
Ny funktion i madspildsapp gør det nemmere at holde styr på budget og klimaaftryk

Fødevarepriserne er steget med 15,9% siden samme tid sidste år. De fleste danskere leder derfor efter måder at spare penge på, og mange har fundet en del af løsningen hos Too Good To Go. Og nu gør en ny funktion i madspildsappen det endnu nemmere for forbrugeren at holde styr på både madbudget og klimaaftryk.
Den nye funktion indeholder en beregner, der viser, hvor mange penge - og mængde af CO2e - man har sparet ved at hente lykkeposer med overskudsmad.
Anita Sørensen er af dem, som er flittig til at bruge Too Good To Go. Hun har de seneste to år brugt appen aktivt og i gennemsnit hentet 10-15 poser om ugen. Den nye funktion har givet Anita Sørensen en glædelig overraskelse:
“I min app kan jeg se, at jeg har sparet mere end 88.000 kroner. Det er jo helt vildt! Hvis folk var klar over, hvor mange penge der er at spare, tror jeg, at flere ville ændre deres indkøbsvaner.”
Landechef for Too Good To Go i Danmark Heidi Boye håber, at den nye funktion vil gøre det mere håndgribeligt for forbrugeren at forstå, hvilke fordele der er ved at hente overskudsmad:
“I en tid hvor efterspørgslen på spareløsninger er enorm, håber jeg, at funktionen får en varm modtagelse blandt vores brugere. Overskudsmad er i høj kurs, og forhåbentlig kan den tydeliggøre de åbenlyse fordele, der er ved at redde mad fra at ende i skraldespanden. Man gør nemlig både noget godt for klimaet samtidig med, at man får god værdi for pengene."
På nuværende tidspunkt har cirka 4.000 butikker i Danmark et samarbejde med madspildsappen Too Good To Go. Et samarbejde med madspildsappen betyder, at varer som er tæt på udløbsdatoen, eller som ikke er blevet solgt, sælges til reduceret pris via Too Good To Go. Varerne pakkes i lykkeposer, som kan afhentes i butikken.
Læs mere om Anita Sørensens brug af Too Good To Go her.
Om den nye app-funktion
- Giver forbrugeren et indblik i, hvor mange penge og mængde af CO2e, der er sparet.
- CO2e-beregneren er lavet i samarbejde med myclimate.
Fakta om madspild
- I Danmark spildes årligt over 814.000 tons fødevarer, der kunne have været spist (Kilde: Miljøstyrelsen, juni 2021).
- De stigende fødevarepriser har vækket danskernes interesse for at reducere madspild. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion.
- Hver femte dansker bruger apps til at bekæmpe madspild (Kilde: Danmarks Statistik)
- Ifølge FN’s verdensmål 12.3 skal der ske en halvering af madspildet på forbruger- og detailniveau inden 2030.
Nøgleord
Kontakter
Tanja Møller AndersenPressechef | PR Manager
Tlf:81773718presse@toogoodtogo.dkBilleder
Information om Too Good To Go ApS
Om Too Good To Go
Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i Danmark i 2016, og de nu over 63 mio. brugere har siden da reddet mere end 160 millioner lykkeposer med overskudsvarer, hvilket svarer til over 401.000 tons sparet CO2e. Too Good To Go har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 17 lande, hvor appen er aktiv. I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. bagerier, supermarkeder, restauranter, kantiner og producenter.
Too Good To Go har sideløbende iværksat en række oplysningstiltag for at fremme viden om madspild - bl.a. datomærkningskampagner og en række uddannelsestiltag.
Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Madspildsskolen: Få styr på disse madmyter og mindsk dit madspild21.10.2022 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
De høje fødevarepriser har gjort det mere aktuelt end nogensinde at forlænge madens levetid. Men en række sejlivede myter er skyld i, at alt for meget mad ryger i skraldespanden uden grund. Måske har du hørt, at du ikke må genopvarme mad med spinat. Og at skrællen på græskaret ikke kan spises. Her får du styr på, hvad der er sandt, og hvad der er falsk.
Madspildsskolen blæser til kamp mod spild i fem danske byer7.10.2022 12:41:27 CEST | Pressemeddelelse
De høje fødevarepriser har gjort det mere aktuelt end nogensinde at reducere madspild. Derfor gentager Too Good To Go, Arla og Arla Fonden succesen og afholder madspildsskoler i fem danske byer i efterårsferien - med føtex som samarbejdspartner. På Madspildsskolen får familier redskaber og inspiration til at løsrive sig fra opskrifterne og være kreative med rester og overskudsvarer.
Nu kan danskerne hente overskydende drikkevarer landet over2.10.2022 07:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Royal Unibrew er brændt inde med overskydende drikkevarer fra deres produktion. Derfor er de gået sammen med Q8 og Too Good To Go om at reducere spildet via Too Good To Go-appen til fordelagtige priser. Drikkevarerne kan hentes den 8. oktober på udvalgte Q8-servicestationer i hele landet.
Spansk tortilla med tomatpesto og friterede løg: Nanna vinder DM i overskudsretter29.9.2022 12:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Den store finale i DM i overskudsretter fandt onsdag aften sted i Storms Pakhus i Odense. Vinderen blev Nanna Buch Pedersen, der skabte stor begejstring i dommerpanelet med sin spanske tortilla.
Too Good To Go er den 7. mest downloadede mad- og drikkeapp på verdensplan21.9.2022 15:29:46 CEST | Pressemeddelelse
Over 13 millioner gange blev den danske madspildsapp Too Good To Go downloaded i første halvår af 2022. Dermed har appen erobret 7. pladsen over de mest downloadede apps på verdensplan i kategorien 'mad og drikke'.