Udenrigsministeriet

100 millioner kr. til verdens store og glemte humanitære kriser

Del
Aldrig har så mange mennesker haft behov for nødhjælp. Derfor giver Danmark nu yderligere 100 millioner kroner i humanitær bistand. Støtten skal gå til de alvorlige humanitære kriser i Syrien, på Afrikas Horn samt til andre af verdens mange glemte kriser.

”Danmark glemmer ikke resten af verden, selvom vi har stort fokus på at hjælpe Ukraine. Vi står i en alvorlig situation med over 300 millioner mennesker med humanitære behov i verden – og mere end 100 millioner som har måtte forlade hus og hjem som følge af krig og konflikt eller ekstreme klimaforandringer,” siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

Det danske bidrag fordeles med 20 mio. kr. til humanitære civilsamfundsindsatser i Syrien og nabolande, 35 mio. kr. til FN’s humanitære indsatser i Somalia og Etiopien og 45 mio. kr. til FN’ Centrale Nødhjælpspulje (CERF).

”Bag tallene er ufattelige menneskelige lidelser og skæbner. Det nye bidrag vil gå til de forværrede kriser i Syrien og på Afrikas Horn. Vi må heller ikke glemme de mange oversete kriser i verden som bl.a. er forårsaget af klimaforandringerne og den globale forsyningskrise. Derfor giver Danmark også et nyt bidrag til FN’s centrale nødhjælpspulje, som sikrer at nødhjælpen når ud, hvor behovene er størst,” siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

Den humanitære krise i Syrien og nabolandene er større end på noget tidspunkt i konflikten. Danmark har derfor også i 2022 fastholdt sit humanitære engagement og øger nu bidraget med 20 mio. kr. Danmark samlede humanitære bidrag til Syrien krisen er dermed 370 mio. kr. i år.

Afrikas Horn oplever den værste tørke i over 40 år. 36 millioner er påvirkede af tørken og FN har udsendt advarsler om snarligt forestående udbrud af hungersnød i flere områder. Etiopien udfordres samtidig af den alvorlige konflikt i det nordlige Etiopien. Danmark har i 2022 bidraget med over 300 mio. kr. til Etiopien, Somalia og Kenya.

Klimakrisen og stigende priser på fødevarer, energi og gødning, som følge af krigen i Ukraine, går hårdt ud over verdens mest sårbare. FNs Centrale Nødhjælpspulje kan støtte her og nu – og kan afhjælpe underfinansierede humanitære operationer. Danmark er i 2022 den 6. største donor til FNs Centrale Nødhjælpspulje med et samlet bidrag på 215 mio. kr.

Baggrund

Fordeling af det nye bidrag på 100 millioner kr.:

  • Afrikas Horn: 35 millioner kr. fordeles med 14 mio. kr. til FN’s humanitære landefond i Somalia og 21 mio. kr. til FN’s humanitære landefond i Etiopien.
  • Syrien og nabolande: 20 millioner kr. til danske civilsamfundsorganisationers indsatser. Bidraget vil indgå i en allerede reserveret pulje på 55 mio. kr. Samlet pulje til danske civilsamfunds indsatser hæves dermed til 75 mio. kr. 
  • FN’s Centrale Nødhjælpspulje (CERF): 45 mio. kr. Danmarks samlede bidrag til CERF’en i 2022 er således 215 mio.kr.

 

For yderligere information kontakt presserådgiver Thorleif Ravnbak, 25749150

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye