ATP Ejendomme

ATP Ejendomme og boligselskabet fsb’s byggeri i Ørestaden skal ændre synet på almene ungdomsboliger

Del
Når gravemaskinerne går i jorden på ATP Ejendommes nye 17.300 m2 store boligprojekt i Ørestad, Kanalgaarden, er det kulminationen på et tæt samarbejde mellem ATP Ejendomme og fsb-byggeri. Resultatet er et boligbyggeri i balance i forhold beboersammensætning og bæredygtighed. Boligerne står klar til indflytning i foråret 2025.
Visualisering af Kanalgaarden - indflytningsklar i 2024
Visualisering af Kanalgaarden - indflytningsklar i 2024

I september 2022 nedlægges grundstenen på boligbyggeriet Kanalgaarden, som de kommende år vil skyde op mellem Royal Arena, Ørestads Boulevard og Kanalpladsen i Ørestad og være indflytningsklar i 2025.

For Jan Johansen, ejendoms- og udviklingsdirektør i ATP Ejendomme, er projektet et skridt på vejen til en bedre integration af almene boliger i boligbyggeri:

”Med Kanalgaarden gentænker vi ideen om, at de almene boliger blot skal være med, fordi lokalplanen kræver det. I dialog med fsb er det lykkedes os at finde en model, som på flere måder understøtter både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed,” fortæller Jan Johansen.

Plads til mangfoldighed

Kanalgaarden kommer til at rumme 5 almene familieboliger – hver på 47 m². Derudover er 47 almene ungdomsboliger fordelt på etagerne mellem de øvrige lejeboliger.

De private boliger kommer til samlet at tælle 213 boliger, hvoraf 130 boliger er egnede som private ungdomsboliger, og som også kan fungere som boliger til enlige. Yderligere 63 boliger er i en størrelse, hvor børnefamilier er tænkt som den primære målgruppe, og så er der 20 boliger, som henvender sig til seniorer.

Kanalgaarden vil desuden rumme fællesfaciliteter og områder, hvor familier og bebyggelsens unge beboere kan mødes. Et beboermiks på Kanalgaardens etager skal sikre diversiteten i byggeriet.

Hos fsb er man ligeledes glade for byggeriets fokus på mangfoldighed:

”I København er der 14 studerende pr. almen ungdomsbolig. Det viser en ny rapport fra brancheforeningen BL - Danmarks Almene Boliger. Der er altså et kæmpe behov for at få et sted at bo til en overkommelig husleje, når man er under uddannelse. Derfor er vi meget glade for, at vi i et rigtig godt samarbejde med ATP Ejendomme har fået mulighed for at bygge ungdomsboliger som en del af det samlede byggeri. En blandet by er supervigtig, for byen skal kunne rumme alle”, siger fsb’s formand Mads Malik Knudsen.

Visionerne bliver til virkelighed

Arkitekterne bag byggeriet er stolte over ejendommens visioner:

”Kanalgaarden udfordrer den måde, vi danskere normalt lever på, og byggeriet taler direkte ind i den globale og bæredygtige megatrend, der netop handler om at leve, bo og dele hverdagen sammen. Med Kanalgaarden viser vi vejen og lader arkitekturen være katalysator for en mere bæredygtig boligform, der styrker fællesskaberne i Ørestad,” siger kreativ direktør, Thomas Kock fra WERK.

Grønne arealer og træer i depot

Kanalgaarden byder både på fællesrum og grønne gårdrum, som giver anledning til ophold og samvær. De fem ældre træer, der stod på grunden, før projektet startede, er sat i depot, og de bliver en del af Kanalgaardens grønne arealer ved byggeriets afslutning.

Cafeen og dagligvarebutikken i stueetagen skal understøtte, at området kommer til at summe af liv og mennesker i alle aldre året rundt.

Det er arkitekter fra WERK og C.F Møller, som har skabt rammerne for projektet. MOE A/S er rådgivende ingeniører, V8 Construction er totalentreprenør og ATP Ejendomme er bygherre.

Der bliver fejret Grundstensnedlægning på Kanalgaarden den 22. september.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Visualisering af Kanalgaarden - indflytningsklar i 2024
Visualisering af Kanalgaarden - indflytningsklar i 2024
Download
Visualisering af Kanalgaarden - indflytningsklar i 2024
Visualisering af Kanalgaarden - indflytningsklar i 2024
Download

Information om ATP Ejendomme

Hos ATP Ejendomme brænder vi for at skabe de helt rigtige rammer om din virksomhed. Så du kan have dit fulde fokus på dine kunder, medarbejdere og forretning.

Vi ejer, drifter og udvikler nogle af de smukkeste ejendomme i Danmark. For os handler det om meget mere end bare mursten og beliggenhed. Det handler nemlig om at skabe rum til mennesker, ideer og den tid, vi lever i. Verden omkring os forandrer sig konstant og kræver, at vi hele tiden er nysgerrige og arbejder for at finde løsninger, der kan være med til at løfte dig ind i fremtiden. Så det gør vi – om det gælder et fullservice kontorfællesskab, et nytænkende spisested eller et ikonisk domicil. Og vi stiller alle vores kompetencer til rådighed for dig i én sammenhængende løsning – du får den fulde pakke, mens vi tager det fulde ansvar. Det ligger i vores DNA at skabe værdi. For dig som kunde, for din forretning, og i sidste ende for os alle sammen. For ATP Ejendomme er, som en del af ATP-familien, ejet af danskerne, og med det følger et særligt ansvar. Vores forretning skal ikke alene give plus på danskernes pensionskonto, vi skal også bidrage positivt til det samfund, vi er en del af. Derfor er vi med til at sætte nye standarder for bæredygtighed og for det gode arbejdsmiljø. På den måde investerer vi ikke bare i ejendomme. Vi investerer i kommende generationer.

Følg pressemeddelelser fra ATP Ejendomme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP Ejendomme

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye