Dansk universitet er vært for Europas største medie- og kommunikationskonference

ECREA-konferencen i 2022 har temaet "Rethink Impact" og er arrangeret af Afdeling for Medievidenskab og Journalistik på Aarhus Universitet i samarbejde med Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) og lokale partnere. Det er Europas største medie- og kommunikationskonference. Bag succesen med at tiltrække sig værtskabet ligger flere års hårdt arbejde og en målrettet indsats.
”Vi foreslog The European Communications Research and Education Association (ECREA) temaet ”Rethink Impact” som en ramme, da vi forsøgte at vinde værtskabet af dette års ECREA-konference. Impact handler om betingelserne for at omsætte forskningsindsigt til håndgribelige resultater for samfund, politik og erhvervsliv. Temaet stemmer overens med tidligere initiativer i Aarhus og Aarhus Universitets vision. Det bygger på universitetets strategier og frugtbare samarbejdspartnerskaber med erhvervslivet, regionen og civilsamfundet, og det resonerer også med erfaringerne fra Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad i 2017 med mottoet ’Let's Rethink’ og det tilhørende rethinkIMPACTS 2017-projekt mellem Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Region Midtjylland,” fortæller professor Anne Marit Waade, der er afdelingsleder på Medievidenskab og Journalistik på Aarhus Universitet.
Om den kommende konference fortæller rektor ved DMJX, Julie Sommerlund:
”Kommunikation er kernen i det, vi på DMJX gør hver dag, og ECREA-konferencen vil give os fantastiske muligheder for at diskutere emner af central betydning med kolleger fra hele det internationale samfund. Desuden taler årets tema, "Rethink Impact", direkte til kernen af DMJX. Hos DMJX er vi altid tæt på praksis, forretning og organisationer i alt, hvad vi gør, hvad enten det er uddannelse eller forskning. Vi er meget bevidste om det store ansvar, der hviler på skuldrene af institutioner som vores, der uddanner fremtidens kommunikatører.”
Fakta om ECREA
ECREA er et community med omkring 3.000 medlemmer, som arbejder med kommunikations- og medieforskning. Hovedformålet med ECREA er at være et mødested for forskere, der kan præsentere den nyeste forskning.
Det er en lokal organisationskomité, der står bag Europas største medie- og kommunikationskonference: leder af det lokale organisationsudvalg Christoph Raetzsch og næstformænd Anne Marit Waade, afdelingsleder på Afdeling for Medievidenskab og Journalistik, Henrik Bødker fra Aarhus Universitet og Vibeke Thøis Madsen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Konferencen finder sted fra den 19. til den 22. oktober 2022.
Kontakter
Anne Marit Waade, Afdelingsleder
Afdeling for Medievidenskab og Journalistik
Aarhus Universitet
Mail: amwaade@cc.au.dk
Mobil: 40231785
Billeder
Information om Aarhus Universitet: Arts
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Rav, kunst og glemte fortællinger – arkæologer undersøger ravværksted fra istidens slutning19.5.2025 08:27:58 CEST | Pressemeddelelse
Et af Europas ældste værksteder for ravkunst er i disse dage genstand for nye udgravninger af et dansk- tysk forskerteam. Fundstedet ved Grabow i Nordtyskland har tidligere givet opsigtsvækkende fund – blandt andet Nordtysklands ældste skulptur. Nu håber forskerne at afdække, hvordan rav blev bearbejdet og brugt for omkring 14.000 år siden – i en tid med store klima og kulturskift.
Aarhus Universitet åbner digitalt bibliotek for antikke græske tekster16.5.2025 09:20:39 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan kan computere og algoritmer bruges til at analysere antikke græske tekster som de bibelske tekster og andre tekster af fx Platon, Sofokles og Plutark? Det spørgsmål står centralt i forskningsprojektet, Computing Antiquity, som nu lancerer en digital database, hvor forskere og andre interesserede frit kan hente antikke græske tekster i formater, som computere og algoritmer kan arbejde med. I spidsen for projektet står Jacob P.B. Mortensen, lektor i Ny Testamente på Afdeling for Teologi på Aarhus Universitet.
Frygtforskere vil med afsæt i forskningsresultater skabe ’Danmarks uhyggeligste’ escape room6.5.2025 09:40:43 CEST | Pressemeddelelse
I forskningsenheden Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet undersøger Mathias Clasen og Marc Malmdorf Andersen, hvorfor mennesker tiltrækkes af frygt og opsøger gys for fornøjelsens skyld. Med en bevilling fra Innovationsfonden får forskerne nu mulighed for at omsætte evidensbaseret viden om frygtpsykologi til handling ved at skabe et escape room.
Nyt grundforskningscenter sætter moderne tekstkultur under lup1.5.2025 16:17:36 CEST | Pressemeddelelse
Torsdag 1. maj markerede grundforskningscentret TEXT: Center for Contemporary Cultures of Text sin officielle åbning. I de kommende år skal TEXT bidrage med vigtig viden om, hvordan generativ kunstig intelligens påvirker nutidig tekstkultur.
Gymnasieelever lades i stikken med AI1.4.2025 13:18:34 CEST | Pressemeddelelse
Konference på Aarhus Universitet sætter fokus på AI’s potentialer og udfordringer i gymnasieuddannelserne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum