Akademikerne

Akademikerne til regeringen: Danmark har ikke brug for mindre uddannelse

Del
Det er den helt forkerte vej at gå, når regeringen som en del af udspillet Danmark kan mere 3, nu foreslår at halvere en lang række universitetsuddannelser. Det mener hovedorganisationen Akademikerne, der advarer mod at sænke uddannelsesniveauet.

Akademikernes formand Lisbeth Lintz udtaler:

“Det er en falliterklæring fra regeringen, når de stiller sig i spidsen for at begrænse unges adgang til uddannelse. Hvis regeringens forslag bliver til virkelighed, giver vi de næste generationer færre muligheder, end vi selv har haft.”

Lisbeth Lintz fortsætter:

Når regeringen foreslår at halvere kandidatuddannelserne, bliver de studerende delt op i A- og B hold, på et arbejdsmarked der ikke efterspørger 1-årige kandidatuddannelser. Det er at spille hasard med unges fremtid”.

Lisbeth Lintz fortsætter:

”Vi oplever allerede nu en historisk høj mistrivsel blandt unge. Det gør det ikke bedre, hvis studerende fremadrettet skal starte på en uddannelse uden at vide, hvilken kandidat de kommer ind på”.

Akademikerne havde håbet på, at regeringen med Danmark kan mere 3, ville fremlægge løsninger på nogle af de kvalitetsproblemer der har præget uddannelsessektoren efter årelange nedskæringer. I stedet mener Akademikerne, at regeringen gør kvalitetsproblemerne til det nye normal.

Lisbeth Lintz udtaler:

“Jeg havde virkelig håbet, at regeringen i dag ville komme med et ambitiøst bud på, hvordan vi gør uddannelserne bedre. Men regeringen vælger at tilpasse uddannelseslængden til de lave timetal, i stedet for give uddannelserne et reelt kvalitetsløft. Der er ingen, der får nemmere ved at komme i job fordi de får mindre uddannelse.”

Lisbeth Lintz fortsætter:

For yderligere kommentarer, kontakt Akademikernes formand Lisbeth Lintz på 24888442/ ll@ac.dk eller pressekonsulent Yasmin Davali på 20699236/ yd@ac.dk.

Akademikerne varetager interesser for 465.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.

Kontakter

Billeder

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 106
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2022 ca. 465.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

150.000 akademikere siger et stort ja til nye offentlige overenskomster15.4.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

97,9 pct af de afgivne stemmer, og samtlige 26 medlemsorganisationer i Akademikerne, har stemt ja til overenskomstaftalen OK24. Samtidig er stemmeprocenten på 43 pct. hvilket er en stigning på 27 pct sammenlignet med foregående afstemning. Afstemningsresultatet betyder, at 150.000 offentligt ansatte akademikere i staten, regionerne og kommunerne nu kan se frem til markante forbedringer i at indrette arbejdslivet fleksibelt samt markante lønstigninger.

Hovedorganisationen Akademikerne er vokset med 50 pct. på 10 år11.4.2024 09:13:00 CEST | Pressemeddelelse

Medlemsantallet i den akademiske fagbevægelse fortsætter med at stige. Væksten betyder, at medlemstallet nu har passeret 490.000, hvilket er en fremgang på mere end 50 pct. over 10 år. Hovedorganisationen Akademikerne er dermed snublende tæt på en halv mio. medlemmer. De seneste års vækst skyldes især, at antallet af privatansatte medlemmer er steget, så de udgør over 50 pct. af de erhvervsaktive medlemmer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye