Mobility DenmarkMobility Denmark

Ny rekord: 100.000 elbiler på vejene i Danmark

Del
I dag runder vi 100.000 elbiler på de danske veje, hvilket er endnu stor milepæl i den grønne omstilling af persontransport i Danmark. Det er blot tre uger siden, at elbilbestanden overhalede bestanden af plug-in hybrider, og nu er antallet af elbiler sekscifret.

Det sidste år er den danske elbilbestand blevet øget med 49.000 elbiler og dermed næsten fordoblet. Til sammenligning er den samlede bestand af personbiler kun øget med 26.000, hvilket betyder, at de konventionelle biler løbende udskiftes med opladelige alternativer, hvilket har betydning for transportsektorens CO2-udledning.

”En grøn omstilling af bilparken er en forudsætning for at opfylde ambitionen om at blive CO2-neutral. I dag markerer en milepæl på denne rejse, hvor vi er kommet godt fra start til at bringe den danske bilparks CO2-udledning ned på et rundt nul. siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Mere end hver anden henvendelse er relateret til elbiler
Hos forbrugerorganisationen FDM mærker man den stigende interesse for elektriske biler i antallet af henvendelser, men også en bekymring når kommer til opladning. 

”Det er ikke mere end godt tre år siden, vi i Danmark kun havde 10.000 elbiler. Nu runder vi 100.000 elbiler. At udviklingen går hurtigt, mærker vi i FDMs tekniske rådgivning, hvor langt over hver anden henvendelse i dag er relateret til elbiler, opladning og valg af bil. Forbrugerne er klar til elbilerne og klar til at køre grønt, det viser FDMs seneste undersøgelse også. Men samtidig må vi også anerkende, at for fire ud af ti, som overvejer at købe en opladelig bil, fylder det stadig meget, om de kan få bilen ladet op, når de har behov for det. Derfor er det vigtigt, at politikerne i forbindelse med en ny valgperiode træder på speederen i forhold til udbygning af den nødvendig ladeinfrastruktur og den vedvarende energi,” siger adm. direktør i FDM Stina Glavind.

Lave afgifter og nye bilmodeller driver udviklingen

Lige nu sælges der 55 forskellige nye elbil-modeller på det danske marked, hvilket er markant højere end i 2012, hvor der kun var 5 elbiler på markedet.

”Bilproducenternes målrettede indsats for at udvikle nye klima- og miljøvenlige biler driver i høj grad stigningen i antal elbiler i bilbestanden. Når man ovenikøbet får en afgiftsrabat på disse biler, ser vi de store salgsandele af elbiler, som vi forventer stiger voldsomt i de kommende år, hvis afgifterne holdes nede” siger Mads Rørvig

Udvikling i antal elbiler
udvikling i bilmodeller på el
udvikling i bilmodeller på el

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mobility Denmark

Mobility Denmark
Mobility Denmark
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://mobility.dk/

Mobility Denmark repræsenterer bilproducenter, bilimportører, ladeoperatører, samt finansierings- og leasingselskaber.

Følg pressemeddelelser fra Mobility Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mobility Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye