H2 Energy

Phillips 66 og H2 Energy Europe vil udbygge infrastrukturen for brinttankstationer i Tyskland, Østrig og Danmark

Del
Virksomhederne indgår i et joint venture-samarbejde om at opføre op til 250 brinttankstationer inden 2026

HOUSTON & ZURICH – 8. februar, 2022 - Phillips 66 (NYSE: PSX) og H2 Energy Europe (“H2 Energy”) annoncerer deres forpligtelse til at udvikle op til 250 brinttankstationer i Tyskland, Østrig og Danmark inden 2026 gennem et 50/50 joint venture-samarbejde mellem deres datterselskaber, Phillips 66 Limited og H2 Energy Europe AG. Aftalen er betinget af myndighedernes godkendelser og sædvanlige lukkebetingelser.

Phillips 66 Limited er et U.K.-baseret, helejet datterselskab af Phillips 66, en energiproduktions- og logistikvirksomhed. Phillips 66 har gennem sit JET®-brand en stor tilstedeværelse indenfor detail i Europa og et voksende netværk for brintpåfyldning i Schweiz gennem deltagelsen i Coop Mineraloel AG joint venture.

H2 Energy har hovedkontor i Schweiz og er et joint venture-samarbejde mellem råvarehandelsfirmaet Trafigura Pte Ltd. og H2 Energy Holding AG, en førende brintleverandør i Europa med investeringer i produktion, distribution og udnyttelse af grøn brint. Gennem tilknyttede virksomheder var H2 Energy den første til at udvikle og levere brintlastbiler til kommercielle brugere og skabe et grønt brintøkosystem i Schweiz.

"Vi betragter brint- og brændselscelleteknologi som en afgørende brik for energiomstillingen," sagde Rolf Huber, grundlægger af H2 Energy. "Det udnytter overskydende elproduktion og lagrer og distribuerer energi, der er produceret af vedvarende energikilder."

De europæiske datterselskaber til Phillips 66 og H2 Energy vil udnytte deres respektive evner og erfaring til at udvikle et detailnetværk, der samler brintforsyning, logistikken vedrørende påfyldning og efterspørgslen på køretøjer. Hvor det er muligt, er målsætningen, at parterne vil forsyne netværket af brinttankstationer med grøn brint. Efterspørgslen forventes delvist gennem H2 Energys ejerskab i Hyundai Hydrogen Mobility, der er en detail- og distributionspartner i Europa for Hyundais kommercielt tilgængelige tunge, eldrevne lastbil.

"Hos Phillips 66 mener vi, at udvidelse af adgangen til brint er afgørende for at opnå en fremtid med mindre udledning af CO2," siger Brian Mandell, Phillips 66 Executive Vice President, Marketing and Commercial. "Vi er glade for slå os sammen med H2 Energy, der har haft succes med at udvikle teknologiske aktiver på tværs af værdikæden for brint."

Joint venture-samarbejdets fremtidige netværk af brint brinttankstationer i Tyskland, Østrig og Danmark vil omfatte eksisterende tankstationer med JET®-brandet såvel som nye lokationer på større transportruter. H2 Energy vil være ansvarlig for at integrere brintproduktion og -forsyning samt apparatet til at tanke op gennem sine helejede og tilknyttede enheder.

H2 Energy afslørede for nylig planerne om at opføre et elektrolyseanlæg på 1 GW i Danmark, der er i stand til at producere op til 90.000 tons grøn brint om året.

Om Phillips 66 

Phillips 66 er en energiproduktions- og logistikvirksomhed. Med en portefølje af midstream-, kemikalie-, raffinering-, marketing- og specialvirksomheder behandler, transporterer, opbevarer og markedsfører virksomheden brændstoffer og produkter globalt. Med hovedkontor i Houston har virksomheden 14.000 ansatte, der alle er dedikeret til sikkerheden og har ekspertise i driften. Phillips 66 havde aktiver til en værdi på $56 milliarder pr. 31. december 2021. Besøg www.phillips66.com for mere information eller følg os på Twitter @Phillips66Co. 

Om Trafigura

Trafigura blev grundlagt i 1993 og er en af ​​de største fysiske koncerner indenfor råvarehandel i verden. I hjertet af global forsyning forbinder Trafigura verden med de vitale ressourcer, den har brug for. Gennem vores afdelinger indenfor olie og petroleums produkter, metaller og mineraler samt energi og vedvarende energi implementerer vi infrastruktur, kompetencer og et globalt netværk til at flytte råvarer fra der, hvor der er overflod, til der, hvor der er mest behov for dem. Vi danner stærke relationer, der gør forsyningskæderne mere effektive, sikre og bæredygtige.

Trafigura ejer og driver også en række industrielle aktiver, herunder en majoritetsandel af den globale producent af multimetal, Nyrstar, brændstoflagrings- og distributionsselskabet, Puma Energy, havne- og logistikudbyder i form af joint venture-samarbejdet, Impala Terminals, og en energi- og vedvarende energiinvesterings- og udviklingsplatform, Nala Renewables. Med over 1.000 aktionærer er Trafigura ejet af sine ansatte og beskæftiger over 13.000 mennesker, der arbejder i 48 lande. Besøg: https://www.trafigura.com.

 

PHILLIPS 66 CAUTIONARY STATEMENT FOR THE PURPOSES OF THE “SAFE HARBOR” PROVISIONS OF THE PRIVATE SECURITIES LITIGATION REFORM ACT OF 1995

This news release contains forward-looking statements within the meaning of Section 27A of the Securities Act of 1933, as amended, and Section 21E of the Securities Exchange Act of 1934, as amended, which are intended to be covered by the safe harbors created thereby. Forward-looking statements may be identified by the use of words like “plans,” “expects,” “will,” “anticipates,” “believes,” “intends,” “projects,” “targets,” “estimates” or other words of similar meaning. Forward-looking statements are based on certain assumptions and expectations of future events which may not be accurate or realized, and involve risks and uncertainties, many of which are beyond Phillips 66’s control, including but not limited to regulatory approvals and market conditions. A discussion of factors that may affect future results is included in Phillips 66’s filings with the Securities and Exchange Commission. Phillips 66 disclaims and does not undertake any obligation to update or revise any forward-looking statement, except as required by applicable law.

To view this video from h2energy.ch, please give your consent at the top of this page.H2 Energy Esbjerg

Nøgleord

Kontakter

Phillips 66
Jeff Dietert, 832-765-2297 (investorer)
jeff.dietert@p66.com


Shannon Holy, 832-765-2297 (investorer)
shannon.m.holy@p66.com


Thaddeus Herrick, 855-841-2368 (medier)
thaddeus.f.herrick@p66.com


H2 Energy Europe
Urs Breitmeier
urs.breitmeier@h2energy.ch


Trafigura Pte Ltd.
Trafigura Press Office, +41 (0) 22 592 45 28
media@trafigura.com

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om H2 Energy

H2 Energy
H2 Energy
Amerika Plads 37
2100 København Ø

+41 43 343 90 00https://h2energy.ch/en/h2-energy-esbjerg/

Om H2 Energy

H2 Energy blev etableret i Zürich, Schweiz, i 2014 med visionen om at spille en aktiv rolle i kampen mod klimaændringer. Virksomheden ønsker at gøre brint fra vedvarende energi til en hjørnesten i energisystemet ved at udvide hele værdikæden fra produktion til distribution og forbrug på en bæredygtig og økonomisk måde. H2 Energy er involveret i hele værdikæden for brint og tilbyder ekspertviden og tilrettelæggelse til alle trin på vejen. Virksomheden har mange års erfaring, især med at oprette brintproduktionsanlæg, etablere brinttankstationer og udvikle anvendelsen af brint brændselsceller. I 2020 annoncerede Trafigura og H2 Energy et kommercielt samarbejde om at udvikle produktionen, lagringen og distributionen af grøn brint til tankstationer og industrikunder. Under joint venture-samarbejdet i form af H2 Energy Europe vil de to virksomheder investere i grønne brintøkosystemer over hele Europa. Besøg: www.h2energy.ch