Spirii

Et europæisk samarbejde skal accelerere omstillingen til bæredygtig transport

Del
Et stærkt konsortium, bestående af 30 europæiske virksomheder, forskningsorganisationer og foreninger, fra 9 forskellige lande, går sammen om at accelerere udbredelsen af elbiler i Europa. Fra Danmark deltager opladningsplatformen Spirii og DTU. Danmark er udvalgt som testland sammen med Spanien, Tjekkiet, Irland og Italien.

EU-parlamentet stemte for nylig for et forbud mod salg af fossile brændstoffer til biler, men en massiv udbredelse af elbiler kræver innovation i brugen af elnettet og intelligente ladeløsninger, som giver effektiv udveksling af energi mellem køretøjer, bygninger og elnettet, og som samtidig styrker brugen af vedvarende energi.

Idag samledes et bredt konsortium bestående af 30 europæiske organisationer og virksomheder i Barcelona for at kick-starte projektet FLOW. FLOW, som er et EU-finansieret projekt, skal fremme elektrisk mobillitet, som er tilpasset slutbrugerne, og samtidig skabe fordele for energisystemet og samfundet på tværs af Europa.

FLOW-projektet skal teste, validere og forbedre det såkaldte Vehicle-to-X hvor energi bliver udvekslet imellem biler, bygninger og elnettet.

Danmark skal sammen med Italien, Irland, Spanien og Tjekkiet være testlande og danske Spirii, der er en de ledende leverandører af e-mobillity platform-løsninger i Europa, og first-mover på mange Vehicle-Grid Interaction (VGI) services, skal levere den platform som skal bruges i FLOW-projektets demo-region i norden.

"Projektet er et stort skridt fremad for de europæiske lande, der skalerer med den stærkt stigende udbredelse af elbiler, og tager den samfundsmæssige påvirkning af opladning af køretøjerne i betragtning. Den kontrollerede symbiose mellem EV-opladning og relateret påvirkning af elnettet tillader en accelereret udbredelse af elbiler, parallelt med enorme besparelser på elnettets påvirkning." Siger Torben Fog, medstifter og COO i Spirii

Læs den officielle pressemeddelelse og lær mere om projektet her: https://www.irec.cat/press-society/news/a-strong-european-team-empowers-users-for-widespread-electric-mobility-uptake/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Spirii

Spirii
Spirii
Bragesgade 8b
2200 København N

38 171 500https://www.spirii.com

Spirii tilbyder en eMobility platform, der gør opladning af elbiler mere smart og enkel. Spirii har i mange år arbejdet indgående med elbiler og opladningsteknologi og udvikler fremtidens ladeløsninger, der gør det lettere for alle at skifte til elbil eller selv tilbyde ladeløsninger til egne brugere. Spiriis intelligente, cloud-baserede platform er drevet af markedsledende teknologi designet til at reducere omkostninger ved etablering af ladeinfrastruktur og gøre brugeroplevelsen smartere og enklere og vi arbejder ud fra princippet om, at ladenetværket skal være åbent, transparent og tilgængeligt for alle elbilister - derhjemme, på arbejdspladsen, i byer og på farten. 

Følg pressemeddelelser fra Spirii

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Spirii

Spirii acquired by Edenred, strengthening industry leadership.27.2.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Spirii, a leading provider of electric vehicle (EV) charging platform solutions, today announces its majority acquisition by Edenred – one of the world's largest providers of B2B mobility and digital payment solutions. The acquisition is set to fast-track electrification and decarbonization in the transportation sector across Europe, the US, and Latin America. At the same time, this new partnership will help strengthen Spirii’s industry leadership as it enters an exciting new phase of global expansion.

Spirii opkøbt af Edenred: Styrker global markedsposition27.2.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Den danske softwarevirksomhed og ladeoperatør Spirii offentliggør i dag, at Edenred, en af verdens største betalings- og mobilitetsplatforme, overtager aktiemajoriteten i virksomheden. Opkøbet forventes at styrke Spiriis markedsposition i Europa, USA og Latinamerika. Handlen med Edenred er en afgørende milepæl i Spiriis vækstrejse og markerer en vigtig ny fase af virksomhedens globale ekspansion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye