FORCE Technology

Årets IoT-løsning 2022 gør busser grønnere og mere punktlige

Del
Fra 13 højt kvalificerede indstillinger til tre finalister og til sidst én vinder: SkanTech vinder prisen for den bedste IoT-løsning i 2022. Kåringen fandt sted 29. september på Digitaliseringsmessen.

Årets IoT-løsning: Driver Coach fra SkanTech.

SkanTech monitorerer flere end 1.000 busser til offentlig transport, der samlet kører 72 mio. km år-ligt. Derved er virksomheden med til at forbedre punktlighed og give et realtids-overblik over andre forbindelser via offentlig transport. SkanTechs modul Driver Coach er baseret på disse data og kan sikre, at de rigtige chauffører bliver uddannet, og at det sker i samspil med digitale assistenter.

Driver Coach muliggør 10 % besparelse på kørslen, op mod 40 % på skader/vedligehold og 25 % på administration.

”Der har i år været et højt niveau af kandidater til at vinde IoT-prisen, hvilket har gjort udvælgelsen spændende og svær. Vi har valgt DriverCoach som den mest innovative løsning, fordi den hjælper til at løse en lang række vigtige problemstillinger. Via data kan de både formindske brændstofforbruget i busserne, kompetenceudvikle chaufførerne og forbedre kundeoplevelsen. Samtidig har de allerede gode erfaringer med det”, siger Carolina Benjaminsen, der er CEO i DigitalLead.

Diversitet og innovation i de indsendte ansøgninger
Det var et udtalt håb fra dommerkomitéen at modtage ansøgninger med IoT-løsninger, der kunne understøtte den grønne omstilling, bæredygtighed og sikre bedre livskvalitet, men som også skaber en god forretning for ejerne eller udviklerne. Og blandt de indkomne ansøgninger var der rigtig man-ge, der levede op til de krav. Det udløser stor optimisme for de kommende års udvikling inden for IoT hos dommerne.

”Dette års nominerede IoT-løsninger demonstrerer tydeligt, at markedet er blevet mere modent, og løsningerne uden store barrierer kan tages i brug af kunderne. Det gælder ikke mindst årets vinder SkanTech, der demonstrerer, hvordan transportbranchen kan hjælpe deres medarbejdere til at køre mere grønt, sikkert og effektivt”, siger Rikke Hougaard Zeberg, der er branchedirektør i DI Digital.

Erfaren dommerkomité har kåret vinderen
Til at finde og kåre den bedste IoT-løsning nedsættes hvert år en dommerkomité, der består af per-soner med stor indsigt i IoT-området og i digitaliseringen af virksomheder og samfund. Dommerko-miteen er både ansvarlig for udvælgelsen af de tre slutkandidater og kåringen af den endelige vinder.

I 2022 består komitéen af:

Lennart O. Larsen, FORCE Technology / Nordic IoT Centre
Carolina Benjaminsen, adm. dir. for DigitalLead
Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital
Jacob Høffer Larsen, specialkonsulent, Digitalisering og Teknologi, KL
Mirko Presser, lektor ved Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Aarhus Universitet
Laurids Hovgaard, journalist på Ingeniøren med speciale i digitale teknologier

FORCE Technology og Alexandra Instituttet lancerede sidste år sammen med DigitalLead, DI Digital, Ingeniøren og EOT - Electronics of Tomorrow kåringen af Årets bedste IoT-løsning i Danmark.

Billeder

Information om FORCE Technology

FORCE Technology
FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby

43 25 00 00https://forcetechnology.com/

FORCE Technology er en teknologisk rådgivnings- og servicevirksomhed, der arbejder for at skabe positiv teknologisk forandring og gøre verden mere bæredygtig og sikker.

Vi har siden 1940 hjulpet virksomheder gennem store teknologiske transformationer: Fra nitter til svejsning. Fra olieeventyr til vindmøller. Fra analogt til digitalt. Og vi er fortsat med til at definere den teknologiske fremtid.

Med mere end 1.100 medarbejdere fordelt på over 30 kontorer i 6 lande er vi førende, når det gælder specialistrådgivning, test, inspektion og kurser. Og som et af de store GTS-institutter i Danmark er vi en vigtig del af rygraden i det danske innovationssystem.

Følg pressemeddelelser fra FORCE Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FORCE Technology

Presseinvitation: Verdens største lukkede MEGA loop bliver indviet i Vejen8.5.2023 15:21:31 CEST | Pressemeddelelse

Den 12. maj bliver MEGA loop indviet. Det er verdens største lukkede loop til kalibrering af industrielle flowmålere. Loopet ligger i Vejen i Jylland, og det bliver over dobbelt så stort som de eksisterende kalibreringsfaciliteter i FORCE Technology. MEGA loop kan også håndtere kalibrering med brintblandinger, som er en væsentlig forudsætning for at være parat til at indgå i ambitionen om udbredelsen af Power-to-X i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye