier og søvn. Et vigtigt fokus for at fremme den mentale trivsel.

Det digitale er blevet en helt central del af børn og unges dagligdag, og for mange er mobilen en tro følgesvend. Både når de hænger ud med vennerne, ved middagsbordet og i sengen.

Ifølge tal fra forskningsprojektet ’SmartSleep’, under Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet, bruger mere end otte ud af ti af de 16-25-årige deres mobil i tiden lige op til sengetid flere gange om ugen. En tredjedel i samme aldersgruppe får afbrudt søvnen af telefonens lokkende lyde, vibrationer og lysende skærm flere gange om ugen.

Men hvordan får vi unge til at skrue ned for deres digitaliserede dagligdag og prioritere den vigtige søvn uden automatisk at blive mødt med himmelvendte øjne?

Det har Red Barnet og Just Human et bud på. Med temaugen ’ReloadMe’ i uge 44 har de to organisationer skabt en stor materialebank, hvor lærerne på landets skoler og ungdomsuddannelser kan finde undervisningsmateriale, der i øjenhøjde forsøger at sætte fokus på den gode balance mellem søvn og brugen af skærme.

Blandt årets nye aktiviteter kan man blandt andet finde optagelser fra ReloadMe’s Comedy Tour, hvor fem komikere kridter banen op og med masser af humor fortæller om søvn og digitale vaner.

For mange unge har søvnproblemer
Og der er brug for at sætte ind. Flere analyser har kastet lys over, at vores børn og unge har dårlige søvnvaner, og at den manglende søvn kan få konsekvenser for deres trivsel, men også koncentrationsevnen, livstilfredshed, stress og symptomer på depression. Senest dokumenterede Statens Institut for Folkesundhed sammenhængende.

– Både politikere, kommuner, undervisere, sundhedsplejersker og forældre efterspørger konkrete redskaber til at hjælpe unge til en bedre balance mellem søvnen og det digitale liv. Derfor er vi ekstremt glade for, at vi sammen med Red Barnet kan bidrage til, at skoler og ungdomsuddannelser landet over kan sætte fokus på dette vigtige område, siger Eva Molin, projektleder i Just Human.

I Red Barnet er man også glade for at få muligheden for at sætte fokus på børnenes behov for god søvn.

– Vi ved, at skærme påvirker børn og unges søvn negativt på flere måder, og at en god søvn er afgørende for deres udvikling og mentale trivsel. Derfor er vi glade for at kunne komme ud på landets skoler og uddannelsesinstitutioner og starte samtalen om, hvor vigtigt det er at slukke for skærmene og prioritere en god nats søvn, siger Carina Ringive, der er ekspert i forebyggelse af digital mistrivsel hos Red Barnet.

For yderligere kommentarer kontakt pressechef Laurids Bæk Simonsen på 2283 3692 eller projektleder i Just Human Eva Molin på 4123 8902.

Om ReloadMe:

  • Red Barnet og Just Human sætter hvert år i uge 44 fokus på balancen mellem søvn og det digitale liv med undervisningsmaterialet ReloadMe
  • Over 230 skoler og ungdomsuddannelser har i år tilmeldt sig
  • Skoler og ungdomsuddannelser kan stadig tilmelde sig og få det gratis undervisningsmateriale på www.ReloadMe.dk. Her kan forældre også finde viden og gode råd
  • ReloadMe er støttet af Sundhedsstyrelsen og Nordea-fonden

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Børn og unge på midlertidigt ophold i Danmark kæmper med stor mistrivsel13.3.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Ny undersøgelse fra Red Barnet og Via University College viser, at børn og unge, der har fået midlertidigt ophold i Danmark kæmper med mistrivsel, modløshed og ensomhed. Red Barnet ønsker derfor et opgør med de korte midlertidige opholdstilladelser og hyppige genvurderinger, som skaber usikkerhed, ventetid og begrænser rettigheder for børn og unge, hvilket går udover deres udvikling, læring og uddannelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye