Astma-Allergi Danmark

Nyt forslag om kæledyr på plejehjem er et problem for allergikere

Del
Nyt forslag fra Christiansborg: Plejehjem skal kunne anskaffe et kæledyr for at skabe glæde hos beboerne. Astma-Allergi Danmark er imod forslaget, som kan udgøre et stort problem for beboere og ansatte med allergi over for dyr. Vi ønsker, at de ældre skal have frit valg. Vi har derfor både brug for plejehjem med dyr og plejehjem uden dyr.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ifølge et nyt forslag, fremstillet af Dansk Folkeparti, skal danske plejehjem have muligheden for at anskaffe en hund eller kat. Men kæledyr på plejehjem kan være en rigtig dårlig idé, da ældre borgere med allergi kan lide overlast.

”Plejehjem skal som udgangspunkt være fri for dyr. Ønsker man at bo med dyr, skal det være et aktivt tilvalg. Der bør derfor være tilbud om både dyrefri plejehjem og plejehjem, hvor, der er mulighed for at bo med dyr”, siger Anne Holm Hansen, direktør i Astma-Allergi Danmark.

Kæledyr skal være et aktivt tilvalg

14 procent af voksne danskere har allergi over for dyr, som kan medføre tilstoppet næse, nys og kløe i øjnene, hoste, pibende vejrtrækning eller hudsymptomer.

I værste tilfælde kan det at bo med et pelsdyr, man ikke kan tåle, føre til astma, som er en alvorlig lidelse. Derfor kan det være en skidt idé at tillade dyr på alle plejehjem. Både på grund af de ældre beboere, som har allergi over for dyr, men også de ansatte. Flere oplever, at det indskrænker deres jobmuligheder, hvis der færdes dyr på arbejdspladsen.

Astma-Allergi Danmark oplever også en generel stigende bekymring blandt ældre borgere, der er nervøse for at komme på plejehjem, hvor der for eksempel bor katte eller kommer besøg af besøgshunde.

Tag hensyn til kæledyrsallergikerne

Astma-Allergi Danmark anerkender, at dyr kan skabe glæde blandt beboere på plejehjem. Men det er vigtigt at huske, at ikke nødvendigvis alle er interesserede i en firbenet ven.

Astma-Allergi Danmark arbejder for, at det er muligt for allergikere at færdes i det offentlige rum, gå på arbejde og skole, bo på plejecenter, være ansat på plejecenter osv. uden risiko for at få symptomer.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt:
Andreas Westergaard, kommunikationschef, tlf.: 53 59 32 80

Billeder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for, at alle der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye