Frederiksbergmuseerne

MEN HVAD MÅ VI SÅ?

Del
Med en ny særudstilling har STORM – museet for humor og satire fokus på den danske tradition for at skabe humoristisk kunst til børn. I udstillingen "Men hvad må vi så?" møder børnene og deres voksne en række kendte værker og figurer, men der er også plads til leg og en snak om, hvad der er sjovt.

Danmark er internationalt kendt for sin tradition for humoristisk kunst til børn, i bøger, tv, teater, tegninger og film.   

Det er en tradition, vi er stolte af. Også når værkerne er frække og udfordrende.  
Som når Onkel Reje slås med ninjaer og bliver cancelled af Google, fordi han er for voldelig. Eller når figuren “John Dillermand” vækker furore fra Sydamerika til Norge på grund af sin lange rød- og hvidstribede diller.    

“Men hvad må vi så?” kunne man spørge – med et citat fra børnesangen “Fy fy skamme”. Og det gør STORM i en ny særudstilling om humor i kunst til børn.   
Udstillingen åbner den 8. oktober.   

En legende udstilling    

Men hvad må vi så? inviterer nye generationer ind på STORM til en legende udstilling, på deres præmisser. Her hænger værkerne ikke nødvendigvis på væggene, og man må gerne pille og deltage, snakke og grine højt og larmende, hvis trangen melder sig.  

Børnene og de voksne træder ind i hjemlige omgivelser: i et køkken, en stue og et badeværelse, det hele skabt af scenograferne Sir Grand Lear. Men noget er alligevel anderledes. For der er ord på bordet, der er vendt op og ned på tingene i køkkenet og der er frit lejde til at være fræk på toilettet. Besøget rundes af i museets hyggelige lille biograf, hvor man sammen kan se klip fra tre generationers børne-tv.   

I udstillingen vil man også kunne opleve nogle af Ib Spang Olsens originale tegninger fra klassikeren “Halfdans ABC”. Anders Morgenthalers tegninger fra bøgerne om “Røv”, samt Julie Kyhls finurlige illustrationer fra bogenDe artigste børn i verden”af Josefine Ottesen.  

Og så har STORM den glæde at kunne vise nogle af Ole Lund Kierkegaards kendte tegninger fra hans bøger “Gummi-Tarzan”, “Otto er et næsehorn” og “Orla Frøsnapper”. Tegningerne har ikke tidligere været udstillet.   
 
Det har Onkel Rejes gravide mave fra den seneste sæson af den populære Ramasjang-serie heller ikke. Men nu får man chancen for at se denne vigtige rekvisit fra afsnittene om “Onkel Rejes fede sommerferie”.   

Hvorfor betyder humor så meget for os?  

Ifølge forskning på området synes børn, at det er vigtigt, at deres venner har humor. Derfor ser STORM udstillingen Men hvad må vi så? som et casestudie i, hvad humor er for børn og voksne, og som et oplæg til en snak om, hvorfor humor spiller så væsentlig en rolle for vores måde at være sammen- og indgå i fællesskaber på.   

Nøgleord

Kontakter

For mere information om udstillingen kontakt Frederiksbergmuseernes formidlingschef Sidsel Risted Staun


M: + 4530738004, srs@frederiksbergmuseerne.dk

Billeder

Information om Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne
Frederiksbergmuseerne
c/o Møstings Hus, Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg

+45 69 13 80 90https://frederiksbergmuseerne.dk/

Men hvad må vi så? 
En udstilling om humor for børn  
8. oktober 2022 - 31. oktober 2023  

STORM  
Frederiksberg Runddel  
2000 Frederiksberg  

Åbningstider  
Tirsdag-fredag: 11-18  
Lørdag-søndag: 11-17  
Mandag: lukket  

Entré: børn og unge under 18 år gratis. Voksne kr. 75.   

STORM er en del af Frederiksbergmuseerne, som også består af Cisternerne, Bakkehuset og Møstings.  

Følg pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Ny kunstudstilling af Christine Overvad Hansen udforsker den psykiske volds faresignaler og deres forveksling med tegn på kærlighed27.3.2025 08:54:35 CET | Pressemeddelelse

Med udstillingen No One’s Gonna Love You Like I Do gør billedkunstner Christine Overvad Hansen en tabuiseret samfundsproblematik nærværende. Udstillingen, der åbner i Møstings, undersøger hvordan faresignalerne på psykisk vold fejlagtigt kan forveksles med tegn på kærlighed – både i nære relationer og i samfundet. Møstings, 12. april - 15. juni 2025. Fernisering fredag 11. april kl. 17-19.

Jakob Kudsk Steensen: Psychosphere19.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

16. marts – 30. november 2025 For milliarder af år siden opstod liv i vulkanske åbninger dybt under havets overflade. Denne proces, kendt som abiogenese – teorien om, at liv kan opstå fra ikke-organisk materiale – danner udgangspunktet for Jakob Kudsk Steensens totalinstallation Psychosphere. Udstillingen, skabt på baggrund af kunstnerens eget feltarbejde, forvandler Cisternernes underjordiske rum til en portal til dybhavet. Her smelter videoprojektioner, lyd, lys og skulpturer sammen i en fortælling om den forbundethed, som alle levende arter på Jorden deler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye