Vi skal huske de gode energispareråd, når vi tager på arbejde

Det kniber for danskerne med at tage de gode energisparevaner med fra hjemmet, når de går på arbejde. Det kortlægger en ny undersøgelse foretaget for Energistyrelsen.I undersøgelsen svarer lidt over halvdelen af de adspurgte medarbejdere på danske arbejdspladser, at de tænker meget mere på at spare energi, når de er hjemme, end når de er på arbejde. Omkring en tredjedel af medarbejderne angiver, at de slet ikke har foretaget nogle energibesparende initiativer på arbejdet i de seneste seks måneder.
”Danskerne er blevet gode til at spare på strømmen, skrue ned for varmen, tænke over forbruget af varmt vand og generelt være meget mere opmærksomme på energiforbruget derhjemme. Men når vi tager på arbejde, ser det ud til, at mange af os glemmer at tage de gode energisparevaner med,” siger Stine Leth Rasmussen, vicedirektør hos Energistyrelsen.
På trods af, at danskerne tænker mindre på energibesparelser på arbejdspladsen end i privaten, så føler over halvdelen sig alligevel forpligtet til at spare på energien, når de er på arbejde. Undersøgelsen viser desuden, at 2 ud af 3 medarbejdere føler sig motivererede for at gøre mere for at spare på energien, mens de er på arbejde, og kun en tredjedel af alle medarbejdere synes, at deres arbejdsplads gør meget for at spare på energien.
Stort potentiale for energibesparelser, når vi løfter i flok
Europa og dermed også Danmark står i en alvorlig situation i forhold til forsyningssikkerheden af energi. Energistyrelsen har derfor søsat en energisparekampagne, der skal få danskerne til at tage de gode vaner med på arbejde.
”Vi står i en ekstraordinær situation, og vi kommer ikke udenom, at vi skal spare på energien, uanset om vi befinder os i vores eget hjem eller på vores arbejdsplads. Vi bruger mange timer på vores arbejde, og her skal vi også have de gode spareråd i spil,” siger Stine Leth Rasmussen, vicedirektør hos Energistyrelsen.
Energistyrelsens opfordrer derfor til, at danske arbejdsgivere taler med medarbejderne om, hvilke muligheder der er for at spare på energien på netop deres arbejdsplads. Derudover er man godt hjulpet ved at downloade Energistyrelsens kampagnemateriale, hvis formål er at hjælpe de danske arbejdspladser med at få de gode energivaner implementeret i organisationen. Materialerne findes her: SparEnergi.dk/arbejdsplads.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen består af en dataindsamling foretaget af Bilendi i perioden 21.06 -31.06. Indsamlingen er sket via webinterviews med 500 beslutningstagere og 700 medarbejdere i danske virksomheder.
Resultater fra undersøgelsen blandt medarbejdere:
Q: Jeg tænker meget mere på at spare energi når jeg er hjemme, end på mit arbejde
- Helt enig: 27 procent
- Overvejende enig: 31 procent
- Hverken enig eller uenig: 30 procent
- Overvejende uenig: 5 procent
- Uenig: 7 procent
Q: Har du bidraget til, at din arbejdsplads har sparet på energien inden for de seneste seks måneder?
- Nej: 35 procent
Q: Som medarbejder føler jeg mig ikke forpligtet til at spare på energien, når jeg er på arbejde:
- Helt enig: 5 procent
- Overvejende enig: 13 procent
- Hverken enig eller uenig: 30 procent
- Overvejende uenig: 27 procent
- Uenig: 25 procent
Q: Er du generelt motiveret for at du gør mere for at spare på energien, når du går på arbejde?
- Ja: 66 procent
- Nej: 19 procent
- Ved ikke: 15 procent
Q: Jeg synes vi gør rigtig meget for at spare på energien på min arbejdsplads
- Helt enig: 7 procent
- Overvejende enig: 26 procent
- Hverken enig eller uenig: 43 procent
- Overvejende uenig: 15 procent
- Uenig: 8 procent
Kontakt: Rasmus Siggaard Pedersen, tlf: +45 33 95 09 27, e-mail: rspn@ens.dk
Kontakter
Ture Falbe-HansenPressechef
Tlf:+45 25 13 78 46tfh@ens.dkBilleder

Information om Energistyrelsen
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Erhvervsskoler løfter opgaven: Afskaffelse af VE-godkendelsesordningen11.4.2025 14:09:27 CEST | Pressemeddelelse
Den grønne omstilling er nået langt, og varmepumper, biomassekedler og solcelleanlæg er efterhånden blevet hvermandseje. Erhvervsuddannelserne er fulgt med og giver de nødvendige kompetencer til montører og installatører. Det foreslås derfor at nedlægge VE-godkendelsesordningen, da der ikke længere vurderes at være behov for ordningen.
Selskab får tilladelse til at undersøge muligheden for CO2-lagring ved Thorning11.4.2025 10:40:10 CEST | Pressemeddelelse
Selskabet Norne Thorning Storage ApS har fået tilladelse til at efterforske, om undergrunden i et område omkring Thorning i Midtjylland kan bruges til at lagre CO2. Hvis området er egnet, kan selskabet senere søge om tilladelse til at påbegynde lagringen.
Stor interesse for milliardpulje til CO₂-fangst og -lagring: 16 selskaber ønsker at søge26.3.2025 10:30:00 CET | Pressemeddelelse
Der er 28,7 milliarder kroner til fangst og lagring af CO₂ i den nye CCS-pulje. For at kunne søge støtte skal ansøgerne først prækvalificeres. 16 selskaber har søgt, og Energistyrelsen går nu i gang med at vurdere ansøgningerne med henblik på at udvælge de 10, som får mulighed for at deltage i udbuddet.
Energistyrelsen offentliggør rapport om kommercielle nøglefaktorer i relation til udbud af havvind17.3.2025 12:14:26 CET | Nyhed
Energistyrelsen offentliggør en rapport og tilhørende resumé udarbejdet af Boston Consulting Group om kommercielle nøglefaktorer i relation til udbud af havvind.
Forbruget af kul fortsætter med at falde drastisk14.3.2025 06:03:02 CET | Pressemeddelelse
Kulforbruget i Danmark er faldet med godt 31 pct. i 2024 sammenlignet med året før. Det viser Energistyrelsens foreløbige energistatistik, der giver et samlet overblik over Danmarks energiproduktion og energiforbrug.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum