Elgiganten A/S

Elgiganten og Microsoft lancerer verdensomspændende ’Urban Miner’ samarbejde

Del
I denne uge lanceres unikt samarbejde med miljø og genbrug i centrum og med Minecraft, verdens mest spillede spil, som arena. Ønsket er at motivere de yngre generationer og deres familier til at genbruge og genanvende elektronik til fordel for en mere bæredygtig fremtid.

Udtjent elektronik kan nu blive til nye Minecraft skins og verdener i Elgiganten

Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten, har glædet sig til at løfte sløret for det unikke samarbejde: ”Jeg har været meget spændt på at dele den gode nyhed. Ved at arbejde sammen med Microsoft er jeg overbevist om, at vi når en masse unge – og får deres øjne op for de mange fordele, der er ved at genbruge frem for at smide ud. Ikke mindst fordi udtjent elektronik nu kan veksles til ’mine coins’, der igen kan blive til nye Minecraft skins, texture packs og verdener i Elgiganten.”

De fleste har en rodeskuffe eller et skab i hjemmet fyldt med småelektronik som telefoner, tablets, kameraer og pc'er. ”Vi ved, at mange produkter ryger direkte i skraldespanden og skrottes på lossepladser eller forbrændes. Det betyder, at vigtige metaller og mineraler, som produkterne indeholder, ikke udvindes og går tabt. Der ligger derfor et stort potentiale her, hvis vi vælger at sende elektronikken til genbrug,” fortæller Peder.


Millioner af elektronikprodukter samler støv i danske hjem

Danskere elsker elektronik, men når det kommer til at sende udtjent elektronik til genbrug, har vi et stort forbedringspotentiale. Ifølge Global E-waste Monitor 2020 er 11 ud af 72 elektronikprodukter i en gennemsnitlig europæisk husholdning ikke længere i brug eller gået i stykker. Hvert år opbevares mellem 4 og 5 kg ubrugt elektronik i Europa, før det smides ud – per person.

 

Værdifulde ressourcer forsvinder

Tal fra Elgiganten viser, at kun hver tiende mobiltelefon bliver leveret til genbrug. Det har større konsekvenser end mange tror. ”Jorden er langt fra uudtømmelig, og alt, hvad der produceres, kræver naturressourcer. Gammel elektronik indeholder værdifulde mineraler som kobolt, nikkel, litium, kobber, guld, sølv - plus plastik, glas og andre materialer, der også kan genbruges. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi bliver bedre til at genanvende de materialer, der findes i fx smartphones og anden elektronik. Mit håb er derfor, at alle vil aflevere udtjent eller ødelagt elektronik som telefoner, pc'er og tablets til genbrug hos os,” opfordrer Peder.

Baggrundsinformation:

  • Minecraft er verdens mest spillede spil og ejes af Microsoft. Kampagnen "Urban Miner" er udviklet af Elkjøp Nordic, Microsoft og Nord DDB, og er et unikt samarbejde på verdensplan.
  • I Elgiganten genanvendes på nordisk plan omkring 30.000 tons e-affald hvert år.
  • Ca. 82% af de produkter, der indsamles, genbruges som råvarer til at fremstille nye produkter.
  • For mere information om kampagnen fra og med i dag: https://www.elgiganten.dk/baeredygtighed/urban-miner

Kontakter

Billeder

Links

Information om Elgiganten A/S

Elgiganten A/S
Elgiganten A/S
Arne Jacobsens Allé 16, 2
2300 København S

http://elgiganten.dk

Følg pressemeddelelser fra Elgiganten A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Elgiganten A/S

Gaming skal også være en forældresport20.11.2023 11:01:26 CET | Pressemeddelelse

Kom ind i kampen mor og far Royal Arena vil være fyldt, når BLAST-turneringen med nogle af verdens bedste gamere starter den 25. november. En stor del af tilskuerne vil være gamerbørn og deres forældre, der sammen oplever begejstringen ved en sport i vækst. Det kræver fokus, træning, samarbejde og god fysik at blive en god gamer. Alligevel viser en ny undersøgelse, at 9 ud af 10 forældre endnu ikke har haft lyst til at opleve gaming-universet, og samtidig mener halvdelen af dem, at deres børn gamer for meget. Elgiganten, der er sponsor for turneringen og står bag undersøgelsen fra YouGov, opfordrer danske forældre til helt bogstaveligt at komme ind i kampen og opleve, hvor sjovt det er at følge børnenes passion.

Elgiganten og Ønskeskyen giver dig inspiration til årets julegaver17.11.2023 11:37:07 CET | Pressemeddelelse

Ønsker din teenager sig en PS5 eller har du selv sat et par Airpods på din julegaveønskeliste, så er du langt fra den eneste. Faktisk viser data fra Ønskeskyen, at der kommer til at ligge mange hårde pakker under juletræet i år. For når man dykker ned i de mere end 20.000 oprettede ønskelister med Elgiganten produkter, danner der sig et klart billede over de allermest populære julegaveønsker.

Elgiganten støtter indsamling for at hjælpe dem, der hægtes af samfundets digitale fællesskab7.11.2023 12:31:53 CET | Pressemeddelelse

Digitale klasseskel er en realitet i Danmark, hvor adgang til teknologi og elektronik i stigende grad afgør, om man er en del af både det sociale og det samfundsmæssige fællesskab. En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Elgiganten viser, at teknologi bliver anset som stadig dyrere, hvilket gør det svært for fattige familier at følge med udviklingen. Over en tredjedel af danskerne kan ikke købe det, de ønsker, mens en femtedel oplever klasseskel. Knap én ud af 10 har slet ingen adgang til digitale muligheder. Derfor er hjælp til elektronik en del af Dansk Folkehjælps julehjælp til fattige familier. Elgigantens kunder kan fra 1. november give et bidrag til julehjælpen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum