Københavnerne får tre nye badezoner i havnen denne sommer

Del
Badezonen ved Teglholm Brygge er netop åbnet, og københavnerne kan derfor se frem til at boltre sig i hele tre nye badezoner i havnen denne sommer. Udover Teglholmen, har også Havnegade og Sluseholmen fået nye badezoner.
Badezone Havnegade
Badezone Havnegade

Godt nyt til svømmeglade københavnere. Siden sidste sommer har Københavns Kommune etableret tre nye badezoner i havnen, som nu står klar til badegæster hen over sommeren 2022.

Senest er badezonen Teglholm Brygge netop åbnet. I maj åbnede badezonen Vandtrappen ved Richards Boones Vej på vestsiden af Sluseholmen, og i december 2021 åbnede badezonen Havnegade.

De tre badezone er designet forskelligt og vil dække forskellige ønsker hos badegæsterne. Badezone Vandtrappen er 100 meter lang og derfor velegnet til dem der gerne vil svømme lange baner.

Ved Teglholmens Brygge er badezonen en ”to-i-en” badezone, der både har en almindelig dyb badezone og en lav dyppezone til børn. I den dybe del af badezonen stod nogle stolper, som ikke kunne fjernes. De er blevet til forskellige havnemøbler, bl.a. en bænk ud over vandet, en “gå planken ud” og tre bænke langs med træbryggen på sydsiden, hvor man kan nyde udsigten.

Badezonen Havnegade, som ligger nær Nyhavn og cykelbroen, er lukket ud mod havnen for at adskille de badende fra skibstrafikken. Den har fast bund, så den kan bruges til sikker vinterbadning.

Kultur- og Fritidsborgmester Mia Nyegaard glæder sig over, at københavnerne i alle aldre nu får flere forskellige muligheder for at svømme og bade, både sommer og vinter:

”Det glæder mig, at vi kan udvide med hele tre nye badesteder i havnen i den kommende sæson. De tre badezoner er meget forskellige, så vi både kan give noget til svømmerne og vinterbadere, dem der ønsker at svømme baner, og dem som gerne vil have en dukkert i sommervarmen. Det er vigtigt, at københavnerne får bedre muligheder for at bevæge sig, så vi vil fortsat se på hvor der kan etableres nye bade i haven.”

Tilføjelsen af de tre nye badezoner bringer det samlede antal badezone op på ti i alt. Dertil kommer der tre havnebade.

Fakta

  • De tre badezoner er etableret af Kultur- og Fritidsforvaltningen i samarbejde med de lokale kajejere, samt By & Havn. 
  • Badezone Havnegade er 10 x 8 meter og med fast bund. Den ligger lige syd for Inderhavnsbroen.
  • Badezone Vandtrappen er 100 x 15 meter og ligger på den vestlige side af Sluseholmen.
  • Badezone Teglholm Brygge består både af en indre badezone i et bassin og en ydre badezone ud mod havnen. Den ligger i Teglværkshavnen ved det tidligere TDC.
  • Bad kun i havnebade, badezoner og dyppezoner.
  • Tjek badevandskvaliteten på skærmen ved badestedet eller på appen ”Badevand” eller hjemmesiden https://kbh.badevand.dk/.

Kontakter

For yderligere information:


Kontakt Kultur – og Fritidsforvaltningen via 2344 8363

Billeder

Badezone Havnegade
Badezone Havnegade
Download
Badezone Havnegade syd for Inderhavnsbroen
Badezone Havnegade syd for Inderhavnsbroen
Download
Badezone Teglholm Brygge i Teglværkshavnen
Badezone Teglholm Brygge i Teglværkshavnen
Download
Badezone Teglholm Brygge
Badezone Teglholm Brygge
Download
Badezone Vandtrappen Sluseholmen
Badezone Vandtrappen Sluseholmen
Download

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye