Energistyrelsen anbefaler Energinet at sænke beredskabsniveauet i energisektoren
Som følge af lækagerne i Østersøen bad Energistyrelsen d. 27. september Energinet om at hæve beredskabsniveauet til ORANGE, hvilket er det næsthøjeste niveau. Det betød blandt andet, at adgangen til kritisk energiinfrastruktur i Danmark er blevet markant begrænset, og at overvågningen er blevet skærpet.
Nu anbefales niveauet sænket til GUL, hvilket betyder, at der skrues ned for nogle af de ekstraordinære foranstaltninger, der er blevet implementeret. Beredskabsniveauet er forhøjet i forhold til normalsituationen, og der er fortsat en øget overvågning.
Fakta
- Sektorberedskabsniveauet består af fem eskalationstrin for den danske el- og gassektor, der i rækkefølge fra lavest til højest hedder HVID, GRØN, GUL, ORANGE, RØD. I en normalsituation vil beredskabsniveauet være HVID.
- Et øget sektorberedskabsniveau er udtryk for at virksomhederne i el- og gassektoren skal udvise øget opmærksomhed og kan/er blevet akkompagneret af konkrete foranstaltninger, som relevante virksomheder i el- og gassektoren skal iværksætte.
- Sektorberedskabsniveauet fungerer uafhængigt af EU's kriseniveauer i relation til gasmarkedet (Early warning, Alert, Union Alert og Emergency).
Nøgleord
Kontakter
Laura AndersenPressemedarbejder
Tlf:+45 33 95 09 06lrsn@ens.dkTure Falbe-HansenPressechef
Tlf:+45 25 13 78 46tfh@ens.dkInformation om Energistyrelsen
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Fem nye initiativer skal styrke eksport af dansk grøn energiteknologi9.1.2025 12:12:17 CET | Nyhed
Energistyrelsen har givet puljetilsagn om 5,9 millioner kr. i tilskud til fem projekter. Projekterne fremmer den danske energieksportindsats gennem udbygning af Danmarks myndighedssamarbejde på fremtidige vækstmarkeder via offentlig-private samarbejder. Puljen støtter bl.a. CO2- fangst i Sydkorea.
Energistyrelsen åbner for ansøgninger til efterforskning og CO2-lagring nær den danske kyst9.1.2025 10:01:52 CET | Pressemeddelelse
Energistyrelsen åbner i dag for, at virksomheder kan ansøge om tilladelse til at efterforske undergrunden til lagring af CO2 i visse kystnære områder i Danmark. Samtidig inviterer Energistyrelsen potentielle ansøgere til informationsmøde den 15. januar 2025.
Ny rapport: Dansk biogas vurderes at kunne produceres med færre energiafgrøder8.1.2025 11:13:34 CET | Nyhed
Brugen af energiafgrøder som majs har haft stor betydning for produktionen af dansk biogas. I de senere år er reglerne strammet ved bl.a. at sænke grænsen for, hvor mange energiafgrøder der er tilladt i produktionen. Brugen af majs forbydes fra august 2025. I en ny rapport vurderes det, at den danske biogasbranche vil kunne tilpasse sig de strammere regler, uden at det medfører markante reduktioner i produktionen.
Første rapport om monitorering af affaldsforbrændingskapacitet8.1.2025 10:10:39 CET | Nyhed
Energistyrelsen offentliggør den første rapport efter monitorering af affaldsforbrændingskapaciteten i Danmark.
ELFORSK genopstår som særpulje ved EUDP7.1.2025 10:43:12 CET | Nyhed
Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har for nyligt åbnet for ansøgninger om tilskud til ny energiteknologi. Med i indkaldelsen er også særpuljen for Smart Energy og Digitalisering – en kendt pulje i nye klæder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum