SOS International

Fire råd til en sikker bilferie i det danske sommerland

Del
Stigende priser og højere leveomkostninger får mange danskere til at genoverveje sommerferien i udlandet. Hvis man i stedet vælger at drage på bilferie i det danske sommerland, kan et servicetjek af bilen være godt givet ud

Tidligere på året så det ud til, at lempede rejserestriktioner ville få danskerne til at rejse på sommerferie i udlandet. Men høje energipriser og stigende inflation har muligvis fået nogle til at genoverveje turen til udlandet og i stedet satse på en sommerferie i Danmark.

Da Dansk Erhverv i november 2021 undersøgte danskernes ferieplaner for sommeren 2022 svarede 45 procent, at de regnede med at tage på sommerferie i udlandet. Da de stillede samme spørgsmål i april 2022, var tallet faldet til 36 procent[1].

Skal man køre på sommerferie i Danmark, er forberedelse nøglen til en sikker rejse.

Forberedelse kan forhindre nedbrud på vejen
Hvert år får mange danskere en ærgerlig oplevelse, når de kører på sommerferie. Ifølge SOS Dansk Autohjælp er mekaniske nedbrud den hyppigste årsag til at ringe efter vejhjælp. Mekaniske nedbrud udgør cirka 50 procent af assistancerne.

- Selvom man ikke skal uden for Danmarks grænser, er det en god ide at forberede sig, så man så vidt muligt undgår ærgerlige stop på vejen. Man kan selv tjekke småting som dæk, bremser og oliestand. Men hvis man vil sikre sig bedst muligt mod nedbrud og uheld er en tur på værksted en god forberedelse, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.

I Danmark er lørdage de rejsedage, hvor der er mest trafik på vejene i sommerferien. Da mange værksteder holder lukket om lørdagen, er det endnu en grund til så vidt muligt at forebygge skader.

Udover mekaniske nedbrud er punkteringer, tankning af forkert brændstof og biler, som sidder fast i sandet på stranden, sommerklassikere hos SOS Dansk Autohjælp.

Gode råd til bilturen
Anette Bjørn Juncher har fire tips, som kan hjælpe danskerne med at forberede sig på en sikker bilferie.

  • Giv bilen et grundigt eftersyn. Vær især opmærksom på bremser, dæk og oliestand
  • Test airconditionanlægget af inden afrejse – hvis det ikke køler, er en tur på værksted godt givet ud
  • Medbring et reservehjul, hvis du har plads
  • Medbring en reservenøgle til bilen, hvis I skulle miste nøglen på turen

[1] https://www.danskerhverv.dk/siteassets/mediafolder/dokumenter/01-analyser/analysenotater-2022/danskerne-genovervejer-sommerferien-i-udlandet.pdf

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

Links

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 13 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum