H2 Energy Europe

H2 Energy inviterer til informationsmøde om opførelsen af det kommende Power-to-X-anlæg i Esbjerg

Del
H2 Energy afholder et informationsmøde den 6. oktober 2022 for alle Esbjergs borgere med interesse for den grønne omstilling i energisektoren og det kommende Power-to-X-anlæg i Esbjerg.

Det schweiziske energiselskab H2 Energy opfører et af Europas største PtX-anlæg ved Veldbæk i Esbjerg, som efter planen skal stå klar i 2025. Anlægget skal omdanne grøn elektricitet til brint, som kan bruges direkte i den tunge transport og andre industrier som shipping og stålindustrien. I forbindelse med projektet inviterer H2 Energy nu til et informationsmøde om opførelsen af anlægget, der afholdes torsdag den 6. oktober på Platformen, Gl Novrupvej 14, i Esbjerg.  

På informationsmødet vil repræsentanter fra H2 Energy dele information om opførelsen af brintanlægget, processen samt give et tidsoverblik over projektet. På mødet bliver det også muligt at stille spørgsmål til H2 Energy og Esbjerg Kommune.  

”Vi ser frem til at informere borgerne i Esbjerg om opførelsen af brintanlægget, der som et vigtigt led i Danmarks PtX-strategi er med til at skabe et grønt økosystem i Danmark. Esbjerg er et oplagt valg for os, da byen er optimalt geografisk placeret i forhold til Power-to-X og brintproduktion, ligesom den også er godt placeret i forhold til eksportmuligheder til store industriområder i Tyskland og Nordeuropa. På den baggrund ser vi frem til at møde Esbjergs borgere og gå i dialog om fremtidens grønne brændstof,” fortæller Clifford Zur Nieden, director hos H2 Energy Europe.

Formålet med informationsmødet er at give deltagerne en introduktion til det kommende PtX-anlæg og til brint som den afgørende gasart for fremtidens grønne samfund. I forbindelse med opførelsen af anlægget udarbejder Miljøstyrelsen en Miljøkonsekvensrapport, der vurderer projektets direkte og indirekte virkning på miljøet. Rapporten kommer i første offentlige høringsfase den 23. september, hvor borgerne har mulighed for at bidrage med deres input.

Danmarks grønne centrum 

Danmark har sat sig nogle af de mest ambitiøse klimamål i verden. Det kræver en grøn omstilling på alle områder. Til at sikre dette er brint blevet udnævnt som fremtidens grønne brændstof, der kan være med til at realisere den grønne omstilling i Danmark. Teknologien indeholder store muligheder for både klimaet og erhvervslivet, og her er Esbjerg med til at bringe Danmark i front. 

Tid og sted for informationsmødet

Mødet finder sted torsdag den 6. oktober 2022 fra kl. 18.30 til 20.30 på Platformen, Gl Novrupvej 14, 6705 Esbjerg Kommune.

Nøgleord

Kontakter

Mindshare Danmark
Andreas Skafte Hedensten, +45 (28) 92 64 94
andreas.hedensten@mindshareworld.com


H2 Energy Europe
Clifford zur Nieden, +41 (79) 200 39 46
czn@h2energy.ch

Vedhæftede filer

Information om H2 Energy Europe

H2 Energy Europe
H2 Energy Europe
Borgergade 38
6700 Esbjerg

https://h2energy.ch/en/h2-energy-esbjerg/

H2 Energy med hovedsæde i Schweiz er et joint venture mellem selskabet Trafigura Pte Ltd., der handler med råvarer, og H2 Energy Holding AG, en førende brintleverandør i Europa med investeringer i produktion, distribution og anvendelse af grøn brint. H2 Energy var gennem sine tilknyttede selskaber den første til at udvikle og levere brintbrændselscellelastbiler til kommercielle brugere og skabe et grønt brintbrændstof-økosystem i Schweiz.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye