Kærlighed på film

Der er kærlighed i luften, når Filminstituttet gennem august og september fejrer kærligheden på film: Oplev sensommeraftner i hjerternes tegn ved Open Air-visninger i Kolding, Århus og Odense, og få kærligheden at føle ved en række events i Cinemateket i København. Her kan man deltage i fx filmdating, få tips til at forføre som Asta Nielsen eller trøstespise is sammen med andre, der også trænger til at få helet et knust hjerte i selskab med 'Romeo + Julie'. Man kan opleve en kavalkade af filmkys, og for de fingernemme er der strikkebio med drinks & romantik. Cinemateket præsenterer en helt særlig filmserie med de mest populære kærlighedsfilm gennem tiden – fra 'Borte med blæsten' og 'Casablanca' til 'A Star Is Born' samt den største danske kærlighedsfilmsucces: 'Den eneste ene'. Der er også kærlighedsfilm i børnehøjde i Børnebiffen og i Cinematekets filmstudier FILM-X.
Hvis man har lyst til at møde kærligheden online, kan man gå på opdagelse på streamingsitet Filmstriben, hvor der er udvalgt en samling spillefilm og dokumentarfilm, som viser kærlighedens mange ansigter. Man kan også dykke ned i filmhistorien og se Danmarks allerførste kærlighedsfilm på Stumfilm.dk. På undervisningssitet Filmcentralen kan lærere og elever arbejde med kærlighedsfilm i undervisningen og lave deres helt egne kærlighedsfilm.
Det Danske Filminstitut præsenterer 'Kærlighed på film' i samarbejde med Filmstriben, Nicolai Bio i Kolding, Øst For Paradis i Aarhus, Aarhus Festuge, Odense International Film Festival, Cafe biografen i Odense, Biffen i Aalborg, Sex & Samfund og Skoletjenesten.
Nøgleord
Kontakter
Sophie Engberg SonneProgramredaktør, Cinemateket
Tlf:+45 3374 3410sophies@dfi.dkBilleder














Links
Information om Det Danske Filminstitut
Det Danske Filminstitut er en kulturinstitution under Kulturministeriet. Vores mål er at skabe de bedst mulige vilkår for, at dansk film, spil og billedbårne fortællinger kan udgøre en bærende kulturfaktor med høj kunstnerisk kvalitet og kulturel værdi, og at fastholde dansk films stærke position i både ind- og udland.
Følg pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut
Nyt B&U-center skal engagere nye generationer i dansk film2.7.2025 10:17:53 CEST | Pressemeddelelse
Et dedikeret B&U-center på Filminstituttet samler nu alle aktiviteter på tværs af filmstøtte, filmformidling, pædagogik og læring. Centeret er blevet etableret parallelt og i tråd med de anbefalinger til en samlet strategi på B&U-området, som Kulturministeriet netop har offentliggjort. Filminstituttet har været aktivt engageret i Kulturministeriets arbejdsgruppe, siden den blev nedsat i foråret 2024 som led i ny filmaftale.
Nordisk noir indtager filmhistoriens svar på Cannes27.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Syv nyrestaurerede danske, svenske og norske filmklassikere får repremiere på verdens største festival for filmarv, Il Cinema Ritrovato i Bologna. Filmserien 'Norden Noir' markerer første gang, at flere lande står bag en samlet serie på festivalen, og initiativet udspringer af et stigende samarbejde mellem de nordiske filminstitutter.
Bornholmsk producer udtaget til europæisk talentprogram i Cannes29.4.2025 15:18:16 CEST | Pressemeddelelse
Bornholmske Daniel Mühlendorph er udvalgt som en af Europas 20 mest lovende producere, der skal deltage i Producers on the Move under Cannes Festivalen 13. til 24. maj. Han står bag film som 'Blokhavn', 'Hvor kragerne vender' og 'Krysantemum'.
Find historiske optagelser fra besættelsen fra dit lokalområde29.4.2025 08:46:19 CEST | Pressemeddelelse
I anledning af 80-året for besættelsen lancerer Filminstituttet et nyt interaktivt danmarkskort med historiske filmoptagelser fra besættelsen og befrielsen.
Kultfilm boomer15.4.2025 10:45:56 CEST | Pressemeddelelse
Cinemateket fejrer fra den 18. april til den 28. juni nye og gamle kultfilm – og det publikum, der skaber dem. Mange forbinder kultfilm med gamle, glemte film – men kult kan også opstå her og nu. Et eksempel er den nye Minecraft-film, hvor publikum rejser sig, råber med på replikker og danser i salen. Det peger på en lyst til fællesskab og interaktion – noget, som hjemme-streaming ikke kan tilbyde, men som biografen kan. Under overskriften ’Kult og kitch’ udforsker og genskaber Cinemateket den fortælling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum