L&F: Vigtigt, at der også kom fokus på virksomhederne i energiaftale
Energikrisen er alvorlig for danske virksomheder. Særligt for fødevareerhvervet, som ser ind i en mulig ekstraregning på 20 milliarder kroner. Derfor har det været vigtigt for Landbrug & Fødevarer, at virksomhedernes udfordringer blev adresseret i de netop afsluttede forhandlinger om en energihjælpepakke.
- Alle dele af samfundet mærker lige nu konsekvenserne af de voldsomme prisstigninger på energi. Vi anerkender, at politikerne står med en meget kompleks opgave, hvor man skal hjælpe uden at puste til inflationen. Vi har oplevet en velvilje hos en stor del af politikerne i forhold til at kigge på virksomhedernes massive udfordringer. Derfor er jeg også glad for, at virksomhederne kom med i den endelige aftaletekst. Det har vi arbejdet for, siger Niels Peter Nørring, klimadirektør i L&F.
Landbrug & Fødevarer har især fokus på konkurrenceevnen hos de danske virksomheder.
- For os er det vigtigt, at regeringen i aftalen forpligter sig til at overvåge støttetiltagene i andre lande og orientere de øvrige partier om væsentlige tiltag på energiområdet i udlandet. Det skal sikre, at ansvarlige politikere kan gribe ind og sikre, at vi ikke stilles ringere ift. konkurrencen med andre lande, siger Niels Peter Nørring.
Men Niels Peter Nørring understreger samtidig, at der lige nu er massive udfordringer med energipriserne, og at aftalen ikke adresserer alt.
- Vi ved godt, at det her på ingen måde løser alle problemerne for erhvervslivet. Priserne på energi vil fortsat været en meget stor udfordring hos vores medlemmer. Men aftalen indeholder trods alt elementer, som kan gøre en forskel for nogle virksomheder.
Vi havde gerne set flere initiativer, ligesom vi gerne havde set en model, hvor renten blev sat lavere, og hvor der var var større fleksibilitet ift. virksomhedernes afbetaling senere, men det var der ikke politisk flertal for, siger Niels Peter Nørring.
Formålet med udskydelsen af den ekstra energiregning er at sprede betalingen ud over en længere periode. Ordningen giver mulighed for indefrysning i 12 måneder, en afdragspause på et år med en efterfølgende afdragsperiode på op til 4 år. Modsat husholdningerne indføres der et loft over de enkelte virksomheders samlede indefrysning under ordningen. Lofterne er baseret på fastlagte lofter af EU-kommissionen.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkInformation om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
L&F: Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at lave en ordentlig kvælstofregulering af landbruget5.11.2025 10:43:19 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, kommer med en klar advarsel til politikerne, der lige nu sidder og forhandler om en ny kvælstofregulering for landbruget. Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at regulere de enkelte bedrifter. Det vil underminere det store arbejde, man laver i de lokale treparter, og det vil kun tjene en politisk ambition om at gøre landbrugserhvervet mindre, lyder det.
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
