Dansk MetalDansk Metal

Advarsel: Politikerne er på vej til at åbne Pandoras Æske

Del
[FÆLLES PRESSEMEDDELELSE FRA DANSK METAL OG DANSK INDUSTRI] Dansk Metal og Dansk Industri advarer kraftigt imod, at adskillige partier fra både venstre og højre side af Folketinget vil blande sig i løn til bestemte grupper på det danske arbejdsmarked.

”Når partierne nu vælger at blande sig i lønnen til bestemte grupper, så bryder de med grundlæggende principper på det danske arbejdsmarked. De risikerer at åbne Pandoras Æske, så valgkampe fremover vil handle om, hvilke partier, der vil løfte lønnen for hvilke grupper i samfundet. Om fire år er det formentlig nye grupper, der ønsker mere i løn. Det er skidt for dansk økonomi, for vores konkurrenceevne og på langt sigt også for vores velfærdssamfund,” siger Dansk Metals formand Claus Jensen.

Både Claus Jensen fra Dansk Metal og Lars Sandahl fra DI understreger, at de har fuld forståelse for, at vi skal have en god ældrepleje og et velfungerende sundhedsvæsen i Danmark. Men politikerne er i gang med at bryde med grundlæggende principper på det danske arbejdsmarked, som på langt sigt skader velfærdssamfundet mere, end det gavner.

Hvis politikerne beslutter at hæve lønnen på det offentlige område, så tilsidesætter de også den såkaldte reguleringsordning. Det er et grundlæggende princip på det danske arbejdsmarked, som betyder, at lønningerne i det private og det offentlige følges ad. Hvis det offentlige bliver lønførende, vil det skade dansk økonomi og virksomhedernes konkurrenceevne over for udlandet.

”Vi kan kun have et ordentligt velfærdssamfund, hvis vi også har et stærkt privat arbejdsmarked. Det er jo der, pengene kommer fra. Det er helt afgørende for dansk økonomi, at eksportindustrien sætter standarden for lønudviklingen i Danmark. Det sikrer, at vores virksomheder er konkurrencedygtige over for udlandet. Hvis det offentlige bliver lønførende, vil det skade Danmarks konkurrenceevne,” siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Lars Sandahl og Claus Jensen opfordrer politikerne til at have is i maven her i valgkampen og i stedet afvente den lønstrukturkomité, som Folketinget har nedsat for netop at se på, om der er grupper i den offentlige sektor, der har et efterslæb på lønnen.

”Man skal huske på, at hvis man som lønmodtager accepterer, at politikerne blander sig i lønnen, når de siger, den skal op, så åbner man jo også for, at politikerne kan sætte lønnen ned. Det er en fristelse, man bør stå i mod. Politikerne skal holde fingrene væk – de skal ikke blande sig i lønnen. Det er et anliggende for arbejdsmarkedets parter,” siger Claus Jensen.

Kontakter

Pressekontakt, Dansk Metal: Rasmus Thye Lynghøj, tlf. 30 76 71 27


Pressekontakt, DI: Lars Bøgeskov, tlf. 22 36 31 38.

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye