FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

En samlet FH-fagbevægelse opfordrer regeringen til annullationssøgsmål ift. EU-mindsteløn

Del
Fagbevægelsens Hovedorganisation opfordrer regeringen til fortsat at holde fast i den danske modstand mod en eu-fastsat mindsteløn, ved at anlægge et annullationssøgsmål.

På dagens møde i Fagbevægelsens Hovedorganisation besluttede et enigt forretningsudvalg at opfordre den danske regering til at anlægge et såkaldt annullationssøgsmål mod hele EU's mindstelønsdirektiv.

Fagbevægelsen mener fortsat, at EU i henhold til traktaten ikke har hjemmel til at lovgive om lønforhold - og at det netop er, hvad EU gør med dette direktiv.

”Vi mener, at det kan underminere det danske aftalesystem, at EU blander sig i lønforhold. EU skal ikke blande sig i, hvordan vi indretter vores arbejdsmarked i Danmark”, siger formand for FH, Lizette Risgaard.

FH vil i den kommende tid indgå i en dialog med regeringen om de næste skridt. 

FAKTA

I Danmark har arbejdsmarkedets parter og den danske regering fra dag ét været modstandere af direktivet om mindsteløn. Danmark har også stemt nej i EU’s Ministerråd, når direktivet har været til behandling. Det kommer den danske regering også til at gøre, når Ministerrådet skal giver den sidste, formelle godkendelse af direktivet. I dag stemmer Europa-Parlamentet om direktivet, der forventes godkendt med stort flertal. Men langt de fleste danske og svenske medlemmer af Parlamentet forventes at stemme imod.

Kontakter

Billeder

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

 

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH: En glædens dag med godkendt Platformsdirektiv i EU11.3.2024 18:11:38 CET | Pressemeddelelse

Efter hårde forhandlinger gav EU’s beskæftigelsesministrer mandag grønt lys til, at personer, der arbejder for digitale arbejdsplatforme såsom Wolt, Foodora, Uber m.fl., fremover kan få adgang til almindelige arbejdstagerrettigheder som f.eks. feriepenge, pension eller løn under sygdom. I Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er vi meget tilfredse med, at vi nu står med et direktiv, som kan bane vej for, at platformsarbejdere får adgang til ordentlige arbejdsvilkår, lyder det fra Flemming H. Grønsund, næstformand i FH.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye