Cyklistforbundet

Cyklistforbundet henter ny direktør fra Kræftens Bekæmpelse

Del
Cyklistforbundets nye direktør Kenneth Øhrberg Krag kommer med en stærk baggrund inden for civilsamfundssektoren, hvor han har mere end 15 års erfaring som leder og direktør.
Kenneth Øhrberg Krag
Kenneth Øhrberg Krag

Danmark har brug for flere cyklister, og danske cyklister har brug for bedre forhold. Det er udgangspunktet for den udvikling, som Cyklistforbundets nye direktør, Kenneth Øhrberg Krag, har sagt ja til at arbejde for.

Landsformand i Cyklistforbundet, Jens Peter Hansen, siger i den anledning:

- Cykling er samfundets schweizerkniv, der i langt højere grad bør udnyttes til at forbedre fysisk og mental sundhed, reducere trængsel på vejene og nedsætte transportens klimaaftryk. Der er enorme samfundsmæssige gevinster ved, at flere cykler mere, og Cyklistforbundet vil som almennyttig organisation fortsat presse på for at få de cykelvenlige beslutninger, der skal til for at gøre cyklen til et attraktivt alternativ til bilen i langt flere situationer end i dag. Kenneth Øhrberg Kragh er den helt rigtige person til at accelerere den udvikling, til at vækste Cyklistforbundet og til at sikre, at vi som organisation lokalt og nationalt fremmer udviklingen mod et grønnere, sundere og sjovere Danmark.

Kenneth Øhrberg Krag tiltræder den 1. november. Han har senest siddet som markedschef i Kræftens Bekæmpelse med ansvaret for partnerskaber og fonde og umiddelbart før det henholdsvis ti år som direktør i Danske Hospitalsklovne og fire år i Røde Kors som fundraisingchef.

Kenneth Øhrberg Krag siger:

- Jeg har en meget stor respekt for Cyklistforbundets indsats og resultater. Det er et godt udgangspunkt for at være ambitiøs både i forhold til at styrke Cyklistforbundet som en stærk folkelig organisation og til at fremme cykel-agendaen politisk. Cyklen kan bruges til at styrke folkesundhed, den grønne omstilling og til at sikre bedre byer med mindre trængsel og bedre fremkommelighed for alle. Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet og ikke mindst til at nå i mål med de helt aktuelle mærkesager.

Cyklistforbundet har udpeget fire lovændringer, som det nye Folketing bør gennemføre for at vende udviklingen med stadig mindre cykling i Danmark. Det drejer sig om et 1,5 meters afstandskrav, når biler overhaler cyklister på landeveje; en fjernelse af de skattemæssige barrierer, som virksomheder oplever i forhold til at bakke op om cykling; nemmere adgang for kommuner til at indføre 30/40 km/t-zoner i byområde med mange cyklister og fodgængere samt en cykelvenlig revidering af færdselsloven.

Kenneth Øhrberg Krag overtager efter den hidtidige direktør Klaus Bondam, der ønskede at koncentrere sig om sit kandidatur til Folketinget for Radikale Venstre.

Om Cyklistforbundet

Cyklistforbundet gennemfører hvert år de tre store landsdækkende cykelkampagner Vi kan Cykle!, Alle Børn Cykler og Vi Cykler Til Arbejde i børnehaver, skoler og på arbejdspladser støttet af en lang række samarbejdskommuner.

Cyklistforbundet yder rådgivning til private og offentlige arbejdspladser, der gerne vil flytte medarbejdere, varer og opgaver fra bil til cykel, og kompetenceudvikler fagfolk til at arbejde med cykelleg og cykelfremme i institutioner og skoler.

Politisk arbejder Cyklistforbundet for bedre forhold for cyklister og for, at cyklen bliver brugt som løftestang til større folkesundhed, grøn omstilling og mindre trængsel på vejene.

Cyklistforbundet har 13.000 støtter og medlemmer, lokale afdelinger og repræsentanter i 56 kommuner samt sekretariat i København.

Nøgleord

Kontakter

Kenneth Øhrberg Krag kan kontaktes på mobil 21 73 36 66.

Billeder

Kenneth Øhrberg Krag
Kenneth Øhrberg Krag
Download
Kenneth Øhrberg Krag
Kenneth Øhrberg Krag
Download

Information om Cyklistforbundet

Cyklen giver oplevelser, frihed og motion. Cyklen gør vores verden sundere, grønnere og mere bæredygtig. Vi arbejder for, at alle kan cykle sikkert og trygt. Uanset alder. Uanset om man bor på landet eller i byen. Vi er en demokratisk organisation, hvor alle, der ønsker et cykelvenlig verden, kan engagere sig. 

Cyklistforbundet.dk
Twitter.com/Cyklistforbund
Facebook.com/Cyklistforbundet
Instagram.com/Cyklistforbundet
Linkedin.com/company/Cyklistforbundet

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye