Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Danmark sender over 25 lastbiler med værnemidler til Ukraine

Del
Danmark donerer ca. 3,1 mio. mundbind, 0,6 mio. kitler, 7,2 mio. handsker, 10.000 liter håndsprit og 40.000 visirer til Ukraine. Der er tale om den hidtil største donationsmængde af værnemidler fra Danmark.

De ukrainske myndigheder har gennem EU’s kriseberedskab (ERCC) anmodet Danmark om at bistå med mundbind, kitler, handsker, håndsprit og visirer. Der er tale om værnemidler, som er i overskud på det nationale beredskabslager. Donationen påvirker derfor ikke det danske beredskab.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns siger:

”Danmark støtter endnu en gang Ukraine med værnemidler, som landet har brug for. Denne gang sender vi både mundbind, kitler, handsker, håndsprit og visirer fra det nationale lager. De første lastbiler er sendt afsted, og resten af værnemidlerne bliver afsendt i flere leverancer i løbet af august.”

Donationen af værnemidler er den hidtil største donation af værnemidler fra Danmark til Ukraine. Donationen fylder ca. 750 paller, hvilket svarer til omkring 25 til 30 lastbiler i alt. De første 6 lastbiler har allerede forladt Danmark, og de vil blive efterfulgt af flere i de kommende uger.

Værnemidlerne er fysisk placeret på flere lagre rundt om i landet. Beredskabsstyrelsen står for transporten, i samarbejde med Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Danmark har tidligere doneret bl.a. værnemidler, medicin, ambulancer, vacciner og medicinsk udstyr gennem EU’s civilbeskyttelsesmekanisme. Danmark er klar til at bistå med yderligere værnemidler, hvis Ukraine eller berørte nabolande har behov for det.

Fakta:

  • Danmark donerer 3,1 mio. mundbind, 0,6 mio. kitler, 7,2 mio. handsker, 10.000 liter håndsprit og 40.000 visirer til Ukraine
  • Det ukrainske sundhedsministerium har anmodet om værnemidler og står klar til at modtage den danske donation. Værnemidlerne transporteres til et lager i Polen, hvorfra de videredistribueres til Ukraine.
  • Danmark har tidligere doneret 3,7 mio. mundbind, 1 mio. kitler, 5000 FFP3-åndedrætsværn og 11,4 mio. handsker til Ukraine fra det nationale lager.
  • Indsatsen koordineres gennem EU’s civilbeskyttelsesmekanisme, som varetager og koordinerer anmodninger gennem ERCC.
  • Beredskabsstyrelsen står for kontakten til EU og faciliterer transporten af donationen.
  • Donationen til Ukraine kommer ikke til at påvirke det danske beredskab, ligesom Danmark er klar til at hjælpe Ukraine igen, hvis der opstår yderligere behov.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Styrelsen for Forsyningssikkerhed - Direktør Lisbet Zilmer-Johns
Styrelsen for Forsyningssikkerhed - Direktør Lisbet Zilmer-Johns
Download

Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Datavej 20
3460 Birkerød

+45 4516 1666https://sfos.dk/

Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Regeringen lancerer ny strategi for forsyningssikkerhed11.9.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Store globale kriser som covid-19 og krigen i Ukraine har vist, at varer og ressourcer kan være svære at få til Danmark under kriser. I den globale handel er vi på nogle områder blevet for afhængige af enkelte lande. Det gør os sårbare. Derfor skal alle de statslige myndigheder med ansvar for landets vigtigste funktioner fremover have mere fokus på, hvor der kan opstå problemer med forsyningen. Det skal være med til at sikre, at vores samfund også kan fungere under fremtidige kriser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye