Udenrigsministeriet

Danmark indgår nye partnerskabsaftaler med FN-organisationer

Del
Ligestilling, retten til at bestemme over egen krop, børns levevilkår, bekæmpelse af fattigdom, klimaforandringer og konfliktforebyggelse er helt centrale prioriteter i Danmarks FN-partnerskaber.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen underskrev i dag nye aftaler med FN-organisationerne UNDP, UNFPA, UNICEF og UN Women. Organisationerne er blandt Danmarks tætteste udviklingspartnere. De nye partnerskabsaftaler rummer sammenlagt dansk støtte til de fire FN-organisationer på i alt 1,09 mia. kr. årligt i perioden 2023-2025. De fire organisationer er samlet tilstede i 190 lande.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen udtaler:

De fire FN-organisationer, som vi i dag indgår nye partnerskaber med, er helt centrale for at skabe bedre levevilkår for de mest sårbare og bidrage til en mere tryg verden. Med vores nye støtte til disse organisationer tager vi dermed endnu et skridt i at føre vores udviklingspolitiske strategi ud i livet ved at skubbe på for en bæredygtig udvikling i de lande, hvor udfordringerne og behovene er allerstørst. Samtidig sætter vi et klart dansk aftryk på FN-organisationernes arbejde med et stærkt fokus på klima og på ligestilling.”

Baggrund:

UNDP (FN’s Udviklingsprogram) har historisk set været Danmarks største FN-partner og vil i perioden 2023-2025 årligt modtage 370 mio.kr. i bistand. Den danske støtte går til god regeringsførelse, herunder antikorruption, menneskerettigheder og en integreret udviklingstilgang til bekæmpelse af fattigdom. Også bl.a. klima og adgang til ren energi samt kriseforebyggelse indgår i støtten.

UNFPA (FN’s Befolkningsfond) vil i perioden 2023-2025 årligt modtage 396 mio. kr. i bistand. Den danske støtte vil bidrage til at fremme retten til at bestemme over egen krop, bl.a.  ved at give adgang til og viden om prævention, bekæmpe børneægteskaber og andre former for seksuel- og kønsbaseret vold også i humanitære krisesituationer.

UNICEF (FN’s Børnefond) vil i perioden 2023-2025 årligt modtage 250 mio. kr. i udviklingsstøtte. Den danske støtte vil være fokuseret på at hjælpe verdens børn inden for sundhed, uddannelse og beskyttelse, herunder i humanitære kriser.

UN Women (FN's organisation for ligestilling og forbedring af kvinders rettigheder) vil i perioden 2023-2025 årligt modtage 75 mio. kr. i bistand. Den danske støtte vil have fokus på at fremme ligestilling mellem kønnene, herunder kvinders lederskab og deltagelse i freds- og sikkerhedsarbejde samt at styrke hele FN’s arbejde med ligestilling.

For yderligere information:

Udenrigsministeriets pressevagt +45 61 97 92 47 (ikke sms)

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum