Landbrug & Fødevarer

Støtte fra Landbrugslotteriet muliggør endnu flere stier i naturen

Del
Danskerne er vilde med at opleve den danske natur, og med støtte fra Landbrugslotteriet bliver det nu muligt at etablere endnu flere SPOR i den Danske natur.

Landbrugslotteriet har målrettet 1,0 mio. kroner til oprettelse af endnu flere stier i naturen. Støtten til SPOR vil fremover gøre det endnu lettere for lokale at få økonomisk støtte til deres lokale stiprojekter, der etables i samarbejde med SPOR. Overskudsmidlerne sikrer, at lokale stiprojekter nu kan få op til 100% støtte til etablering af nye stier i hele landet.

”SPOR er et fremragende projekt, som sætter fokus på det lokale landskab, natur og dyreliv. Vi er glade for, at vi med overskudsmidler fra Landbrugslotteriet kan give endnu flere danskere adgang til naturen og naturoplevelser tæt på, hvor de bor,” udtaler Landbrugslotteriets direktør, Gitte Tvilling.

Tæt på naturen

SPOR har eksisteret siden 1997 og er et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Skovforening, Friluftsrådet, Kommunernes Landsforening, Landdistrikternes Fællesråd, og Danmarks Jægerforbund. Der er i dag over 1300 km stier fordelt på over 300 lokationer, hvor danskerne i stigende grad tager på eventyr.

Projektet er støttet af Landbrugslotteriet, Nordea-fonden og Landbrug & Fødevarer og udsigten til nye spor glæder chef for Digital, Kampagne & Branding i Landbrug & Fødevarer, Julia Fennefoss Vollertsen.

”SPOR er en stor succes. Danskerne vil stadig ud i vores dejlige natur, og med SPOR kan vi give dem oplevelser, som forhåbentligt øger folks kendskab og forståelse for naturen og landskabet omkring os. Men grundet den store interesse er der også efterspørgsel på endnu flere spor, så det er dejligt, at det med Landbrugslotteriets støtte bliver endnu nemmere for lokale frivillige at lave spor,” siger Julia Fennefoss Vollertsen.

Frivillige aftaler

Stierne i SPOR bliver lavet på baggrund af frivillige aftaler med lodsejere, der tillader trampestier på deres jord. Et spor kan gå igennem marker, skove, enge og mange andre naturtyper. Et nyt spor er afhængigt af lokalt initiativ. For at få penge til oprettelsen af et spor kræver det:

1)     Hav en idé til en lokal sti

2)     Få lokal opbakning

3)     Søg råd og vejledning hos SPOR

4)     Søg finansiering til realisering af stien hos SPOR

5)     Etabler stien og nyd naturen

Projektleder på SPOR Rasmus Emborg, glæder sig til at hjælpe de nye spor på vej.

”Der er fortsat mange uudforskede steder i Danmark, hvor der kan laves nogle fantastiske stier. I SPOR kan vi hjælpe med alle dele af processen, og vi glæder os til at se, hvor de næste SPOR skal etableres,” siger Rasmus Emborg.

Man kan finde mere viden på https://spor.dk/lav-nye-spor/, ligesom man altid er velkommen til at skrive eller ringe til sekretariatet på: spor@lf.dk eller 3339 4090.

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Om SPOR

SPOR er et samarbejde med danske landmænd, lodsejere og frivillige kræfter. SPOR byder velkommen til oplevelser i det åbne landskab. SPOR er trampestier på landbrugsjord i hele Danmark, og du er velkommen på dem alle. Forvent høj himmel, fred og ro og plads til at bevæge dig. Vi har mere end 1400 km stier fordelt på over 300 spor. Find din næste naturoplevelse på spor.dk

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye