Her er de vigtigste spareråd til den kommende tid

I dag lancerer Energistyrelsen en række informationsmaterialer, der skal hjælpe danskerne både i det offentlige og i det private med at spare energi på arbejdspladsen. Vi bruger nemlig omkring en tredjedel af døgnets timer på arbejdspladsen. Endda timer, hvor vi er vågne og aktive. Derfor sætter vores energiforbrug, mens vi er på arbejde, et betydeligt aftryk.
”Det er afgørende, at vi alle hjælper hinanden med at spare på energien i hverdagen. Som medarbejder kan man selv være med til at mindske energiforbruget og bidrage til, at ens arbejdsplads bliver en del af løsningen på den vanskelige energisituation, vi alle oplever for tiden,”, forklarer Kristoffer Böttzauw, direktør i Energistyrelsen.
Gode råd på SparEnergi.dk
Energistyrelsen har i første omgang udarbejdet informationsmaterialer målrettet både de offentlige og private arbejdspladser, herunder plakater med gode råd, som kan sættes op relevante steder, hvor man kan spare på energien i for eksempel kontorer, køkkener, toiletter og mødelokaler.
”Det handler om at hjælpe folk med at øge opmærksomheden. Gode vaner varer ved, og når det handler om energi, gavner de både pengepungen, klima og europæisk uafhængighed af russisk gas,” siger Kristoffer Böttzauw.
Alle materialer henviser til hjemmesiden SparEnergi.dk, hvor de gode råd og materialer er samlet, og løbende bliver opdateret. Informationsmaterialet skal også ses i lyset af, at regeringen, Danske Regioner og KL er enige om at spare på energien i det offentlige.
Fire overordnede spareråd til danskerne
Bladene hænger endnu på træerne, men inden længe går Danmark en koldere periode i møde. Der er fire overordnede energispareråd for den kommende tid, som danskerne bør huske på for at understøtte forsyningssikkerheden og tage toppen af energiregningen. De fire råd er:
1) Skru ned for varmen
2) Begræns brugen af varmt vand
3) Spar på strømmen - sluk for apparater, når de ikke er i brug og for unødvendig belysning
4) Brug strømmen, når den er billigst
Derudover er det vigtigt, at man som boligejer gør sit hus klar til vinteren. Det kan for eksempel være ved at sætte tætningslister op eller få isoleret boligen bedre. På Sparenergi.dk kan danskerne finde konkrete tips og tricks til, hvordan man kan spare på energien.
”Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre lidt, og sammen kan vi gøre en hel del, når det drejer sig om at spare energi. Det vil vi som myndighed hjælpe danskerne med,” siger Kristoffer Böttzauw, direktør i Energistyrelsen.
Fakta: Energistyrelsens energisparekampagne
- Energistyrelsens energisparekampagne er forankret på Sparenergi.dk og skal hjælpe danskerne med at spare på energien.
- Den består af informationsmateriale, rådgivning og oplysning til henholdsvis borgere og arbejdspladser.
- Offentlige arbejdspladser: Energistyrelsen vil understøtte hensigterne om energibesparelser på de offentlige arbejdspladser med en række gode råd, der giver energibesparelser. Materialerne er i første omgang tiltænkt statens kontorbygninger, men de fleste af materialerne vil også kunne anvendes på øvrige offentlige og private arbejdspladser. De første materialer ligger allerede klar på SparEnergi.dk. Der vil løbende blive udviklet flere materialer.
- Borgere: Energistyrelsen kører sideløbende en kampagne, som har fokus på at hjælpe danskerne med at spare på el, vand og varme. Sparerådene følger årstiden og energisituationen.
- Find masser af gode råd og vejledning på SparEnergi.dk
- Offentlige arbejdspladser: Energistyrelsen vil understøtte hensigterne om energibesparelser på de offentlige arbejdspladser med en række gode råd, der giver energibesparelser. Materialerne er i første omgang tiltænkt statens kontorbygninger, men de fleste af materialerne vil også kunne anvendes på øvrige offentlige og private arbejdspladser. De første materialer ligger allerede klar på SparEnergi.dk. Der vil løbende blive udviklet flere materialer.
Kontakter
Morten ChristensenTeamleder for Kommunikation
Tlf:+45 33 92 68 58moc@ens.dkLaura AndersenPressemedarbejder
Tlf:+45 33 95 09 06lrsn@ens.dkBilleder

Information om Energistyrelsen
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Danskernes forbrugsbaserede klimaaftryk er faldet30.4.2025 15:07:09 CEST | Pressemeddelelse
Energistyrelsens rapport ”Danmarks globale klimapåvirkning – Global afrapportering 2025” viser, at Danmarks forbrugsbaserede klimaaftryk er faldet med 3,3 mio. ton CO2e i 2023 sammenlignet med 2022.
Energistyrelsen offentliggør ny analyse om potentialet for Danmarks havvindudbygning frem mod 205028.4.2025 11:08:25 CEST | Pressemeddelelse
Ny analyse udarbejdet af Energistyrelsen og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet giver vurdering af, hvordan Danmarks havarealer og havvindressourcer kan nyttiggøres i fremtiden.
Erhvervsskoler løfter opgaven: Afskaffelse af VE-godkendelsesordningen11.4.2025 14:09:27 CEST | Pressemeddelelse
Den grønne omstilling er nået langt, og varmepumper, biomassekedler og solcelleanlæg er efterhånden blevet hvermandseje. Erhvervsuddannelserne er fulgt med og giver de nødvendige kompetencer til montører og installatører. Det foreslås derfor at nedlægge VE-godkendelsesordningen, da der ikke længere vurderes at være behov for ordningen.
Selskab får tilladelse til at undersøge muligheden for CO2-lagring ved Thorning11.4.2025 10:40:10 CEST | Pressemeddelelse
Selskabet Norne Thorning Storage ApS har fået tilladelse til at efterforske, om undergrunden i et område omkring Thorning i Midtjylland kan bruges til at lagre CO2. Hvis området er egnet, kan selskabet senere søge om tilladelse til at påbegynde lagringen.
Stor interesse for milliardpulje til CO₂-fangst og -lagring: 16 selskaber ønsker at søge26.3.2025 10:30:00 CET | Pressemeddelelse
Der er 28,7 milliarder kroner til fangst og lagring af CO₂ i den nye CCS-pulje. For at kunne søge støtte skal ansøgerne først prækvalificeres. 16 selskaber har søgt, og Energistyrelsen går nu i gang med at vurdere ansøgningerne med henblik på at udvælge de 10, som får mulighed for at deltage i udbuddet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum