Det Kongelige Teater

Holberg på Tinder på Det Kongelige Teater

Del
Det Kongelige Skuespil markerer 300året for dansk teater med en hæsblæsende, fysisk iscenesættelse af Ludvig Holbergs DEN VÆGELSINDEDE
foto: Natascha Thiara Rydvald
foto: Natascha Thiara Rydvald

Ludvig Holbergs Den vægelsindede fra 1722 er en af hans største kvinderoller og spiller i anledning af, at det i september 2022 er 300 år siden, at der blev spillet teater på dansk.

Den vægelsindede Lucretia (Marie Bach Hansen) lider af konstante humørsvingninger og hun har selv ingen anelse om, hvordan de sætter alle omkring hende på prøve - især hendes tjener Torben (Nicolai Jørgensen). 
Lucretia bliver ufrivilligt hvirvlet ind i en kærlighedsintrige med en flok desperate singler, der alle er på udkig efter en helt særlig partner, der matcher deres inderste ønsker. Men fordi Lucretia hele tiden skifter - det ene øjeblik er hun kysk det andet vulgær - tror bejlerne, at de er blevet narret til at date den forkerte. Deres desperation stiger i takt med, at ønsket om at finde en plads og en partner i livet ikke lader sig indfri.

Marie Bach Hansen har overtaget rollen som Lucretia efter Johanne Louise Schmidt, der grundet en skade ikke kan gennemføre forestillingen, men har det godt under omstændighederne. Forestillingens premiere flyttes til 23. september 2022 og kan opleves i Skuespilhuset frem til 1. november.

Katrine Wiedemann iscenesætter dette portræt af det dominerende og oversarte kvindekøn og Maja Ravn står for scenografi og kostumer. 

D. 25. september er der en særlig festforestilling i Skuespilhuset, hvor Det Kongelige Teater sammen med Dansk Teater 300 år fejrer dansk teater. Her deltager bl.a. H.M. Dronning Margrethe, Det Kongelige Teaters bestyrelsesformand Bertel Haarder og teaterchef Kasper Holten, formand for Dansk Teater 300 år Mikkel Harder Munck-Hansen samt en række skuespillere og branchefolk.

 Læs mere om Den vægelsindede HER.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

foto: Natascha Thiara Rydvald
foto: Natascha Thiara Rydvald
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater præsenterer: Indenfor murene - dansk teaters store klassiker i stjernebesat nyopsætning på Gamle Scene6.12.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Det Kongelige Teaters 275-års jubilæum markeres med premiere på nyopsætningen af Henri Nathansens eviggyldige drama Indenfor murene den 19. januar 2024 på Gamle Scene. Den ikoniske klassiker iscenesættes af Skuespilchef Morten Kirkskov og byder på et stjernebesat cast med bl.a. Jens Albinus, Bodil Jørgensen, Lars Brygmann, Stine Stengade og Emile Kroyer Koppel.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum