Energistyrelsen

Bygningspuljen åbner igen 14. september

Del
Onsdag den 14. september kl. 10 åbner Energistyrelsen igen for Bygningspuljen. Puljen giver tilskud til boligforbedringer, der sparer energi.
Grafik: SparEnergi
Grafik: SparEnergi

Snart bliver det igen muligt for landets boligejere at søge om tilskud fra Bygningspuljen til eksempelvis at skifte fra naturgas eller oliefyr til varmepumpe, efterisolere huset eller sætte nye vinduer i.

Projekterne sparer energi i de huse, hvor forbedringerne gennemføres – til gavn for pengepungen, klimaet og den europæiske forsyningssikkerhed. Der er 121 millioner kroner i puljen.

Hav tålmodighed

Alle boligejere kan søge om tilskud til at få en varmepumpe, mens tilskud til energiforbedrende tiltag er målrettet de boliger, der trænger mest. Det betyder, at kun helårsboliger med energimærkerne E, F og G kan få tilskud til projekter som isolering og udskiftning af vinduer.

I tidligere runder har der været udfordringer med det IT-system, ansøgerne møder i ansøgningsportalen for Bygningspuljen. Systemleverandøren og driftsleverandøren bag ansøgningssystemet har arbejdet med at udbedre disse fejl. Dette er dog ikke en garanti mod nye tekniske problemer.

Det er en klar prioritet at få pengene ud til borgerne og skabe energibesparelser – ikke mindst i lyset af den aktuelle energisituation. Energistyrelsen opfordrer derfor ansøgere til at væbne sig med tålmodighed og arbejder sideløbende på et mere brugervenligt ansøgningssystem, som kan gøre det lettere at søge tilskud i fremtiden.

Når der åbnes for ansøgninger

Der bliver åbnet for tilskudsansøgninger den 14. september klokken 10, og man kan komme i et digitalt venteværelse fra kl. 9. Alle i venteværelset får tildelt en vilkårlig plads i køen klokken 10. Hvis man går ind på ansøgningssiden efter klokken 10, får man tildelt en plads bagest i køen.

Det er en god idé at tilmelde sig mailnotifikationer – derved får du besked, når det er ved at være din tur. Så slipper du for at vente foran computeren.

Ansøgningsportalen lukker igen for adgang kl. 18. Hvis du er inde på portalen, når den lukker, har du til kl. 20 til at blive færdig med din ansøgning.

På åbningsdagen og de følgende dage har Energistyrelsens Rådgivningstjeneste udvidet åbningstider fra kl. 8-20. Du kan holde dig opdateret via SparEnergi.dk’s nyhedsbrev.

FAKTA: Få hjælp til din ansøgning

  • Undersøg som det første, om du er berettiget til at få tilskud. Har du eksempelvis allerede sagt ja til et tilbud fra en håndværker, kan du ikke få støtte.
  • Inden tilskudsåbningen er det en god idé at forberede sin ansøgning ved at orientere sig i ansøgervejledningen på SparEnergi.dk/tilskud, samt have relevante dokumenter og sit NemId klar. Det er ikke muligt at logge på med MitId endnu.

  • Når du har ansøgt, kan der i komplicerede sager gå op til et halvt år, før du får svar om, hvorvidt du har opnået støtte. Bemærk, at du først kan påbegynde dit energiforbedrende arbejde på din bolig, når du har fået tilsagn, hvis du ønsker tilskud.

    Her finder du hjælp og uddybende vejledning:


  • SparEnergi.dk/tilskud
    Her findes blandt andet en ansøgervejledning og en tilskudsberegner, så du kan få et overslag på, hvor meget du cirka kan søge i tilskud til et projekt.

  • Gratis webinar
    Energistyrelsen tilbyder en række webinarer op til åbningen, hvor du kan få vejledning i, hvordan du søger tilskud og kan stille spørgsmål. Første webinar afholdes 6. september, og du kan se et optaget webinar på SparEnergi.dk fra den 7. september.

    Hold dig opdateret før, under og efter puljeåbningen:

  • Nyhedsmail
    Den bedste måde at holde dig opdateret om tilskud er ved at tilmelde dig nyhedsmailen fra SparEnergi.dk.

  • Facebook
    Få nyhedsopdateringer om puljen før, under og efter puljeåbningen på Facebook. 

Om Bygningspuljen

  • Bygningspuljen udspringer af Energiaftalen 2018 og skal medvirke til at skabe besparelser i energiforbruget i helårsboliger.

  • Bygningspuljen har siden den første runde i 2020 givet tilsagn om tilskud til ca. 40.000 boligejere.

  • Knap 70 procent har fået tilsagn om tilskud til at skifte til varmepumpe fra blandt andet oliefyr og naturgas, mens ca. 30 procent af tilsagnene er givet til projekter om isolering, vinduer og ventilation.

  • Man kan søge tilskud som privatperson, andelsboligforening, ejerforening i etageejendom, virksomhed, forening og selvejende institution.

  • Fra 2020 til og med 2026 er der afsat cirka 2,5 milliarder kroner, der uddeles som tilskud fra Bygningspuljen.

Kontakter

Billeder

Grafik: SparEnergi
Grafik: SparEnergi
Download

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye